Sanat Dersi

2012-2013 Balıkesir Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

T.C
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMLERİ


2012 - 2013 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Baskı Sanatları Bölümlerinin Lisans Programına her yıl Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünce ilan edilen ve içeriğinde belirtilen kontenjan, puan ve şartlara uygun adaylar arasından Yetenek Sınavları ile öğrenci alınır.

2012-2013 Öğretim Yılında Fakültemiz bünyesinde eğitim-öğretim veren Resim Bölümüne 30, Baskı Sanatları Bölümüne 20 olmak üzere toplam 50 öğrenci alınacaktır. Bu sınavlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş Sınavları Yönergesi hükümlerince yapılır.

SINAV ve KAYIT TARİHLERİ

Ön Kayıt Tarihleri: 24 -27 - 28 Ağustos 2012

Sınav Tarihi: 29 Ağustos 2012
Kesin Kayıt tarihi: 03 - 04 - 05 Eylül 2012 (Asil)
Kontenjan açığı kayıt tarihleri: 06-07 Eylül 2012
Kayıtlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılacaktır.

ÖN KAYIT KOŞULLARI

1- Ön kayıt yaptırabilmek için lise veya dengi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak ve 2012 YGS puan türlerinin herhangi birinden 200 (ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı eklenmeden) veya daha yukarı puan almış olmak,

2- Güzel Sanatlar Lisesi Resim alanından mezun olanlar için (ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı eklenmeden ) en az 160 veya daha yukarı puan almış olmak gereklidir.

a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik, Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim), Spor ile Uygulamalı Resim alanlarından mezun olan adaylardan ve milli sporculardan, mezun oldukları alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2012-YGS’de puan türüne bakılmaksızın (140’dan az olmamak koşulu ile) en az kaç puan almış olmaları gerektiği,
b) Yukarıda (a) maddesinde sözü edilenler dışındaki başvurularda puan türüne bakılmaksızın (180’den az olmamak koşuluyla) en az kaç puan gerektiği bilgileri yer alacaktır.

3- Merkezi yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da ön kayıt yaptırabilirler.
4- Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar.
5- Başvurular şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
6- Her adayın ön kayıt işlemlerini kendisinin veya noter onaylı vekaletnameye sahip vekilinin yapması gerekir. Başka şahıslar tarafından veya posta yolu ile ön kayıt yapılamaz.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Adayın lise veya dengi okul mezunu olduğunu belli eden diploma veya yeni tarihli mezuniyet belgesi.
2- Başvuru dilekçesi, ( Dilekçe Formu Ön kayıt sırasında Fakülteden verilecektir.)
3- 2012 yılına ait YGS sonuç belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi.
4- Üç adet vesikalık fotoğraf (fotoğraflar 4,5x 6 cm boyutlarında, son altı ay içinde; önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

İlgili belgeleri tamamlamış olan adaylar ilan edilmiş olan süre içerisinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığından alacakları dilekçe formunu doldururlar. Adaylar iki bölüm arasında sıralama yaparak tercihlerini belirtirler. Puanı yüksek olan adaylar ilk tercihlerine; puanı daha düşük olan adaylar ikinci tercihlerine yerleştirilir. Adaylar, istenilen belgeleri eksiksiz olarak ibraz ederek ön kayıt için başvuru yapabilirler.

Belgelerini tamamlamış olan adaylar için “Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Baskı Sanatları bölümleri için Ön Kayıt ve Sınava Giriş Belgesi” verilir. Bu belgede adayın kimlik bilgileri ve Ön Kayıt Aday Numarası yazılıdır. Adayın fotoğrafı mühürlenerek kayıt işlemleri tamamlanır.

