Sanat Dersi

2012-2013 Atatürk Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN


2012-2013 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

1. Adayların 2012 YGS’nin herhangi bir puan türünden en az 140 puan almış olmaları önkoşuldur. Merkezi Yerleştirme ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ve diğer Üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da başvuru yapabilirler.
2. Sahne Sanatları-Oyunculuk Sanat Dalına başvuran adayların doğum tarihlerinin 1989 ve daha yukarı olması zorunludur.

ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜMLER VE KONTENJANLARI



ÖN KAYIT VE SINAV TARİHLERİ



BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Form dilekçe-dosya (kayıt sırasında adaya 100 TL karşılığında verilecektir).
2. 2012 yılı YGS Sınav sonuç belgesinin fotokopisi
3. 2 adet 4,5x6 ebadında fotoğraf (Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine uygun ve son altı ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.)
4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi
5. Adaylar üç bölüme başvurabilirler. T.C.Vakıflar Bankası Atatürk Üniversitesi Şubesi nezdindeki Güzel Sanatlar Fakültesi’nin
TR 91 0001 5001 5800 7297 4447 83 no’lu hesabına sınav ücreti olarak, bir tercih için 75 TL, iki tercih için 100 TL, üç tercih için 125 TL yatırıldığını gösterir dekont alınacaktır.
6. Başvuruyu adayın kendisi veya temsilcisi yapabilir.

İrtibat Tlf: 0 442 231 5021 - 231 5003- 231 5002

NOT: Adaylar sınava girerken resimli kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) ile sınav giriş belgesini göstermek zorundadırlar.

KESİN KAYITLAR

1. Asıl listeden kazananların ilgili bölümlere kesin kayıtları 03-04 Eylül 2012 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılacaktır. Bu tarihler arasında Sağlık mazereti nedeniyle kayıt yaptırmaya gelemeyen adayların yerine, bu adayların durumlarını belgeleyen devlet hastanesinden alınmış rapor ile kanuni vekili kayıt yaptırır. Bunun haricinde belirlenen tarihlerde kayıtlarını yaptırmamış adayların hiçbir mazereti kabul edilmez. Asıl listeden kayıtlarını yaptırmayan aday ve adayların yerine yedek listeden yerleştirme yapılır. Yedek listedeki adaylar, açık kalan kontenjanlar için bizzat Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na dilekçe ile müracaat ederler, adayların başvuruları 05-06 Eylül 2012 günü mesai bitimine kadar kabul edilir. Bunlardan kesin kayıt yaptırmaya hak kazananların kayıtları 07 Eylül 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar yapılır.

2. Adaylar, sınav sonuçlarını kendileri takip etmek zorundadırlar. Sınav sonuçları adaylara ayrıca bildirilmez.


ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2012–2013 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır. Bütün adayların ön kayıt işlemleri ve sınavları Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılacaktır.

ÖĞRENCİ ALINACAK PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR



ÖN KAYIT VE SINAV TARİHLERİ



ADAY KABUL KOŞULLARI
Başvuru için gerekli koşullar ve belgeler:


a) Ön Kayıt Dosyası : Adaylar, Kayıt Bürosundan 100.-TL. karşılığında alacaklardır.

b) Başvuru Dilekçesi : Ön Kayıt Dosyası`nda verilecek matbu dilekçe, aday tarafından doldurulacaktır.

c) 2012-YGS Sonuç Belgesi : Adaylar; 2012 YGS belgesinin fotokopisiyle birlikte aslını getirecekler ve bu belgenin fotokopisi ön kayıt bürosunda onaylanarak kabul edilecektir.

