Sanat Dersi

2012-2013 Afyon Kocatepe Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
2012-2013 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI


2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre YGS puanlarının herhangi birinden 140 ve üstü puan alan adaylar arasında Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne 30 öğrenci alınacaktır.

ÖN KAYIT BİLGİLERİ

1- Adaylar “Özel Yetenek Giriş Sınavları” başvurularını, şahsen veya internet ortamında gerçekleştirebileceklerdir. Sınavlara başvuracak tüm adaylar başvuru kayıt işlemlerini 06 Ağustos-03 Eylül 2012 tarihleri arasında yapmak zorundadırlar. (Şahsen başvurular mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.) İnternet üzerinden başvuracak adaylar başvuru işlemlerini http://gsfonkayit.aku.edu.tr adresinden yapacaklardır.

Adaylar internet ortamında oluşturdukları “Aday Ön Kayıt Bilgi Formu”nu 03 Eylül 2012 saat 17.00’ye kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na onaylatmak zorundadırlar. Ön kayıt için istenen bilgilerin “Aday Ön Kayıt Bilgi Formu”na doğru olarak girilmesinden adayın kendisi sorumludur. İnternet üzerinden kayıt yaptıran adaylar, “Ön Kayıt Bilgi Formu”nda yer alan aday vesikalık fotoğraf bölmesine dijital ortamda çekilmiş vesikalık fotoğrafını yükleyecektir. Aday başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol ederek “Kaydet” butonuna basıp bilgileri kaydedecek ve “Sayfayı Yazdır” butonuna basarak çıktısını alarak internetten sınav kayıt aşamasını tamamlayacaktır.

2- Adaylar, “Aday Ön Kayıt Bilgi Formu” çıktısı ve aşağıda istenen diğer belgeler ile birlikte 27 Ağustos 2012 tarihinden itibaren 03 Eylül 2012 saat 17.00’ye kadar şahsen Ahmet Necdet Sezer Kampusu’ndaki Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına başvurarak ön kayıtlarını onaylatmak zorundadır.

Bu aşamada adaydan istenen diğer belgeler şunlardır:
a) 2012 YGS sınavı sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi (2012 YGS sonuç belgesinin
aslı ön kayıt esnasında ibraz edilecektir).
b) Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası Belirtilmek Suretiyle)
c) Lise diploması veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi.

3- Ön kayıt işlemlerini tamamlatan adaylara Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından “Özel Yetenek Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi” verilecektir. “Özel Yetenek Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi” olmayan bir aday mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.

4- Ön Kayıt Koşulları :

a) Lise ya da dengi okuldan mezun olunması.
b 2012 YGS puan türlerinden her hangi birinden en az 140 ve üzeri puan almış olmak..
c) Merkezi yerleştirme ile bir yüksek öğretim programına yerleştirilmiş adaylar da ön kayıt yaptırabilirler.
d) Başka bir yüksek öğretim kurumundan disiplin suçu ile çıkarılmış olanlar ön kayıt yaptıramazlar.

SINAV TAKVİMİ



ADRES:
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Ahmet Necdet Sezer Kampusu
Tel; 0272 228 14 26
Fax; 0272 228 13 08
http://www.gsf.aku.edu.tr

-> Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012-2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-



AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
DEVLET KONSERVATUVARI
2012-2013 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAVI


Ön Kayıt Bilgileri

1. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü, Türk Sanat Müziği Bölümü ve Türk Halk Müziği Bölümlerine ön kayıtlar 01 – 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında, hafta içi mesai saatleri içinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında yapılacaktır. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler ve Özel Yetenek Sınav kılavuzu, Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz internet sitelerinde (www.aku.edu.tr ve www.konservatuvar.aku.edu.tr) ilan edilecektir.

2. Özel yetenek sınavları 04 Eylül 2012 – 07 Eylül 2012 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında tek ve iki aşamalı olarak yapılacaktır.

3. Bölüm Kontenjanları



4. Sınav Üst Kurulu ve Komisyonu gerektiği durumlarda, sınav tarihlerinde değişiklik yapmak ve sınav süresini uzatma hakkına sahiptir.

Ön Kayıt Koşulları

1. T.C. vatandaşı olmak.
2. Adaylar, “2012-(ÖSYS) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’nda belirtilen taban puanlara göre müracaat edeceklerdir. Buna göre; YGS ham puan türlerinin en az birinden, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin müzik bölümlerinden mezun olan adaylardan 140.000 ve daha yukarı, alan dışından başvuracak adaylardan 180.000 ve daha yukarı puan alanlar ve konservatuvarların lise kısımlarından mezun olanlar, müracaat edeceklerdir.
3. Başka bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar.
4. Adaylar farklı bölümlere veya aynı bölümden en çok iki ana sanat dalı için kayıt yaptırabilirler.
5. Adaylardan sınava farklı günlerde girmek için dilekçe kabul edilmeyecektir.
6. Müracaatlar şahsen yapılacaktır.