ÖNEMLİ UYARILAR
1- Eksik belge veya ilan edilen süre dışında ve posta ile yetenek sınavına başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.
2- 2011 ÖSYS’ de YGS / LYS puanı veya Yetenek Sınavı sonucu ile bir Örgün Yüksek Öğretim Programına (Açıköğretim kontenjanlı programlar dahil) yerleştirilmiş adayların öğrenim gördükleri Yükseköğretim kurumlarından alacakları öğrenci belgesini ön kayıt sırasında sunmaları zorunludur. Kesin kayıt esnasında ise kesin kayıt için gerekli belgelerde belirtilen hususlar uygulanır. Bu durumda olup da ilgili belgenin sunulmamasından doğacak her türlü sorumluluk adayın kendisine aittir.

YETENEK SINAVLARI

SINAVLARDA GETİRİLECEK MALZEME VE BELGELER
1- Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, kalemtıraş.
2- Sınava Giriş Belgesi (Ön kayıt esnasında Fakülteden verilecek.)
3- Kimlik (Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport)
4- Kıskaç ve mandal.
5- 50x70 cm boyutlarında kontrplak veya benzeri sert malzemeden altlık.

ÖNEMLİ NOKTALAR
1- Sınavlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yapılacaktır.
2- Sınavlar sabah saat 9.00 da başlayacaktır. Adaylar sınavın yapılacağı binada yarım saat önceden hazır bulunmalıdır. Sınavın ilk yarım saatinden sonra gelen aday sınava alınmayacak, geç gelen adaylara ek süre verilmeyecektir.
3- Adayların nerede sınava alınacakları Güzel Sanatlar Fakültesinde ilan edilecektir.
4- Adaylar, yanlarında getirmeleri gereken malzemeler ile birlikte sınav yerinde hazır bulunacaklardır.

DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME

Değerlendirme, Canlı Modelden Desen ve İmgesel Desen uygulamaları esas alınarak yapılacaktır.

Özel yetenek sınavı ile Fakülteye yerleştirilmeye esas olacak yerleştirme puanı ( YP ) 2012 ( Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) ÖSYS Kılavuzu esas alınarak hesaplanacaktır.

İki sınav kağıdının not ortalaması başarı notunu belirleyecektir. Başarı notu 100 tam puan üzerinden 60 puan ve üzeridir. İki sınavın not ortalaması alındığında 60 puanın altında kalan adaylar sıralamaya alınmayacaktır. Öğrenci Kontenjanı Resim Bölümü için 30 asil, 30 yedek aday, Baskı Sanatları Bölümü için 20 asil, 20 yedek aday olarak sıralanır.

Asil adaylar kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Toplam puanı 60’ın altındakiler kontenjanda açık olsa dahi sıralamaya alınmazlar.

TAKİP
Adaylar kayıtlarla ilgili takiplerini 0(266) 241 00 96- 97 no’lu telefonlardan ya da http://www.balikesir.edu.tr ve www.gsf.balikesir.edu.tr duyurular adresinden yapmaları gerekmektedir. Okul Yönetimi tarafından posta veya telefonla bilgi verilmeyecektir. Sınav sonuçlarının ilanı Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Yetenek Sınavları sonucunda başarılı olan öğrenciler puan sıralamasına (en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanan listelere göre) ve kontenjana bağlı kalarak kesin kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Yetenek Sınavı Puanlarının eşit olması durumunda YGS başarı notu yüksek olan aday üst sırada yer alır. Adayların bizzat kendileri veya hukuksal temsilcileri kayıt yaptırabilir. Kayıtlar ilan edilen süre içinde yapılır, süreyi geçirenler kesin kayıt haklarını kaybederler. Kontenjan açığı olduğunda, yedek aday listesinden en yüksek puandan başlamak üzere kesin kayıt yapılır.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan (asil ve yedek) öğrencilerin listesi Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilir. Adaylar sınav sonuçlarını ve kayıt sırasında yapılması gerekenleri bizzat kendileri takip ederler.

KESİN KAYITLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kesin kayıtların yapılabilmesi için aşağıdaki belgelerle başvurmak gereklidir.

