Sanat Dersi

2012-2013 Karadeniz Teknik Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) REKTÖRLÜĞÜ’NDEN


Üniversitemiz Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği Lisans programlarına; aşağıdaki tabloda belirtilen kontenjanlar ve şartlara göre 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci alınacaktır.

Kontenjanlar, başvuru koşulları, başvuru ile sınav tarihleri ve yerleri aşağıda belirtilmiştir.

Programlar ve Kontenjanları



Başvuru Koşulları
1) T.C. vatandaş olmak

2)
a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liseleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik, Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim) ile Uygulamalı Resim alanlarından mezun olan adaylardan, mezun oldukları alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2012-YGS’deki puan türlerinin en az birinden 180.000 veya üzeri puan almaları;
b) Yukarıda a maddesinde sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olan adayların ise 2012 –YGS puan türlerinin en az birinden 200.000 veya üzeri puan almaları gerekmektedir.
3) Özel Yetenek Sınavına girebilmek için adayların ön kayıt işlemleri Trabzon İli Akçaabat İlçesi Söğütlü beldesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Yerleşkesinde bulunan Fatih Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosunda, 23 – 25 Temmuz 2012 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.
4) Adaylar, başvurularını bizzat kendileri yapacak, ilan edilen süre dışında, posta veya eksik belge ile başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
a) Başvuru Dilekçesi
b) 2012 YGS Sonuç Belgesinin aslı veya tasdikli fotokopisi,
c) Tasdikli Nüfus cüzdanı örneği (Tasdikli),
d) Diploma, Mezuniyet Belgesi ve Öğrenim Durumu Belgelerinden birinin aslı veya tasdikli fotokopisi,
e) 4.5x6 cm ebadında son altı ay içerisinde çekilmiş iki adet renkli fotoğraf, Adayların Özel Yetenek Sınavı başvuru formunda belirttikleri bilgileri 30.07.2012 tarihinde KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nin internet sayfasında (http://www.fatih.ktu.edu.tr/) yayınlanacaktır.

Adayların bu bilgileri kontrol ederek, eğer bu bilgilerinde herhangi bir hata varsa 30 Temmuz 2012 tarihinde bir dilekçe ile KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

Sınav Tarihleri ve Yerleri
Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği Programı Özel Yetenek Sınavları 30 Temmuz – 03 Ağustos 2012 tarihleri arasında Fatih Eğitim Fakültesi’nde yapılacaktır. Bütün adayların 30 Temmuz 2012 Pazartesi günü Saat 08.00’da Fatih Eğitim Fakültesi’nde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adayların Değerlendirilmesi
Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması 2012 - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nda verilen formüllere göre yapılır. (2012 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda, YP (Yerleştirme puanı) hesabında bir değişiklik yapılması halinde yeni kılavuzdaki bilgiler esas alınacaktır.).

Sınavların Yürütülmesi
Özel Yetenek Sınavları 2012 - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu gereği, Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenecek esaslara göre; Fakülte Yönetim Kurulunca görevlendirilecek komisyonlar ve diğer elemanlarca yapılır ve Fatih Eğitim Fakültesi Dekanlığınca yürütülür.

Kesin Kayıt İşlemleri
Kesin kayıt işlemleri 2012 - ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirlenen esaslara göre, 03 - 07 Eylül 2012 tarihleri arasında ve bizzat öğrenci tarafından verilecek belgeler ile KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılır.

Not: Yabancı uyruklu adaylar için YÖK/ÖSYM’nin belirlediği ölçütler geçerlidir.

->Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-



KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ


Fakültemiz Resim Bölümü Lisans Programına 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Sınav ile ilgili Bilgiler:

Bölüm : Resim
Program : Lisans (I.Öğretim)
Kontenjan : 15
Başvuru Tarihleri : 23-25 Temmuz 2012
Sınav Tarihi : 01 Ağustos 2012
Başlama Saati : 09.30
Sınav Yeri : KTÜ Güzel Sanatlar Fak. Akçaabat Yerleşkesi-Akçaabat/TRABZON
Sınav Sonucunun ilanı: 01 Ağustos 2012

Başvuru Koşulları, Başvuru Yeri ve Başvuru için gerekli Belgeler

Başvuru Koşulları :
a) T.C. Vatandaşı olmak.
b) Tüm Lise mezunları için 2012 YGS puan türünden en az 140.000 puan almak.

Başvuru Yeri:
KTÜ Kanuni Yerleşkesindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu.