Ön kayıt için gerekli belgeler

1. Başvuru dilekçesi (Form dilekçe ön kayıt sırasında adaylara verilecektir).
2. 2012 YGS Sınav Sonuç Belgesi.
3. 4 adet vesikalık fotoğraf
4. Nüfus kimliğinin aslı ve fotokopisi (TC Kimlik numarası tespit edilerek, geri verilir).
5. Lise diplomasının aslı ve fotokopisi veya dengi yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslı (aday lise diplomasının aslını ön kayıt sırasında ibraz etmek zorundadır).
6. İki ana sanat dalına başvuracak adaylar yukarıdaki tüm belgelerden bir adet fazla getireceklerdir.

NOT: Ön kayıt esnasında fotokopisi istenen belgelerin, kesin kayıt esnasında aslı istenir. Bu belgelerin asıllarını getirmeyen adayların kesin kaydı yapılmayacağı gibi, belgelerle ilgili tutarsızlık veya sahtelik olması durumunda adayların haklarında kanuni işlem yapılır.

Kesin Kayıtlar

1. Tüm bölümlerin kesin kayıtları Devlet Konservatuvarı binasında yapılacaktır.
2. Devlet Konservatuvarı asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları 10 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 08.30 da başlayacak ve 12 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 17.30’da sona erecektir. Belirtilen tarihler arasında asil listede olup kaydını yaptırmayan adayların yerine alınmak üzere, 13 Eylül 2012 Perşembe günü mesai bitimine kadar yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Devlet Konservatuvarı Müdürlüğüne dilekçe ile başvuracaklardır. Aynı gün mesai bitiminde Devlet Konservatuvarı Müdürlüğüne dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından, en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar ilan edilecektir. Bu adaylar 14 Eylül 2012 Cuma günü mesai saatlerinde kayıt işlemlerini yaptıracaklardır.
3. Uygun aday bulunmadığı takdirde kontenjanların altında öğrenci alınabilecektir. Her bölüm yedek kontenjan sayısını, kendisi belirleme hakkına sahiptir.
4. Belirtilen tarihlerde başvuru veya kesin kayıt yaptırmayan adaylar, kayıt hakkından feragat etmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemezler.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. 2012 YGS Sınav Sonuç Belgesi,
2. 8 adet (4,5x6 cm) boyutunda vesikalık fotoğraf,
3. Lise Diplomasının aslı,
4. Nüfus kimliğinin fotokopisi (aday nüfus cüzdanının aslını kayıt sırasında ibraz etmek zorundadır.)
5. Askerliğini tamamlamış olanların terhis belgesi, askerliği tecil olmuş veya muaf olanların ise gerekli belgeleri getirmeleri gerekmektedir.
6. Kesin kayıt formu (Konservatuvardan alınacaktır.)
7. Katkı Payı/Öğrenim ücreti yatırıldığına dair dekont.

-> Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-



AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
2012-2013 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAVI


Ön Kayıt Bilgileri

1. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerine ön kayıtlar 02 – 06 Temmuz 2012 / 09 – 13 Temmuz 2012 tarihleri arasında, mesai saatleri içinde Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Karşısında bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yapılacaktır. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiler ve Özel Yetenek Sınav kılavuzu, Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz internet sitelerinde (“www.aku.edu.tr” ve “www.besyo.aku.edu.tr”) ilan edilecektir.

2. Özel Yetenek Sınavı 16 – 19 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacaktır.

3. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 25 erkek, 15 bayan olmak üzere toplam 40 öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 20 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 30 öğrenci, Rekreasyon Bölümüne 20 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 30 öğrenci alınacaktır.

