Sanat Dersi

2012-2013 Kocaeli Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ’NE,
ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR


2012-2013 Eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz İletişim Fakültesi'nin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'ne ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır. Başvuracak adaylarda aranan koşullar, sınav ve kayıt takvimi aşağıda belirtilmektedir.

ÖN KAYIT TARİHLERİ:

6-7-8-9-10 AĞUSTOS 2012

ÖN KAYIT YERİ:

Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Umuttepe Merkez Yerleşkesi
İzmit/KOCAELİ

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

* Başvuru dilekçesi (İnternet üzerinden doldurulacaktır.)
* 2012 YGS Sonuç belgesi ve fotokopisi
* (4,5 x 6) boyutunda 4 adet fotoğraf (son altı ayda çekilmiş)
* Ön kayıt ödenti belgesi
(Kayıt ücreti 150 TL olup, Türkiye İş Bankası'nın Umuttepe Şb.’si 2407-217389 no’lu hesabına yatırılacaktır.)

BÖLÜM:

Görsel İletişim Tasarımı

KONTENJAN:

40

GEREKLİ PUAN KOŞULU:

Herhangi bir YGS puan türünden en az 250 ham puan almak.

BAŞVURU, SINAV VE KAYIT TAKVİMİ

SINAV BAŞVURUSU : 6-7-8-9-10 AĞUSTOS 2012
SINAVLAR : 13-14-15 AĞUSTOS 2012
SINAV SONUÇLARI : 29 AĞUSTOS 2012
KESİN KAYIT : 3-4-5-6 EYLÜL 2012
YEDEK KAYIT : 7 EYLÜL 2012

NOT:
1- Programlara başvuru ve sınav saatlerine ilişkin daha fazla bilgi http://www.kocaeli.edu.tr ve İletişim Fakültesi'nin http://if2.kocaeli.edu.tr adresinden edinilebilir.


KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
2012–2013 DERS YILI
ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU


Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf, Grafik Heykel, Müzik, Resim, Sahne Sanatları ve Seramik Bölümlerine "Özel Yetenek Sınavı" ile öğrenci alınacaktır.
Bu kılavuz, sınavların yapılması, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve sonuçların duyurulması ile ilgili işlemlerin yürütülmesine ilişkin hükümleri kapsamaktadır. Adayların ön kayıt işlemleri ve sınavları Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülecektir.

Ön kayıtlar 25 HAZİRAN – 1 TEMMUZ 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÖĞRENCİ ALINACAK PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR




SINAV TARİHLERİ






ADAY KABUL KOŞULLARI

1. Özel Yetenek Sınavı’na, 2012 YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 240,000 veya daha fazla ham puanı olan adaylar başvurabilirler.

2. Oyunculuk programı için 1987 ve sonrası doğumlu adaylar başvurabilirler.

GEREKLİ BELGELER

• 2012-YGS Sonuç Belgesi: Adaylar, 2012 YGS belgesinin aslını ve fotokopisini birlikte getirecekler ve bu belgenin fotokopisi, ön kayıt bürosunda onaylanarak
kabul edilecektir.

• Nüfus Cüzdanı: Adaylar, nüfus cüzdanının aslını ve fotokopisini birlikte getirecekler ve bu belgenin fotokopisi ön kayıt bürosunda onaylanarak kabul
edilecektir.

• Vesikalık Fotoğraf: Adaylar son 6 ay içinde, cepheden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 3 adet fotoğraf getireceklerdir.

• Özel Yetenek Sınav Harcı Dekontu: Adaylar, İş Bankası Umuttepe Şubesi 2407-217358 No’lu hesaba 100 YTL Özel Yetenek Sınav Harcı yatırdıklarına dair banka dekontunu ön kayıt bürosuna teslim edeceklerdir. Bu harç adayların başvuru yapacakları bir tek program için geçerli olacaktır. Adaylar, diledikleri sayıda programa ön kayıt başvurusu yapabilirler. Her ek program için ilave 50 TL harç yatırılmalıdır. Plastik Sanatlar grubundaki bölümler, I. Aşama sınavı sonuçlandıktan sonra tercih edileceğinden bu gruptaki ek tercihler için 50 TL, II. Aşama sınavına girmeden önce yatırılmalıdır.

