Sanat Dersi

2012-2013 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

A.İ.B.Ü.
EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ VE MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMLARINA
2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖZEL YETENEK SEÇME SINAVLARI İLE ALINACAK ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ KOŞULLAR


2012-2013 ÖZEL YETENEK SINAVI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ SINAVI SONUÇLARI

2012-2013 ÖZEL YETENEK SINAVI MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ SINAVI SONUÇLARI

Özel Yetenek Giriş Sınavı Ön Kayıtları

Resim-İş Öğretmenliği Programı: 06-17 Ağustos 2012
Müzik Öğretmenliği Programı: 06-17 Ağustos 2012

Ön Kayıt Yaptırabilmek için Gereken YGS Puanı

1) Meslek liseleri, öğretmen liseleri, güzel sanatlar liseleri ve liselerin müzik, sanat, sanat (müzik), el sanatları, grafik, nakış, resim, sanat (resim) ve seramik alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylardan, aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracaklar için 2012-YGS puan türlerinin birinden en az 160.000 puan

2) Yukarıda sözü edilen alan/kol/bölümler dışındaki bir alan/kol/bölümden başvuracak adaylar için 2012-YGS puan türlerinin birinden en az 200.000 puan

Özel Yetenek Sınav Tarihleri

Resim-İş Öğretmenliği Programı: 1. Aşama: Desen 28 Ağustos 2012 Salı saat 09:30 - 11:30
2. Aşama: İmgesel 28 Ağustos 2012 Salı saat 14:00 - 16:00

Müzik Öğretmenliği Programı: 1. Aşama: Eleme 27 Ağustos 2012 Pazartesi 09.00 da başlayacaktır.
2. Aşama: Sıralama 28 Ağustos 2012 Salı 09.00 da başlayacaktır.

Not: Ön kayıt sırasında, Müzik Öğretmenliği Programı adaylarının (kayıt sırasına göre) sınava giriş tarihi giriş kartına yazılacaktır. Günde 2 (iki) grup halinde 100 aday sınava alınacaktır.

Öğrenci Kontenjanları

Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı: 40 (Kırk) Öğrenci + 2 (iki) yabancı uyruklu öğrenci
Müzik Öğretmenliği Lisans Programı : 30 (Otuz) Öğrenci + 2 (iki) yabancı uyruklu öğrenci

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvurusu

1) Türk ve KKTC öğrencileri için hazırlanmış olan 2012-2013 AİBÜ Özel Yetenek Sınavları Başvuru Koşulları ve Sınav Uygulama Esasları, yabancı uyruklu öğrenciler için de olduğu gibi geçerlidir.

2) Bunun dışında kalan hususlar için “AİBÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi” ve “AİBÜ Lisans Programlarına Yabancı Öğrenci Kabulü” yönergesindeki talepler ve yükümlülükler, olduğu gibi geçerlidir.

Başvuru İçin Gereken Ön-Şartlar

1- Müzik Öğretmenliği Programına başvuracak adayların herhangi bir fiziksel özürü bulunmayacaktır.

2- Müzik Öğretmenliği Programına başvuracak adaylar AİBÜ Tıp Fakültesi Hastahanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliniğinden normal larinks (ses telleri) muayene bulgularını gösteren sağlık raporu alacaktır. Raporda “her iki aritenoid, vocal cord hareketleri normaldir.” ibaresi bulunacak ve söz konusu rapor kayıt esnasında teslim edilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuruların şahsen yapılması zorunludur. Adayların getireceği belgeler şunlardır:

1. Başvuru dilekçesi (Ulaşılabilecek bir telefon numarası içermesi zorunludur.),
2. 2012 yılına ait Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sonuç Belgesi Çıktısı, ( Not : AOÖP için, LYS sınavına girmeyen adaylar da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle ÖSYM’nin sayfasından çıktı alabilirler.)
3. 3 (Üç) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olacak.)
4. Nüfus cüzdanı ve fotokopisi,
5. Mezuniyet belgesi ve fotokopisi,

Özel Yetenek (Seçme) Sınavlarının Kesin Sonuçları ve İlanı

Özel yetenek seçme sınavı puanları, (+) orta öğretim başarı puanları, (+) YGS 2012 puanları, ÖSYM’nin 2012–YGS kılavuzundaki puanlama sistemine göre dikkate alınıp not sıralaması yapılarak, özel yetenek seçme sınavı sonunda,

Resim-İş Öğretmenliği için 40 (Kırk) + 2 (iki) yabancı uyruklu öğrenci,
Müzik Öğretmenliği için 30 (Otuz) + 2 (iki) yabancı uyruklu öğrenci, asil öğrenci olarak alınacaktır.