Ön Kayıt Koşulları

1. Adaylar, “2012-(ÖSYS) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu”nda belirtilen taban puanlara göre müracaat edeceklerdir. Buna göre; YGS ham puan türlerinin en az birinden, liselerin spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylardan ve milli sporculardan 140.000 ve daha yukarı, spor alan/kol/bölümleri dışındaki bir alan/kol/bölümünden başvuracak adaylardan 180.000 ve daha yukarı puan alanlar müracaat edeceklerdir.
2. Başka bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar.
3. Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih edecek olan adaylar, olimpik spor branşlarında(bireysel veya takım sporları), sporcu özgeçmiş durumunu (belgenin aslı ile) belgelemek zorundadır(Tablo 6 ve Tablo 7).
4. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. maddesindeki şartları taşımak. Öğretmen olmaya engel özrü bulunmamak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. Omurga bozuklukları, aşırı kamburluk, pelteklik, kekemelik, düztabanlık vs. engellerinden biri veya birkaçı bulunanlar ön kayıt için başvuramazlar.
5. Müracaatlar şahsen yapılacaktır.

Ön kayıt için gerekli belgeler

1. Başvuru dilekçesi (Form dilekçe ön kayıt sırasında adaylara verilecektir).
2. 2012 YGS Sınav Sonuç Belgesi.
3. 3 adet vesikalık fotoğraf.
4. Nüfus kimliğinin aslı ve fotokopisi(TC Kimlik numarası tespit edilerek, geri verilir).
5. Sağlık Kurumlarından (Üniversite, Devlet, Sağlık Ocakları vb gibi…) alınacak “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavlarına girmesinde sakınca yoktur” ibareli tek doktor imzalı sağlık raporu.
6. Liselerin Spor alan/kol bölümlerinden (Spor alanı) mezun olan adaylardan mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın fotokopisi (Diplomaları henüz hazırlanmamış veya tek ders sınavına kalmış olanlar, okullarından durumunu belirten ve hangi alandan mezun olduğunu gösteren resmi yazılı bir belge getireceklerdir).
7. Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih edecek olan adaylar, olimpik spor branşlarında(bireysel veya takım sporları), sporcu özgeçmiş durumunu (belgenin aslı ile) belgelemek zorundadır (Tablo 6 ve Tablo 7).

NOT: Ön kayıt esnasında fotokopisi istenen belgelerin, kesin kayıt esnasında aslı istenir. Bu belgelerin asıllarını getirmeyen adayların kesin kaydı yapılmayacağı gibi, belgelerle ilgili tutarsızlık veya sahtelik olması durumunda adayların haklarında kanuni işlem yapılır.

Kesin Kayıtlar

1. Sınav ve yerleştirme sonuçları, asil ve varsa yedek adaylar, ÖSYM tarafından sağlanacak verilerin açıklanmasına bağlı olarak, sınavı takip eden bir hafta içinde açıklandıktan sonra, Tüm Bölümlerin kesin kayıtları Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Karşısında bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binasında yapılacaktır.
2. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları 30 Temmuz 2012 Pazartesi günü saat 08.30 da başlayacak ve 02 Ağustos 2012 Perşembe günü saat 17.30’da sona erecektir. Belirtilen tarihler arasında asil listede olup kaydını yaptırmayan adayların yerine alınmak üzere, 03 Ağustos 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne dilekçe ile başvuracaklardır. Aynı gün mesai bitiminde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından, en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar ilan edilecektir. Bu adaylar 06 Ağustos 2012 Pazartesi günü ile 09 Ağustos 2012 Perşembe günleri arasında mesai saatlerinde kayıt işlemlerini yaptıracaklardır.
3. Rekreasyon Bölümünün asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları 06 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 08.30 da başlayacak ve 09 Ağustos 2012 Perşembe günü saat 17.30’da sona erecektir. Belirtilen tarihler arasında Rekreasyon Bölümünün asil listesinde olup kaydını yaptırmayan adayların yerine alınmak üzere, 10 Ağustos 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar, yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne dilekçe ile başvuracaklardır. Aynı gün mesai bitiminde Rekreasyon Bölümüne dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar açıklanarak ilan edilecektir. Bu adaylar ise, 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü ile 16 Ağustos 2012 Perşembe günleri arasında mesai saatlerinde kayıt işlemlerini yaptıracaklardır.
4. Antrenörlük Eğitimi Bölümünün asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 08.30 da başlayacak ve 16 Ağustos 2012 Perşembe günü saat 17.30’da sona erecektir. Belirtilen tarihler arasında bu bölümlerin asil listesinde olup kaydını yaptırmayan adayların yerine alınmak üzere, 17 Ağustos 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar, yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne dilekçe ile başvuracaklardır. Aynı gün mesai bitiminde Antrenörlük Eğitimi Bölümüne dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar açıklanarak ilan edilecektir. Bu adaylar ise, 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü ile 31 Ağustos 2012 Cuma günleri arasında mesai saatlerinde kayıt işlemlerini yaptıracaklardır.
5. Belirtilen tarihlerde başvuru veya kesin kayıt yaptırmayan adaylar, kayıt hakkından feragat etmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemezler.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. 2012 YGS Sınav Sonuç Belgesi,
2. Adayın lise ve dengi okul mezun olduğunu belirten diploması veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi,
3. İkametgâh belgesi,
4. Tam teşekküllü bir hastaneden alınacak heyet raporu(Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda okumasında bir sakınca olmadığı belirtilmelidir)
5. Askerliğini tamamlamış olan adaylar için terhis belgesi,
6. 8 adet (4,5x6 cm) boyutunda vesikalık fotoğraf,
7. Katkı Payı/Öğrenim ücreti yatırıldığına dair belge.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

