Sanat Dersi

2012-2013 Uludağ Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM FAKÜLTESİNİN AŞAĞIDA YER ALAN NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM PROGRAMLARINA ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ile Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği Normal Örgün Programlarına ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.







BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1-2012- YGS’ye giren adaylardan;

a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik, Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim), Spor ile Uygulamalı Resim Alanlarından mezun olan adaylardan ve milli sporculardan, mezun oldukları alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 140 ve daha fazla puan aldığını gösteren belge,

b) Yukarıda sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olan adayların başvurabilmeleri için ise 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 180.000 veya daha fazla puan aldığını gösteren belge,

2- Adaylar önkayıt başvurularını, http://ozelyetenek.uludag.edu.tr adresinden ulaşacakları online önkayıt sistemi ile yapacaklardır.

a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik, Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim), Spor ile Uygulamalı Resim Alanlarından mezun olan adayların diplomasının aslı veya onaylı örneğini, (diğer lise çıkışlılardan diploma örneği istenmemektedir.) Milli Sporcuların Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden aldıkları Milli Sporcu belgelerinin aslını veya onaylı fotokopisini,

b) Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne başvuran adaylardan: Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Özel Yetenek Sınavına girmesinde sakınca olmadığını belirtir raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir), sınav günü ilgili bölümlere teslim edeceklerdir. Bu belgeleri getirmeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

-> Uludağ Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-

-> Uludağ Üniversitesi Müzik Öğretmenliği 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-

-> Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-


T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİN AŞAĞIDA YER ALAN PROGRAMLARINA ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları ile Resim Bölümüne ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.





BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1-2012- YGS’ye giren adaylardan;

a) Resim Bölümüne; başvuracak adaylardan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin Resim alanından mezun olan adaylardan 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 140.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,
b)Resim Anasanat Dalına; başvuracak adaylardan yukarıda (a) maddesinde sözü edilenler dışındaki başvurularda 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,
c) Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına; başvuracak adaylardan 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 225.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

2-Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

3-Fotoğraf; 4,5x6 cm.boyutunda 2 adet (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır, fotoğraflarda renkli fotokopi kabul edilmez).

4-Sağlık Raporu;
a)-Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalına; başvuracak adayların fiziksel ve ruhsal kusuru olmadığını belirtir sağlık raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir).

b)- Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalına; başvuran adayların 25 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

c)-Resim Bölümüne; başvuracak adayların işitme, görme ve el-kol gibi uzuvlarında resim yapmalarına engel durumlarının olmadığını belirtir sağlık raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir).

5-Mezuniyet Belgesi;
a)Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına; Lise Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

b)Resim Bölümüne; başvuracak adaylardan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liselerinin Resim bölümünden mezun olan adayların diplomasının aslı veya onaylı örneği (Diğer lise çıkışlılardan diploma örneği istenmemektedir).

6- Belgelerin tamam olması koşulu ile ön kayıt işlemleri adayın kendisi veya bir yakını tarafından yaptırılabilir.

POSTA İLE ÖNKAYIT YAPILMAMAKTADIR.

-> Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-


T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ DEVLET KONSERVATUVARI LİSANS PROGRAMINA ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Lisans Programına ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.



BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1-Form dilekçe. (Konservatuvardan temin edilecektir.)

2- 2012-YGS’ye giren adaylardan;
a)-Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin Müzik alanlarından mezun olan adaylardan 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 160.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,
b)-Yukarıda (a) maddesinde sözü edilen alanlar dışındaki bir alandan mezun olan adaylardan 2012-YGS puan türüne bakılmaksızın en az 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge (Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi mezunları için bu koşullar aranmaz).

3-Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

4- Fotoğraf 4,5x6 cm.boyutunda 2 adet ( Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

5-Mezuniyet Belgesi; Lise Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

6- Sağlık durumu elverişli olmak,

7- Belgeleri tamam olması koşulu ile ön kayıt işlemleri adayın kendisi veya bir yakını tarafından yaptırılabilir.

POSTA İLE ÖNKAYIT YAPILMAMAKTADIR.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

99 yorum

sühan
09.06.2012 10:36

sınav başvuruları ve sınav tarihleri tahminen ne zaman olur?

Misafir
15.06.2012 11:36

Geçen yıl 9 Ağustos tarihinde başvurular başlamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 24-25-26 (Ağustos)tarihlerinde sınav olmuştu. Ben Dramatik Yazarlık sınavına girmiştim iki gün üst üste sınav olmuştu. Sen hangi bölüme gireceksin bilmiyorum. Örneğin;Kocaeli Üniversitesi erken bir tarihe almış. Başka üniversiteler ne yapar bilmiyorum ama okulu arayabilirsin. İnternet sitesinde de takip edebilirsin.