Başvuru için gerekli Belgeler:
a) Öğrenci İşleri Bürosundan alınacak Matbu Başvuru Dilekçesi,
b) 2012 YGS Sonuç Belgesinin KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca görülerek tasdik edilmiş fotokopisi,
c) Tasdikli Nüfus Cüzdanı örneği. Nüfus Cüzdanının aslı KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca görülerek tasdik edilecektir.
d) Diploma, Mezuniyet Belgesi ve Öğrenim Durum Belgelerinden birinin aslının KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca görülerek tasdik edilmiş örneği,
e ) 4.5 x 6 cm ebadında YGS’de başvuru için kullanılan iki adet fotoğraf.
Adaylar Başvurularını bizzat kendileri yukarıda belirtilen başvuru yerine mesai saatleri içinde yapacaklar. Eksik belge ile ve ya ilan edilen süre dışında ve posta ile başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Sınav Sırasında Öğrenci Adaylardan İstenen Belgeler:
1-2012 yılı Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgesi (**)
2-Nüfus Cüzdanının Aslı ya da Geçerli Pasaport
3-2012 YGS Kazandı Belgesinin Fotokopisi
4-Sınavda Kullanacakları kurşun kalem, silgi ve kalem açacağı ve kağıt tutturucu.

Not: *Adaylara Sınav sırasında Sınav Kağıdı ve Altlık Fakülte Dekanlığı tarafından verilecektir.
* Adayların Sınav sırasında sınav malzemesi alış-verişi yasaktır.
** Sınav ile ilgili bilgileri içeren Kılavuz ve Sınav Giriş belgesi ön kayıt Sırasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosundan verilecektir.
Resmi özel Kimlik kartı olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.
Sınava zamanında girmeyen/ giremeyen aday, bu sınavla ilgili bir hak talepte bulunamaz.

Değerlendirme
Yerleştirmeye esas olan puanların hesaplanması 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzundaki esaslara göre yapılır. 2012 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda, Yerleştirme Puanı (YP) hesabında bir değişiklik yapılması halinde Yeni Kılavuzdaki bilgiler esas alınır.


KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN


Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi lisans programlarına 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır.

1. Başvuru ve Sınav Tarihi
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı'na ilişkin başvuru ve sınav tarihleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.



2. Kontenjan
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi Lisans programlarına alınacak öğrenci kontenjan dağılımları aşağıdaki tabloda verilmiştir.



3. Başvuru Koşulları
* T.C. Vatandaşı olmak,
* 2012 yılında YGS'ye girmiş olmak,
* Liselerin Spor Lisesi/alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylar ve milli sporcular için YGS puanlarının herhangi birinden en az 160,000 puan almak,
* Liselerin diğer alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylar için YGS puanlarının herhangi birinden en az 180,000 puan almak,
* Özel Yetenek Sınavına girmesinde sakınca yaratacak herhangi bir sağlık ve fiziksel engeli bulunmamak.

4. Başvuru İçin Gerekli Belgeler
* Başvuru Formu,
* Fotoğraflı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanının fotokopisi,
* 2 adet vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar 4.5 x 6 cm boyutlarında ve son altı ayda çekilmiş olmalıdır.),
* 2012 YGS Sonuç Belgesinin fotokopisi,
* Diploma, Mezuniyet Belgesi ve Öğrenim Durum Belgelerinden birinin fotokopisi (Diploma veya belge üzerinde alan-kol-bölüm yazılı olmalıdır. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde başvuruda bulunabilirler.),
* Milli sporcular için ilgili federasyondan veya Spor Genel Müdürlüğünden (SGM) alınmış Millilik Belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi (11.02.2006 tarihli ve 26077 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Milli Sporcu Belgesi verilmesi hakkında yönetmelikte yer alan yarışmalar esastır.),
* Antrenörlük Eğitimi programına ‘sporcu özgeçmişi’ ile başvuracak adaylar için, KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınav Kılavuzunda belirtilen şartlara uygun olarak hazırlanmış Sporcu Özgeçmiş Belgeleri,
* Herhangi bir resmi sağlık kuruluşundan alınacak “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavına girmesinde sakınca yoktur” ibaresi taşıyan sağlık raporu,
* Başvuru belgelerinin doğruluğuna dair taahhütname,
* İletişim Bilgi Formu.

Adaylar, 3 (üç) programa da başvuru yapabilirler. Başvuru işlemleri, belirtilen yer ve tarihler arasında adayın kendisi ya da bir yakını tarafından yapılabilir. Posta ve eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.


KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
DEVLET KONSERVATUARI
MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ
2012–2013 GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ




Sınava Başvuru Koşulları

1) T.C. vatandaşı olmak,
2) 2012 – YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve üzeri puan almak.*
(* Yükseköğretim kurulu başkanlığı’nın 4153 sayı ve 29.06.2012 tarihli yazısına istinaden belirlenmiştir.)
Özel Yetenek Sınavına girebilmek için adaylar, Trabzon İl Merkezi’nde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na, 30 Temmuz – 03 Ağustos 2012 tarihleri arasında başvuruda bulunabileceklerdir. Adaylar başvurularını bizzat kendileri yapacak, ilan edilen süre dışında, posta veya eksik belge ile başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.
(Ön kayıt süresinin uzatılması halinde konservatuar ana sayfasında bildirilecektir.)