11 yorum

Misafir
14.06.2012 22:14

ygs puanım 185 afyonu cok ıstıyorum ve calısıyorum bu puanla gırebılırmıyım ne zaman acıklanıcak bı bılgı verırmısınız

sanat
14.06.2012 23:28

Geçen yılın ilanına göre sınavlara başvurabilirsiniz, sınav tarihleri için sitemizi takip edin!

sanat
03.07.2012 17:29

Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerine ön kayıtlar 02 – 06 Temmuz 2012 / 09 – 13 Temmuz 2012 tarihleri arasında, mesai saatleri içinde Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Karşısında bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yapılacaktır.

CgrGlr
06.08.2012 04:54

Müzik öğretmenliği sınavı yok mu burada cevap bekliyorum ilgilenir misiniz :)

Yahya
10.08.2012 12:47

Resim iş bölümü yok mu acaba ?

Yahya
10.08.2012 15:28

Afyon kocatepe üniversitenin resim bölümü resim iş'ten farklı mi yardımcı olursanız sevinirim.

sanat
10.08.2012 18:06

Evet farklı, siz resim-iş öğretmenliği istiyorsanız eğitim fakültesi yazan ilanlara bakmalısınız. Güzel sanatlar fakültesi yazanların hepsi resim bölümü ilanları oluyor!

Yahya
10.08.2012 19:08

Teşekkür ederim.

ismilazimdeğil
27.08.2012 21:58

afyon güzel sanatları kazananlar mahfolmuş durumda. benden söylemesi. şimdiden allah kolaylık versin. sürekli ezilip hakaret göreceksiniz, dahası atölye yetersiz diye her sene en az 5 iniz en baba derslerden kalacak. hakkınızı aramak istediğinizde susturulacaksınız. hevesle başlayanlar patır patır dökülüyor,okulu 1 senede 6 kişi bıraktı resimden. herkesin kaldırabileceği bi psikoloji değil, dikkatli düşünün. laflarım angarya gelmesin, biz yandık siz yanmayın. 4 senenin sonunda başka üniversitelerin sınavına giriyorsam boşa değil..

nuruuummm
27.01.2013 10:46

Sana katılıyorum. bende afyon resim bölümündeyim ve çok pişmanım. Çizimden oldukça yüksek bir puanla girdim ama nedense temel sanat- resim derslerinden çizimim düşük geliyor. Ve temel resimden 580 çizim (70*100) temel sanattan 210 çizim artı 35*50 kağıtlara nokta çalışması 0.05 kalemle ve hiç yararı yok. Ne çizginiz gelişiyor ne yeteneniğz. Sadce resim okumak için okunan okul.
Kesinlikle tavsiye etmiyorum , okulu herkes bırakmayı düşünüyor. Eğer gerçekten sanat anlamında bir şey öğrenmek istiyorsanız 3 4 yıl kursa gidin marmara, mimar sinan da okuyun. diğerleri hep boş.

yeah
17.10.2013 12:13

Arkdslar bır izmirli olrk soylemeliyimki izmir egede iki senedir sınava gırdım kazandigim halde oss den biraktilar hayal kirikligina ugradim tavsiye uzerine afyona gittim ve su an okumaktayim burada yetenege bakiyorlar oss ikinci planda kaliyor okulumuz ve imkanlari harkulade guzel egitimide öyle.. guzel sanatlar fakultesi hakkinda olumsuz seyler soylenmis o konu hakkinda pek bilgim yok ama devlt konsrv. Müzık,sanat müzıgi,türk halk müzıği ve ses eğitmi branşlarıni düşünen arkadaşlar gelın kesınlikle pişman olmayacaksınız maddı acidanda zorluk cekilmeyecek bir sehir tarihi eserleri bol olan bir sehir sakın olumsuz elestrilrrr bakarak hareket etmeyn gerekirse gelin bir görün ;)