2012-YGS sınavından 140 veya daha fazla YGS puanı alanlar Özel Yetenek Sınavı`na müracaat edebilirler.

d) Nüfus Cüzdanı: Adaylar; nüfus cüzdanının aslını ve fotokopisini birlikte getirecekler ve bu belgenin fotokopisi ön kayıt bürosunda onaylanarak kabul edilecektir. Ön kayıt esnasında, adayın fotoğrafı çekileceğinden aday, fotoğraflı nüfus cüzdanını mutlaka yanında bulunduracaktır.

e) Özel Yetenek Sınavları Başvuru Formu: Ön Kayıt Dosyası`nda verilecektir.

f) Özel Yetenek Sınav Giriş Kartı: Ön Kayıt esnasında, adayın fotoğrafı çekilerek hazırlanacak olan belge adayın kendisine verilecektir.

g) Özel Yetenek Sınav Harç Dekontu : Adayların sınav harcı olarak, Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi adına Vakıfbank Üniversite Şubesi İBAN : TR61 0001 5001 5800 7294 9628 02 nolu hesap numarasına 100.-TL yatırmaları gerekmektedir. Yatırılan sınav harcı, her ne sebeple olursa olsun iade edilmez.

h) Adayların, ön kayıtları esnasında fotoğrafları çekileceğinden bizzat kendilerinin müracaat etmeleri gerekmektedir. Başkaları tarafından veya posta aracılığıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

ı) YGS Sınavı ile herhangi bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu programlara başvurabilirler.
Adayların başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan herhangi bir durum belirlendiğinde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında kanun î işlem yapılması yoluna gidilecektir.

* 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatilinde ön kayıt işlemlerine devam edilecektir. Bu tarihte herhangi bir problem yaşanmaması için banka dekontlarının daha önceden alınıp hazır hale getirilmesi gerekmektedir.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı 25240/ Erzurum
İletişim Tlf :( 0 442 ) 2314001-2360954 ( 0 442 ) 2314044- Fax : ( 0 442 ) 2360955


T.C.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
ÖZEL YETENEK SINAVI


Sınava Giriş Esasları ve Kontenjanlar

Atatürk Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Programları ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim Programları için ortak sınav yapılacaktır.

Programlara, ilân edilen kontenjanla sınırlı olarak; YGS-2012 Puanı, BEÖYS ve OBP ile birlikte değerlendirilerek öğrenci alınır.

Bölümlere Göre Alınacak Öğrenci Kontenjanı:



Ön kayıt için başvuruda bulunacak;

a) Adayların, 2012-YGS’de; YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almaları gereklidir.

b) 2011-ÖSYS'de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanlarına uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2011-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır. Adaylar durumlarını ön kayıt esnasında bildirmek zorundadır. Yanlış beyanda bulunanların sınavları geçersiz sayılarak kayıtları silinecektir.

Ön Kayıt Tarihleri ve Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

Ön kayıtlar

Online kayıt
Evrak teslim ve kayıt onayı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir.

a) Online kayıtlar, www.atauni.edu.tr/besyo internet sayfasında 13-21 Ağustos 2012 tarihlerinde yapılacaktır (Online kayıt işlemlerinde doğabilecek aksama vb. durumlarda kayıtlar 22-24 Ağustos 2012 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kayıt Ofisinde yapılacaktır).

b) Evrak teslim ve kayıt onayı ise 22-24 Ağustos 2012 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Ön Kayıt Bürosu’nda mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Evrak teslim ve kayıt onayına gelmeyen adayların Online kayıtları geçersiz sayılacaktır.

Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

a) Ön kayıtlar; aday tarafından Atatürk Üniversitesi’nin veya Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun resmi internet sayfasından online olarak yapılacaktır. Kayıt işlemleri için öncelikle T.C. Ziraat Bankası TR 48 000 1000 112 434 09813 5001 hesap numarasına 150 TL yatırılmalıdır. Online sistem, adayların bankaya para yatırdıktan bir işi günü sonra kendileri için aktif hale gelecektir. Online kayıt esnasında adayların her hangi bir aksaklık yaşamaları halinde (0442) 2311380 no’ lu telefonu aramaları gerekmektedir. Ön kayıt için Online kayıt işlemini yapan aday, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kayıt Ofisinden alacağı basılı evraklar ve sistem giderleri için 75 TL. Ödeyecektir.

a) Ön kayıt için Online kayıt işlemini yapan aday, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kayıt Ofisinden alacağı basılı evraklar ve sistem giderleri için 75 TL. Ödeyecektir.