1- 2012 YGS Sonuç belgesinin aslı,
2- Adayın lise veya dengi okul mezunu olduğunu belli eden diploma veya yeni tarihli mezuniyet belgesi,
3- Nüfus cüzdanının onaylı sureti, (TC Kimlik No belirtilerek )
4- İkametgah belgesi, (Yeni tarihli)
5- 1992 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için yüksek öğretim kurumuna kaydolmasında askerlikle ilgili bir sakınca olmadığına dair belge,
6- 18 adet 4,5x6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde, önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
7- Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge,
8- Üniversite tarafından belirlenen diğer belgeler. Kesin kayıtlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi’ nde yapılacaktır.

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Aygören Mah. Askeri Hastane Karşısı BALIKESİR
Tel:0 266 241 00 96 – 97 Fax: 0 266 241 24 14
www.gsf .balikesir.edu.tr E.Mail : gsf@balikesir.edu.tr


T.C.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
MÜZİK ÖZEL YETENEK SINAV İLANI/TEMEL İLKE VE KURALLARI


SINAV TAKVİMİ

Önkayıt Tarihi: 27 Ağustos-29 Ağustos 2012
Sınav Tarihi: 31 Ağustos-3 Eylül 2012
Kesin Kayıt: 4 Eylül-7 Eylül 2012
Yedek Kayıt: 10 Eylül-11 Eylül 2012

SINAV BAŞVURUSU İÇİN ÖN ŞARTLAR

Adayların Müzik Öğretmenliği Programına başvurabilmeleri için 2012 YGS’ye girmiş olmaları gerekmektedir. 2012’de YGS’ye girmiş olan adayların;

• Genel Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik, Sanat (müzik), alan/kol bölümlerinden mezun olanların 2012 YGS puan türlerinden en az birinden 180 veya daha fazla puan almaları,

• Yukarıda sözü edilen alan/kol bölümleri dışındaki bir alan/kol bölümünden mezun olanların 2012 YGS puan türlerinin en az birinden 200 veya daha fazla puanı almaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru Formu (önkayıt sırasında verilecektir)
2. 2012 YGS Sonuç Belgesi’nin onaylı fotokopisi (adaylar aslını göstermek şartıyla ilgili fakülte dekanlığında onaylatabilirler)
3. Nüfus Cüzdanının onaylı Fotokopisi (adaylar aslını göstermek şartıyla ilgili fakülte dekanlığında onaylatabilirler)
4. 4.5x6 ebadında son iki ay içinde çekilmiş 2 adet Vesikalık Fotoğraf (kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş)
5. Diploma, Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesinin onaylı fotokopisi (adaylar aslını göstermek şartıyla ilgili fakülte dekanlığında onaylatabilirler)
6. İşitme, el-kol gibi müzik yapmaya engel olabilecek bir durum olmadığını gösterir resmi kurumlardan alınacak Sağlık Raporu (sağlık ocaklarından alınan raporlar da geçerli olacaktır)

ÖNEMLİ NOTLAR
• Eksik belge veya ilan edilen süre dışında ve posta ile kesinlikle yetenek sınavına başvuru kabul edilmeyecektir. Adayın kendisi veya yakını başvuruda bulunabilecektir.
• Giriş sınavları Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı binasında yapılacaktır.
• Sınav sonucunda 30 asıl, 30 yedek olacak şekilde tüm adayların sınav sonucu ilan edilir. Kesin kayıtlar üniversitenin ilan ettiği tarihten itibaren, önce asıl listedeki öğrencilerden, kontenjan dolmadığı takdirde yedek listeden sırayla öğrenci alınarak yapılır. Başarılı olup da süresi içinde kayıt yaptırmayan asıl listedeki adayların yerine, puan sıralamasına göre ilan edilecek yedek listeden başlamak şartıyla yerleştirme yapılacaktır.
• Sınav sonuçları 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda açıklanan Özel Yetenek Sınavları değerlendirme esaslarına göre belirlendikten sonra Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca açıklanacaktır. Adaylar sonuçları üniversitenin web sayfasından da öğrenebilirler http://www.balikesir.edu.tr (telefonla bilgi verilmeyecektir).