Özel yetenek seçme sınavlarında asil listelere giremeyen adaylar, yine puan sırasına göre yedek listelerde ayrı ayrı sıralanacaklardır. Kesin kayıtlarda; gelmeyen ve kesin kayıt yaptırmayan asil adayların yerine, sırayla yedek adaylar çağrılacak ve açıklanan kontenjanlar tamamlanacaktır.

Özel Yetenek Sınavlarının sonuçları adresinden öğrenilebilir.

İletişim Bilgileri
Resim-İş Öğretmenliği Programı için Tel: 0 374 254 10 00 – 1694-1681
Müzik Öğretmenliği Programı için Tel: 0 374 254 10 00 – 1694-1693
Web: http://www.ibu.edu.tr

-> Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2012 - 2013 Özel Yetenek Sınav Takvimi İçin Tıklayınız! <-




ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
ÖZEL YETENEK SINAVI


Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına:

A) Güzel Sanatlar Liseleri ve meslek liselerinin el sanatları, el sanatları teknolojisi, el sanatları ve çiçek, dekoratif el sanatları, grafik, grafik sanatlar, grafik tasarım, nakış, resim, uygulamalı resim, sanat, sanat (resim), seramik, seramik sanatı, tasarım ve teknolojisi alanlarından mezun olan adayların YGS puan türlerinden en az birinden 140 veya üzeri puan,

B) Yukarıda sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olan adayların YGS puan türlerinden en az birinden 180 veya üzeri puan almaları gerekmektedir.

C) Yabancı Uyruklu öğrencilerin Fakültemiz Bölümlerine müracaatları ve kabulleri Üniversite Senatosunun belirlediği kurallar çerçevesinde yürütülür.

Özel Yetenek Sınavı Tarihi ve Saatleri

Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıt Tarihleri: 27/08/2012 – 03/09/2012
Özel Yetenek Sınav Tarihi : 04 Eylül 2012
10.00 – 12.00 : Canlı modelden desen çalışması
12.00- 13.00 : İmgesel çalışma
Özel Yetenek Sınav Sonuçlarının İlanı: 05 Eylül 2012

KONTENJAN
RESİM: 25 ÖĞRENCİ
SERAMİK: 25 ÖĞRENCİ

Aday kayıtları Fakülte Kurulu tarafından belirlenen yer ve tarihte yapılır. Ön kayıt sırasında adaylardan aşağıda yazılı belgeler istenir.

*2012 YGS sınavı sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi. fotokopisi (Yabancı uyruklu adaylardan bu belge istenmez)
*Adayın sınava girmek istediğine ilişkin dilekçe (kayıt sırasında verilir).
*4.5 x 6 cm ebatında son altı ayda çekilmiş 2(iki) adet fotoğraf. (ÖSYM’nin kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olması gerekmektedir.)
*Nüfus cüzdanı örneği veya fotokopisi
*Posta ile ön kayıt işlemi yaptırılamaz. Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından yapılır.
*Adayların ayrıca sınava girerken yanlarında kendilerini tanıtıcı bir kimlik (nüfuz cüzdanı, ehliyet, pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

**Ön kaydını yaptıran adaylara, Sınavı Yürütme Komisyonu tarafından mühürlenerek onaylanmış Sınav Giriş Belgesi verilir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı tek aşamalı iki bölüm halinde gerçekleştirilir.

Canlı modelden desen sınavı: 120 (yüz yirmi) dakika.
Fakültenin Resim ve Seramik sanat dallarına alınacak öğrenci adaylarında; gördüğünü algılama ve çizebilme yeteneğini saptamak üzere canlı modelden kurşun kalemle desen çizimi yaptırılır.

İmgesel sınav: 60 (altmış) dakika
Bir kavram, olay, duygu veya düşünceyi; kurşun kalem çizimiyle tasarlayabilme becerisini ölçmek için yaptırılır. Bu aşama, sınav jürisinin sınav öncesi tespit edeceği herhangi bir konuda adayın yaratıcılığını, hayal edebilme kapasitesini, gözlem gücünü, seçtiği konuya bakış açısını ve algı birikimine ön plana çıkartmayı amaçlayan imgesel (hayali) çalışmayı içerir. Adayın imgesel konudan farklı ve ilginç yaklaşımı, orjinal tavrı ve yaratıcılık çabası özellikle aranacak olan kriterlerdir. Konuya bakış açısını, olayları gösterme noktasını, figürlerdeki devinimi ve mekanda farklılığı, yorumlamada ise bireyselliği ifade edebilme kapasitesi değerlendirmenin diğer önemli noktalarıdır.

İmgesel sınav sorusu öğrencilere sınav başlangıcında yazılı olarak dağıtılır.

Her iki sınavın sorusu sınav başlamadan 30 (otuz) dakika önce sınav jürisi tarafından hazırlanır.