Not: Aday, bu ücret karşılığında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun bütün bölümlerini (ikinci öğretim de dâhil) ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü tercih edebilir.
Ön kayıttan sonra hiçbir şekilde para iadesi yapılmayacaktır.

b) 2012 yılına ait YGS-P Sonuç Belgesinin aslı (Fotokopisi tarafımızdan çekilip iade edilecektir.)
c) Fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve T.C. Kimlik numarası (Fotokopisi tarafımızdan çekilip iade edilecektir.)
d) 2 adet, 4.5 x 6 cm. ebadında, son altı ay içinde çekilmiş fotoğraf (Kılık, kıyafet mevzuatına uygun olacaktır).
e) Resmi veya özel sağlık kuruluşundan alınmış “UYGULAMALI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖZEL YETENEK SINAVINA GİRMESİNDE VE SPOR YAPMASINDA SAKINCA YOKTUR” ifadesi bulunan sağlık raporu. (Spor eğitimine mani olabilecek bedensel, işitme, görme, konuşma vb. engellerinden biri veya birkaçı bulunanlar sınava başvuramaz, kazansalar dahi sınavları iptal edilir.)
f) Milli kontenjana başvuran milli adaylar için, 01 Ocak 2006 tarihinden itibaren, ilgili resmi kurumdan alınmış onaylı standart Millilik Belgesinin aslı zorunludur (2012 yılında güncellenmemiş belge ile başvuru yapılamaz). KKTC ve Yabancı uyruklu adayların Millilik Belgeleri geçerli değildir.
g) Yukarıda belirtilen belgelerin doğru olmaması halinde, yanlış beyanda bulunan adayların müracaatları geçersiz sayılır ve haklarında yasal işlem yapılır.
h) SINAVA GİRİŞ; AD ve/veya SOYAD ALFABETİK SIRALAMASINA GÖRE YAPILACAKTIR.
i) Adaylar sınava ilişkin itirazlarını, ilgili sınavın bitiminden sonraki bir saat içerisinde, Sınav Komisyonu’na 250,00 TL. yatırarak durumlarını anlatan bir dilekçeyle yapabilir. İtirazında haklı olan adayın parası iade edilir. İtirazı geçersiz olan adayın parası iade edilmez.

SINAV TARİHLERİ

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Programları ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü İkinci Öğretim Programları için:

13-21 Ağustos 2012 Online Kayıt
22-24 Ağustos 2012 Evrak teslimi ve kayıt onayı
25 Ağustos 2012 Ara
26 Ağustos 2012 Futbol - Voleybol - Jimnastik
27 Ağustos 2012 Futbol - Basketbol - Atletizm
28 Ağustos 2012 Güreş - Hentbol - Buz Hokeyi
29 Ağustos 2012 Doğa Sporları – Boks - Karate
30 Ağustos 2012 Ara
31 Ağustos 2012 Koordinasyon Sınavı


Adaylar, sınav programında ilân edilen gün ve saatte sınav yerinde spor kıyafetleri ile hazır bulunacaklardır.

SINAV SONUÇLARININ İLANI

Sınav sonuçları Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda ilân edilecektir. Ayrıca adaylara şahsen bir duyuru yapılmayacaktır.

Kesin Kayıtlar:

a) Asıl listeden kazanan adayların; kesin kayıtları, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde 03-04 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen bu süre içerisinde kayıt yaptırmayan adayların (sağlık raporu dahil) hiçbir mazeretleri kabul edilmez.
b) Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayan aday veya adayların yerine, yedek listedeki adaylardan, aşağıdaki kriterler dikkate alınarak kontenjanı dolmamış bölümlere yerleştirme yapılır (Adayların, puan ve tercihlerinin aynı olması durumunda, sırasıyla; 1. Aşama (branş) puanı, 2. Aşama (beceri koordinasyon parkuru) puanı, YGS-P Başvuru Puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)’na bakılır).
c) Boş kontenjan oluştuğu durumda, öncelikle kendi branşının yedek listesindeki en yüksek puanlı aday bölüm tercihlerine göre yerleştirilir.
ç) Buna rağmen kontenjanın dolmadığı durumda, branş tercihine ve cinsiyet ayırımına bakılmaksızın:
- Önce, milli sporcular, kendi aralarındaki en yüksek puan sıralamalarına göre yerleştirilirler.
- Kontenjan yine dolmamışsa, genel yedek listeden, en yüksek puan sıralamasına göre yerleştirme yapılır.
d) Yedek listedeki adaylar, açık kalan kontenjanlar için 05 - 06 Eylül 2012 tarihleri arasında bizzat Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na dilekçeyle müracaat etmelidirler.
e) Bu adayların kesin kayıtları Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca 07 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır.
f) Asıl ve yedek listedeki adaylar kayıt günlerini kendileri takip edeceklerdir. Adaylara kayıt günleri yazılı olarak bildirilmeyecektir. Bu tarihten sonra boş kontenjan kalsa dahi kayıt yapılmaz.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