->Balıkesir Üniversitesi Müzik Öğretmenliği 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-



T.C.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU


ÖNKAYIT TARİHİ : 18 Haziran – 29 Haziran 2012
SINAV TARİHİ : 03 – 08 Temmuz 2012
SINAV SAATİ YERİ: 09:00, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İsmail Akçay Atletizm Pisti
* 100m. Sprint Testi : İsmail Akçay Atletizm Pisti – Otogar Yanı
* 800-1500 Metre Testi : İsmail Akçay Atletizm Pisti – Otogar Yanı
* Beceri-Koordinasyon Testi: Balıkesir Üniversitesi Burhan Erdayı Spor Salonu Çağış Kampüsü

SINAV KURS ÜCRETİ
Bir bölüm için başvuru ücreti 150 TL, iki bölüm için 175 TL, üç bölüm için 200 TL, üç bölüm ve II. öğretim 1. tercih için 225 TL, 2. tercih için 250 TL dir. Sınav kurs ücretinin BAÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Balıkesir Ziraat Bankası Merkez Şubesi TR77 0001 000 0453 7284 747 5025 nolu sınav kurs ücretleri hesabına yatırılması gerekmektedir.

Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun kurs sınav ücreti geri ödenmeyecektir.

KONTENJANLAR

Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna alınacak öğrenci sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.



ÖNKAYIT

Önkayıtlar Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosu’nda yapılacaktır.

ÖNKAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru formu (Önkayıt esnasında verilecektir)
2. 2012 YGS sonuç belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi
3. 4,5 x 6 ebadında son iki ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf (sakalsız)
4. TC kimlik numarası olan fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve bir adet iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi
5. Diploma, mezuniyet belgesi veya öğrenim belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi
6. Sağlık Kuruluşlarından alınacak “Beden Eğitimi ve Spor Özel Yetenek Sınavlarına Girmesinde Sağlık Yönünden Bir Sakınca Yoktur.” kaydı konulmuş “Doktor Raporu”.
7. Sınav Kurs ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu programlarından birine başvuru için 150 TL, iki tercih için 175 TL, üç tercih için 200 TL, üç bölüm ve II. öğretim 1. tercih için 225 TL, 2. tercih için 250 TL dir. Ücretler BAÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Balıkesir Ziraat Bankası Merkez Şubesi TR77 0001 000 0453 7284 747 5025 nolu sınav kurs ücretleri hesabına yatırılacaktır. Önkayıt işlemleri geçersiz sayılan, sınava girmeyen ve çeşitli nedenlerle sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret ödeme yapmış olanların ödedikleri ücretler iade edilmez)
8. Eksik belge veya ilan edilen süre dışında ve posta ile kesinlikle yetenek sınavına başvuru kabul edilmeyecektir. Adayın ancak kendisi başvuruda bulunabilecektir.
9. 2011 ÖSYS’de YGS/LYS Puanı veya Özel Yetenek Sınavı sonucu bir Yükseköğretim Programına (Açıköğretim kontenjanlı programlar dahil) yerleştirilmiş adayların öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarından alacakları öğrenci belgeleri sunmaları zorunludur. Bu durumda olup da ilgili belgenin sunulmamasından doğacak her türlü sorumluluk adayın kendisine aittir.
10. Milli sporcu kontenjanlarına başvuracak adayların 2008 yılı ve sonrasında milli olmaları gerekmekte ve bu durumu önkayıt esnasında belgelemek zorundadırlar. Milli sporcular için "Milli Sporcu Belgesi" (Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden veya ilgili Federasyonlardan) alınmış olması gerekmektedir.
11. Antrenörlük Eğitimi ile Spor Yöneticiliği Bölümlerinin sınavlarına girecek adaylar için; Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüklerinden, İlgili Federasyonlardan alınan spor geçmişine yönelik onaylı belge.

ÖNKAYIT İŞLEMLERİ

1. Adaylar, Önkayıt kayıt formunu başvuru esnasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrenci İşleri Büro’sundan alabilirler. Önkayıt formu okunaklı ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Önkayıt form belgesinin geçerli sayılabilmesi için aday tarafından imzalanmış olması gerekir. Sınav sonrası kayıt ve denetim işlemlerinde imza büyük önem taşıyacağından, atılacak imza, değişmeyen ve her zaman kullanılan nitelikte olmalıdır.
2. Başvura belgeleri önkayıt tarihinin son günü mesai bitimine kadar eksiksiz olarak teslim edilmelidir.