Yukarıda belirtilen yazılı başvuru şartlarını sağlayan adayların KTÜ Kanuni Yerleşkesindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan alacakları başvuru dosyasındaki formu doldurduktan sonra, aşağıda sıralanan başvuru belgelerini bu forma ekleyerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru için gerekli belgeler:

a) 2012 YGS Sonuç Belgesinin aslının Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca görülerek tasdik edilmiş fotokopisi,
b) Tasdikli Nüfus cüzdanı örneği (Nüfus cüzdanının aslı Öğrenci İşleri Bürosu’nda görülerek tasdik edilecektir.),
c) Diploma, Mezuniyet Belgesi ve Öğrenim Durum Belgelerinden birinin aslının Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca görülerek tasdik edilmiş örneği,
d) 4.5x6 cm ebadında YGS’de başvuru için kullanılan iki adet fotoğraf.

Adayların Özel Yetenek Sınavı başvuru formunda belirttikleri bilgiler 10 Ağustos 2012 tarihinden itibaren KTÜ Devlet Konservatuarı’nın internet sayfasında (http://konservatuvar.ktu.edu.tr) yayınlanacaktır. Adayların bilgilerini kontrol ederek, herhangi bir hata durumunda 27 Ağustos 2012 tarihinde bir dilekçe ile KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.

Müzikoloji Lisans Programı Özel Yetenek Sınavları 27–29 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava girecek bütün adaylar 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 08:00’da KTÜ Devlet Konservatuarı’nda hazır bulunacaklardır.

Sınav Kriterleri ve Sınavın Uygulanması

KTÜ Devlet Konservatuarı, Müzikoloji Bölümü, Müzikoloji Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı iki aşamadan oluşur. Birinci aşamada; Müziksel işitme ve Algılama Sınavı uygulanır. İkinci aşamada; Müzikoloji Alan Sınavı (yazılı) ve Bireysel Performans Sınavı uygulanır.

Birinci Aşama: Müziksel İşitme ve Algılama Sınavı Birinci aşama sınavında adayların komisyon tarafından ilk olarak piyano çalgısı ile 2 ses duyumu ölçülür. 4 adet 2 ses sorulur. Ardından 4 adet 3 ses ve 2 adet 4 ses duyumu sorulur. Biri tonal diğeri makamsal olmak üzere iki melodi ile melodi algısı ve hafızası ölçülür. Son olarak 2 adet farklı yapıda tartımdan oluşan ritmik kompozisyonun ifadesi ile ritim algısı ve hafızası ölçülür.

İkinci Aşama: Müzikoloji Alan Sınavı (Yazılı) ve Bireysel Performans Sınavı İlk aşamada başarılı olan adaylar ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanır. İkinci aşama; Müzikoloji Alan Sınavı ile başlar. Sınav, ikinci aşamaya giren tüm adaylara toplu olarak
uygulanır. Sınavda Batı Müziği ve Türk Müziği ile ilgili tarihsel, makamsal, çalgısal, terimsel ve türsel bilgiler yazılı olarak ölçülür. Müzikoloji alanı ile ilgili olarak verilecek bir konu üzerine kompozisyon yazılması istenir. Adayın müracaat sırasında belirtmesi gereken bir yabancı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca) verilecek bir paragrafın yazılı olarak Türkçeye çevrilmesi istenir. Yabancı dil sınavında sözlük kullanımı serbesttir. Toplu yazılı sınavdan sonra her aday Deşifre, Çalma ya da Söyleme ve Mülakat
aşamalarından oluşan Bireysel Performans Sınavı’na alınır. Adaydan biri tonal diğeri makamsal olmak üzere 2 adet deşifre okuması istenir. Ardından hazırladığı bir eseri çalması ya da söylemesi istenir. Son olarak sözlü ifade gücünün ölçülmesi için mülakat yapılır.

Kesin Kayıt İşlemleri

Kesin kayıt işlemleri 2012 - ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda belirlenen esaslara göre, 03 - 07 Eylül 2012 tarihleri arasında ve bizzat öğrenci tarafından verilecek belgeler ile KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılır.