63 yorum

levet tekik
01.03.2012 12:37

arkadaşlar sınavlarla ilgili yeterli bilgiverebilirmisiniz..

Kübra423
10.05.2012 21:25

ygs den 181 puan aldım marmara üniversitesi atatürk eğitim fakültesinde resim iş öğretmenliği sınavına girebilirmiyim?meslek lisesi mezunuyum.meslek liseliler için 225 puan düşer mi 181 puan ile resim iş öğretmenliği yetenek sınavına girebilirmiyim?bilgilendirebilirmisiniz:)

sanat
11.05.2012 01:44

Geçen yıl açıklanan ilana göre güzel sanatlar fakültesinin sınavlarına giremiyorsunuz.

Ancak Atatürk eğitim fakültesinin resim iş öğretmenliği sınavına girebilirsiniz. Geçen yıl eğitim fakültesi için 180 taban puan istendi!

CAN MERT AKGÜL
11.05.2012 11:15

Geçen yılda sorulan sorularla ilgili bilgi alabilmemiz mümkünmü?

Misafir
13.06.2012 23:13

bu sene müzik öğretmenliği yetenek sınavında solfej-dikte var mı? bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...

Misafir
18.06.2012 21:57

Atatürk üniverstesi gsf yetenek sınavında kaç enstrüman çalıncak piyano zorunlumu arkadaşlar bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...

...
20.06.2012 22:23

arkadaşım ben geçen sene girdim piyano zorunlu değildi. büyük ihtimal bu senede olmaz tabi sadece benim tahminim...

Misafir
25.06.2012 19:55

Ama 1 enstrüman çalınacak yani?

Misafir
25.06.2012 19:59

Ama en az 1 enstrüman çalınacak değilmi?

...
25.06.2012 23:46

tabi en az 1 tane müzik aleti çalman lazım. tabi seçtiğin eserde çok çok önemli bunu unutma zaten puanlamada eserin düzeyine kadar puan veriyorlAR.yani öle her parça olmaz...(şahsi görüşümdür:))

Misafir
26.06.2012 19:05

1 enstrüman çalınması şart ama değilmi?

Misafir
26.06.2012 19:06

Anladım çok teşekkür ederim.:)

Misafir
30.06.2012 03:19

geçen yıl resim sınavı aldığım ygs puanı 260 sinav 2 aşamalı tek oturum 1 oturum 90 dk desen çizimi allah modelin belasını versin mi vermesin mi bilemiyecem az daha güme gidiyorduk doktor 4- 5 kere geldi çocuğu kendine getirebilmek için yani modelin resmen kalkıp bir göbek atmadığı kalmıştı ki ben sadece eskiz yapıp potreyi ve birkaç yere ton attıp bıraktım... 2. Oturum da 90 dk imgesel konu ( yaşlı adam tahta korkuluk taş merdiven uygun kompozisyon oluşturun denmişti...)

sonuç: desenden 75
imgeselden 80 alıp yanılmıyorsam 20 lerde yerleştim... Umarım bilgiler yeterli ve açıklayıcı olmuştur... Hepinize bu zorlu yolda başarılar...teneke_kupa

Misafir
02.07.2012 10:35

Ygsden 310 aldım müzik bölümüne girmek istiyorum sizce bu puanın bana bir avantajı olurmu?

sanat
02.07.2012 10:49

Evet bu puan sıralamada sizi öne taşıyacaktır!