Sınavda ikiz sınav kağıdı kullanılır. İkiz kağıdın sol bölümünde canlı modelden desen çalışmasının çizimi yapılır. Sağ bölümüne imgesel konunun çizimi gerçekleştirilir. Sınav toplam 180 (yüz seksen) dakikadır, iki çalışma arasında ara verilmez. Sınav başladıktan 30 (otuz) dakika sonra gelenler sınava alınmaz. Sınav başladıktan 30 (otuz) dakika içinde adaylar dışarı çıkamaz. Yine sınav bitiminde 15 (onbeş) dakika kala adaylar sınav salonundan dışarı çıkamaz.

Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Belirlenmesi

Bilgisayar ortamına aktarılan canlı modelden desen ve imgesel sınavlardan aldığı notların ortalaması hesaplanır. Başarı notu, en yüksek olandan başlayarak aşağıya doğru sıralanır. Adaylar, sınav kağıdının sol köşesinde yaptıkları tercihlere ve almış oldukları başarı notlarına göre
bölümler için sıraya konur. Bölüm kontenjanı kadar aday sınavı kazanmış olur. Her bölüm için asıl adaylarla kontenjan dolduktan sonra bölüm kontenjanı kadar aday da yine başarı notuna göre yedek olarak sıralanır.

*Asıl adaylardan bölümlere kayıt yaptırmayan olduğu takdirde, ikinci tercihine yerleştirilen adaylar “Yedek Adaylar Kayıt Tarihinde” sırası ile çağrılır.

Sınav Sonuçlarının İlanı

Sınav sonuçları önceden belirlenen yerlerde asılmak ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin web sayfasında yayınlanmak üzere dekanlık tarafından duyurulur. Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavını kazanan asıl adaylar ile yedek adayların kayıt ve yerleştirme işlemleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığınca yürütülür.
Asıl listeden kazanan adayların kayıt tarihleri; 10-11/09/2012
Yedek listeden kazanan adayların kayıt tarihleri; 12-13/09/2012 dir.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Sınava girip başarısız olan adaylar, sınav sonuç listelerinin asılmasından sonraki 3(üç) iş günü içinde sonuçlara itiraz edebilirler. Bu süreyi geçiren adayların başvuruları işleme konmaz. Sonuçlara itiraz edebilmek için; bir dilekçe ile FakülteDekanlığı'na başvurumalıdır. Dekanlık, onayı ile itirazı değerlendirmek üzere 3 (üç) kişilik bir komisyon oluşturur. Komisyon değerlendirilmesini itiraz başvurularının bitiminden sonraki 2 (iki) iş günü içinde değerlendirir. Bu değerlendirme itiraza cevap niteliği taşır.

Daha fazla bilgi için;
Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, BOLU
Tel: 0374 253 46 60
Faks: 0374 253 46 65
e-mail: gsf@ibu.edu.tr


A.İ.B.Ü.
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
2012-2013 ÖZEL YETENEK SINAVI


2012-2013 Öğretim yılında,
Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 30 ( 20 Erkek, 10 Bayan),
Antrenörlük Eğitimi Bölümü 30 ( 20 Erkek, 10 Bayan)
Spor Yöneticiliği Bölümü 30 ( 20 Erkek, 10 Bayan)
olmak üzere toplam 90 ( 60 Erkek, 30 Bayan) öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI :
1) T.C. veya K.K.T.C. uyruklu olmak,
2) Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü sınavına başvuracak adayların 2012 YGS sınavında (Liselerin Spor alanlarından mezun olanlar dahil) her hangi bir puan türünden en az 180.000 puan almış olmaları,
3) Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü sınavına başvuracak adayların 2012 YGS Sınavında Milli sporcular için her hangi bir puan türünden en az 140.000 puan almış olmak,
Başvurular şahsen 13-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde(08:00-16:30) A.İ.B.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır. Posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :
1) Başvuru dilekçesi,
2) 2012 yılına ait YGS Sonuç Belgesi,
3) 3 adet fotoğraf, ( son 6 ay içinde çekilmiş olacak)
4) Devlet Hastaneleri veya Sağlık Ocaklarından alınacak üzerinde “Sportif yarışmalara katılmasında bedenen bir sakınca yoktur” ifadesi bulunan sağlık raporu,

SINAV:
Sınav içeriği Üniversitemiz web sayfasında ilan edilen sınav kılavuzunda detaylı olarak açıklanacaktır.
Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği Bölümleri için tek bir sınav yapılacak olup adaylar tercih sıralarına göre yerleştirilecektir.

Not: Adayların, değerlendirmeye alınabilmesi için tüm sınavlara katılımı ve tamamlaması zorunludur. Sınavlar ilan edilen tarih dışında tekrarlanmayacaktır.

SINAV PROGRAMI : Sınavlar 27-29 Ağustos 2012 tarihinde yapılacak olup,sınavlara girmeye hak kazanan adayların listesi ve detaylı sınav programı 24/08/2012 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda ilan edilecektir.