Misafir
21.06.2012 19:15

uludağ ünivde ikinci örgün kalkmış ya kontenjan 80'ken 40 oldu buda yetmiomuş gbi 3 asamalı desen imgesel ve 3.sınav el çizimi üstelik 50/70 kağıtlarda pfffff=/

Misafir
28.06.2012 10:23

dramatik yazarlık sınavında neler sormuşlardı? Sınav nasıl yapıldı bunula ilgili bilgi verebilir misin?

Misafir
01.07.2012 22:52

merhaba ben güzel sanatlar mezunuyum 2012 ygs sınavından 250 aldım puanım bursa ıcın yeterlımı acaba bıde sınavda dıkte varmı cevaplarsanız çok sevinirim simdiden tesekkürler...

sanat
02.07.2012 09:18

Evet puanınız yeterli, başarılar...

sanat
02.07.2012 09:21

Uludağ üniversitesi özel yetenek sınavları ilanlarını yayınladık!

Misafir
02.07.2012 10:25

Pek hatırlamıyorum. Bir düşünürün sözüyle ilgili deneme yazmamızı istemişlerdi sanırım. Giriş ve sonuçla ilgili bir durum verip bir öykü yazmamızı istemişlerdi. Sanırım bir de kompozisyon istemişlerdi. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Sana sadece söyleyeceğim mülakatta heyecanlanma ve kendine güven. Kendine muhakkak güvenen birisindir ama ben yinede söylemek istedim. Jean-Paul Sartre'in söylediği bir sözüydü sanırım düşünür sözü verdikleri sınav. Tam hatırlamıyorum cidden bu kadar yardımcı olabilirim ancak.

Misafir
02.07.2012 20:05

peki size son bir sorum olacak kusura bakmayın acaba sınavda dikte soruluyormu bu sene?

LÜTFEN CEVAP ACİL
02.07.2012 21:48

MARMARAYLA ULUDAĞ UNÜVERSİTESININ SINAV TARİHLERİ RESİM İŞ ÖĞRETMENLIGININDE IKISIE 27 SINDE AMA SAATLERİ BELLİ DEĞİL AYNI GUN ICINDE IKISINEDE YETİŞMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
MARMARANIN SITESINDE 09:00 İLE 17:00 ARASI YAZIYOR AMA SINAV 1 SAAT NE MANTIKLA BÖYLE BİR SAAT ARALIĞI VERDIKLERINI ÇÖZEMEDİM.
ULUDAĞIN SINAVI SAAT KAÇTA OLDUGUNU BILEN VARMI VEYA BELLİ OLMUŞMU YADA GEÇEN SENE KAÇTA YAPMIŞLAR?
EN SAĞLIKLI BİLGİYİ NEREDEN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRM?


YARDIMCI OLURSANIZ ŞİMDİDEN ÇOOOK TEŞEKKÜR.

Misafir
02.07.2012 22:05

Sınavda neler sorulacağıyla ilgili bi açıklama yapılmamış puanlama sistemi de konmamış.acaba sonraki günlerde bunu da görebilirmiyiz?Bir de Bursa'nın sınavı marmarayla çakışıyor.Bu konu hakkında bir şeyler yapılabiliyor mu acaba?ben iklisine de mutlaka girmeliyim vazgeçemem.bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz? yakın mesafeler aslında.Bi kolaylık oluyor mu?cevaplarsanız çok sevinirim.

sanat
02.07.2012 22:32

Bu yıl Marmara üniversitesi başvuru ücreti almadığı için başvuru sayısı çok olur, bu nedenle farklı oturumlarda saat 17.00'ye kadar sınav yapabilirler! Sizin saat kaçtaki oturuma denk geleceğiniz belli olmayacağı için iki üniversiteden birini tercih etmek zorundasınız!

Ama tercih edemiyorum diyorsanız; hangi üniversite sizin için öncelikli ise önce onun sınavında hazır bulunun yetişirseniz diğerine de girersiniz!

Yine de emin olmak için üniversiteleri arayıp bilgi almanızı öneririz!

sanat
02.07.2012 22:40

Merhabalar, Uludağ üniversitesi başvuru koşullarını açıkladı ancak sınav kılavuzunu henüz yayınlamadı. Yayınlandığında sitemizden ulaşabilirsiniz!

Diğer sorularınıza aşağıdaki yorumda cevap vermeye çalıştık! Başarılar dileriz...

Misafir
03.07.2012 18:47

Meraba ben agsl mezunuym puanım 194 sinav için yeterli mı müzik öğretmenliği için san da ve keman da iyiym olur mü seslerin hepsini duya biliyorm puandan dolayı korluyorm:(

sanat
03.07.2012 20:25

Merhaba telaş yapmayın, kendinize güvenin! Sizin puanınız agsl mezunu olduğunuz için kötü sayılmaz:)

Bu puanla kazanmanız mümkün, siz sınava odaklanın! Başarılar...

Konular