Asil listeden kazanan adaylar belirtilen tarihler arasında kesin kayıt yaptırmadıkları takdirde kayıt haklarını kaybederler. Kesin kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlar 10 Eylül 2012 Pazartesi günü KTÜ Devlet Konservatuarı'nın internet sayfasında (http://konservatuvar.ktu.edu.tr) ilan edilerek, 11 - 12 Eylül 2012 tarihlerinde 09:00 - 16:00 saatleri arasında yedekler listesinden Yerleştirme Puanı sırasına göre doldurulur. Yedek listeden aday kayıtlarına kontenjanlar doluncaya kadar devam edilir. Ancak, yedek listeden aday kayıtları 21 Eylül 2012 Cuma günü saat 16:00'da kontenjanlar dolmasa da sonlandırılır.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

53 yorum

Misafir
19.05.2012 09:20

ben güzel sanatlar resim bölmüne girmek istiyorum ama tarihini bilmiyorum

selami
28.06.2012 19:39

ktü de ikinci örgün kaLKtımı acabaaaaaa??

Spunk
29.06.2012 02:20

İç Mimarlık bölümü var mı acaba?

sanat
29.06.2012 13:29

Hayır yok.

Misafir
03.07.2012 22:49

sınav içeriğini bilen veya geçen sene müziğe giren biri var ise bilgi verirse sevinirim ...

Misafir
03.07.2012 22:50

geçen sene müzik bölümüne giren arkadaşlar sınav içeriği hakkında bilgisi olanlar bilgi verirse sevinirim

Misafir
03.07.2012 23:45

geçen sene solfej-dikte var mıydı acaba. paunım 238 girme şansım nedir sizce?

sanat
04.07.2012 00:34

KTÜ Devlet Konservatuarı, Müzikoloji Bölümü, Müzikoloji Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı
iki aşamadan oluşur. Birinci aşamada; Müziksel işitme ve Algılama Sınavı uygulanır. İkinci
aşamada; Müzikoloji Alan Sınavı (yazılı) ve Bireysel Performans Sınavı uygulanır.

Birinci Aşama: Müziksel İşitme ve Algılama Sınavı

Birinci aşama sınavında adayların komisyon tarafından ilk olarak piyano çalgısı ile 2 ses
duyumu ölçülür. 4 farklı 2 ses sorulur. Ardından 4 adet 3 ses ve 2 adet 4 ses duyumu sorulur.
Biri tonal diğeri makamsal olmak üzere iki melodi ile melodi algısı ve hafızası ölçülür. Son
olarak 2 farklı yapıda tartımdan oluşan ritmik kompozisyonun ifadesi ile ritim algısı ve
hafızası ölçülür.

İkinci Aşama: Müzikoloji Alan Sınavı (Yazılı) ve Bireysel Performans Sınavı

İlk aşamada başarılı olan adaylar ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanır. İkinci aşama;
Müzikoloji Alan Sınavı ile başlar. Sınav, ikinci aşamaya giren tüm adaylara toplu olarak
uygulanır. Sınavda Batı Müziği ve Türk Müziği ile ilgili tarihsel, makamsal, çalgısal, terimsel
ve türsel bilgiler yazılı olarak ölçülür. Verilecek herhangi bir konu ile ilgili olarak kompozisyon
yazılması istenir. Adayın müracaat sırasında belirtmesi gereken bir yabancı dilde
(İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça) verilecek iki cümlenin yazılı olarak Türkçeye
çevrilmesi istenir. Toplu yazılı sınavdan sonra her aday Deşifre, Çalma ya da Söyleme ve
Mülakat aşamalarından oluşan Bireysel Performans Sınavına alınır. Adaydan biri tonal diğeri
makamsal olmak üzere 2 adet deşifre okuması istenir. Ardından hazırladığı bir eseri çalması
ya da söylemesi istenir. Son olarak sözel ifade gücünün ölçülmesi için mülakat yapılır.

Misafir
04.07.2012 15:08

sınavda ne sorulacağı ne zaman acıklanacak acaba müzik öğretmenliği?

Misafir
04.07.2012 22:49

sadece sınav mı degerlendiriliyr mülakat oluyrmu müzk ögretmenlgi için

Misafir
06.07.2012 11:41

Ya lütfen ücretlerinde yazın yaa

Misafir
06.07.2012 11:42

Sinav ile ilgili biraz bilgi verir mısınız

Misafir
07.07.2012 16:03

resim iş öğretmenliği için kullanacağımız kağıt 50*70 mi yoksa 35*50 mi . ve mülakat olucakmı . sınav kayıt ücreti varmı ayrıca yurtlarda misafirhane bulunuyormu bunları öğrenmek istiyorum lütfen yardımcı olun çünkü istanbul dan gidicem trabzona eksiksiz orda olmak istiyorum

nilayy
08.07.2012 20:57

yaa sınav dışında bi de her üniversiteye önkayıt yaptırıp başvurmak için bizzat üniversiteye gtmek mi gerekiyor, internet ortamından başvuru olmuyor mu??? lütfen bilgilendirebilirseniz çoook sevinirim.. ben tokata trabzona samsuna boluya falan başvuracağım ve her birine ayrı ayrı gidip mi başvurmam gerekiyor :(

Misafir
09.07.2012 13:11

sınav ücreti hakkında bilgi yok