ÖNKAYITLA İLGİLİ DİĞER AÇIKLAMALAR

1. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz programlarına başvurabilmek için adayların 2012-YGS’ ye girmiş olmaları zorunludur.
a) Spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylardan ve millî sporculardan 2012-YGS’de puan türüne bakılmaksızın en az 140 ve daha fazla YGS puanı (AOBP hariç) almış olmaları gereklidir.
b) Yukarıda (a) maddesinde sözü edilenler dışındaki başvurularda puan türüne bakılmaksızın en az 180 ve daha fazla YGS puanı (AOBP hariç) almış olmaları gereklidir.
2. Adaylar her üç bölüme ve II. öğretimlere de başvuruda bulunabilirler. Birden fazla bölüme
başvuran adaylar, hangi bölümü tercih edeceklerine dair tercih sıralamasını ön kayıt esnasında
belirtmek zorundadırlar.
3. Ön kayıttan sonra hiç bir şekilde bölüm tercihine ilişkin değişiklik yapılamaz.
4. Önkayıt işlemleri geçersiz sayılan, sınava girmeyen ve çeşitli nedenlerle sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret ödeme yapmış olanların ödedikleri ücretler iade edilmez.
5. Spor eğitimine mani olabilecek psikolojik, bedensel veya konuşma engellerinden biri veya birkaçı bulunanlar sınava başvuramazlar; kazansalar dahi sınavları iptal edilir.

->Balıkesir Üniversitesi BESYO 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-


SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

16 yorum

Spunk
02.07.2012 21:06

Özellikle 2. tercih başvuru ücretini iyice abartmışlar. Girip de kazanamayacak olanlara şimdiden geçmiş olsun.

Misafir
03.07.2012 00:04

müzik öğretmenliği sınavı için ücretler belirtilmemiş

ı
15.07.2012 17:02

1.çevrim 2.çevrim ne yaaa kafayı yemiş üniler absolitmiyiz biz

purple
18.07.2012 17:06

müzik öğretmenliği sınavı ücretsiz mi???

tornado pnr
19.07.2012 21:32

bu yıl resim öğretmeni alıncak mı

Selda
22.07.2012 17:38

anlatabilirm

caner
25.07.2012 14:58

YGS sonuc belgesi aslı .ösym web sitesinden çıktısını aldıgımız belgeden farklı bir belge mi? eger öyleyse nereden temin edebiliriz ?

destina
06.08.2012 22:47

müzik öğretmenliğine ücret alınıyor mu ? bilgi verirseniz sevinirim.

Yahya
09.08.2012 05:05

Iki sorum olacak cevaplandırırsanız sevinirim. Bu resim sınavı, resim işle aynı mi? Diğer sorumda resim için de herhangi bir ücret verilecek mi ? Cevaplandırılırsa sevinirim.

sanat
09.08.2012 06:24

Hayır resim-iş öğretmenliği ilanı değil, resim bölümü başvurusu için de ücret istenmemiş.

eğitim var mı
11.08.2012 13:21

balıkesirde eğitim var mı resim bölümü için söylüyorum

müzik öğretmenliği
19.08.2012 05:33

müzik öğretmenliği sınava başvuru parası istemiyormu

gökçe
25.08.2012 21:57

resim iş öğretmenliğe giriyor yani eğitim fakültesine :D bu sadece resim bölümü.Kayıt ücretleri kalktı diye biliyorum bi kaç yer alıyor .

nilay
27.08.2012 21:56

hayır istenmiyor.ben de bu yıl gireceğim.mezun oldum ama kurs almadığım için girmiyorum.seneye müzik öğretmenliği bölümünde görüşmek üzere ! :)

gökçe
29.08.2012 19:57

yedek listeler ne zaman açıklanacak?