KAYIT HAKKI :
Sınav sonucunda Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Programlarının her birine 30’ar kişi (20 erkek +10 bayan) kayıt olmaya hak kazanacaktır.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

61 yorum

Misafir
04.06.2012 21:54

meraba ben güzel sanatlar çıkıslıyım sınavdan 250 puan aldım boluyu çok ıstıyorum çok hazırlanıyorum acaba bolu için puanım yeterlimi?

güzel sanatlar
16.06.2012 13:26

merhaba ben güzel sanatlar çıkışlıyım sınavdan 175 puan aldım bende boluyu çok istiyorum acaba bu puanla girebilme imkanlarım var mı? bilgilendirirseniz çok sevinirim :)9

Misafir
27.06.2012 01:13

biran önce açıklansa şu tarıhler.... sınava her sene kaç kişi başvuruyor bunu çok merak ediyoruz , bilen varsa

Misafir
27.06.2012 21:32

bolu iyice sapıtmış ya. ygs ile almıyo mu ne lys si açıklayabilir misiniz? Bolu lys ile mi alıyo?

sanat
28.06.2012 13:05

Yukarıda YGS sınavından almanız gereken puanlar verilmiş, LYS ile ilgili bir açıklama yok! Bu kanıya nerden vardınız?

sanat
28.06.2012 13:07

"2012 yılına ait Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sonuç Belgesi Çıktısı, ( Not : AOÖP için, LYS sınavına girmeyen adaylar da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle ÖSYM’nin sayfasından çıktı alabilirler.)"

Bu maddeyi kastediyorsanız burada ağırlıklı orta öğretim başarı puanı için istenmiş, girmeyen adaylar için de not düşülmüş!

gökçe
28.06.2012 19:39

ya bolu diğer okullarla çakışıyo tarihler dilekçe yazılarak hallediliyormus doğrumu

Kübra423
28.06.2012 21:39

bşvuru dilekçesini sınava gelirken mi vericez yoksa ön kayıtta mı?başvuru dilekçesine ne yazmamız gerekli? ygs 160 puanla alınmıyor mu istenilen belgelerde lys yazmışsınız, heralde ygs çıktısı demek istediniz sınav sonuçlar ne zaman açıklanıcak şimdiden teşekkürler

Misafir
29.06.2012 01:45

BOLUNUN LYS VE HASTANE RAPORU İŞLERİNE ANLAM VEREBİLEN VAR MI ? MAĞDUR ETMEYE ŞİMDİDEN BAŞLADINIZ ANLAM VEREMİYORUM

sanat
29.06.2012 13:04

Başvuru dilekçesini sınava gelirken getirirseniz nasıl başvuru yapmış olacaksınız? Elbette ön kayıta getirmeniz gerekiyor!

Aynı alandan mezunsanız 160 puanla sınava başvurabilirsiniz.

"2012 yılına ait Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sonuç Belgesi Çıktısı, ( Not : AOÖP için, LYS sınavına girmeyen adaylar da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle ÖSYM’nin sayfasından çıktı alabilirler.)"

Bu maddeyi kastediyorsanız burada ağırlıklı orta öğretim başarı puanı için istenmiş, girmeyen adaylar için de not düşülmüş!

Misafir
01.07.2012 16:22

"2012 yılına ait Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sonuç Belgesi Çıktısı, ( Not : AOÖP için, LYS sınavına girmeyen adaylar da kendi kullanıcı adı ve şifresiyle ÖSYM’nin sayfasından çıktı alabilirler.)"

ösym'nin sitesine şifrem ile giriş yaptım ancak AOÖP için çıktı alacak bi sayfaya ulaşamadım.
LYS girmedim yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Misafir
02.07.2012 20:01

merhaba,üniversite kendi web sitesinde yetenek sınav tarihiyle ilgili birşey paylaşmamış.siz nerden öğrenebildiniz,sınav tarihlerini?yalnış anlaşılmasın ben sanatdersi.com sitesini ana sayafama kaydettim,sürekli bakıyorum ama,hani siz üniversitenin sitesinden de takip edebilirsiniz demişsiniz ya,bende baktım ama,yazmıyor.bilgilendirirseniz memnun olurum teşekkürler.

sanat
02.07.2012 21:46

Merhaba, bazı üniversiteler kılavuzları anasayfada ilan etmiyor!
Biz sizlere en hızlı ve doğru şekilde hizmet verebilmek için titizlikle araştırıyoruz!..

Başarılar dileriz...

Misafir
03.07.2012 11:16

başvuru dilekçesini nereden alacaz, burada paylaşılmamış??

Misafir
03.07.2012 11:17

başvuru dilekçesi paylaşılmamış burada, nerden alacaz??