• Dramatik Yazarlık programına başvuran adaylar çalışma dosyalarını ön kayıt sırasında teslim edeceklerdir. Dosyalar geri verilmeyecektir.

• Adaylar ön kayıtlarını bizzat ya da yakınları aracılığıyla yaptırmalıdırlar. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

• Adayın başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan herhangi bir durum saptandığında, kazanmış bile olsa,adayın sınavı iptal edilerek hakkında yasal işlem uygulanacaktır.

• Gerekli belgeler, ön kayıtlar için son başvuru tarihi olan 1 Temmuz 2012 saat 15.00’e kadar kayıt bürosuna teslim edilmelidir.



GENEL KURALLAR

• Müzik/Performans Anasanat Dalı ve Müzik/Müzikoloji Anabilim Dalı sınavları tek aşamalı olacak, diğer alanlarda iki aşamalı sınav yapılacaktır.
• Plastik Sanatlar grubunun (Grafik, Heykel, Resim, Sahne Tasarımı ve Seramik) I. Aşama sınavı ortaktır. Bu aşamada başarılı olan adaylar, mülakata girmeden önce bölüm tercih edeceklerdir. II. Aşama sınavları mülakat şeklinde olup alanlara göre ayrı yapılacaktır.
• Müzik dışındaki tüm alanlarda notlamalar, I. Aşama Sınavı’nın %60’ı, mülakat ve çalışma dosyasının değerlendirilmesinden oluşan II. Aşama Sınavı’nın ise %40’ı alınarak yapılır. Yerleştirmeye esas olan giriş sınavları da değerlendirmeye dahil edilir.
• II. Aşama Sınavına, Müzik dışında her alan için kontenjanının 3 katı kadar aday alınacaktır. I. Aşama sınav puanı 50’nin altında olan adaylar II. Aşama sınavlarına katılamazlar.
• Bütün adaylar mülakata, hazırladıkları çalışma dosyaları ile katılacaklardır. (Dramatik Yazarlık dosyaları ön kayıt sırasında teslim edilecek ve geri verilmeyecektir.)
• Mülakat, sanatsal çalışma, donanım ve motivasyon konularında adayı tanımaya yöneliktir.


I. AŞAMA SINAVI

Dramatik Yazarlık
Adayın hayal gücü, ifade yeteneği, özgün dünyasının ipuçları ve diyalog formuna yatkınlığı gibi konuları ölçmeye yönelik yazılı bir sınav içerir.

Fotoğraf
Görsel algılama sınavı yapılır. Bu sınavda adayın görsel algılama yeteneği, ekranda gösterilecek farklı fotoğraflara yönelik sorularla ölçülür.

Müzik
**Performans Anasanat Dalı
Performans Anasanat Dalı sınavı tek aşamalı olup, sınavda adayların müzikal kültürünün yanı sıra, müziksel işitme, okuma, yazma, ses ve çalgı alanlarındaki bilgi ve becerileri değerlendirilir.

a. Çoksesli İşitme (12 puan): Piyano ile aynı anda çalınacak 4 adet iki ses, 4 adet üç ses, 4 adet dört ses “a” veya “na” hecesi ile seslendirilecektir. Bu sesler sınav esnasında açıklama yapılmaksızın karışık olarak sorulacak ve adaydan seslendirmesi istenecektir.

b. Çokses İsimlendirme (8 puan): Piyano ile çalınacak 4 adet çift sesin (ilk sesin ismi verilerek) notalarının isimleriyle seslendirmesi istenecektir.

c. Ritmik Bellek (6 puan): Adaylara çalınan 2 adet ritmik bellek sorusunun el çırparak tekrar edilmesi istenecektir.

d. Ezgisel Bellek (6 puan): Adaylara çalınan 2 adet ezginin “a” veya “na” hecesi ile tekrar edilmesi istenecektir.

e. Ezgisel Okuma (12 puan): Adaylara notası verilen bir müzik cümlesinin deşifresinin (solfejinin) yapılması istenecektir.

f. Dikte/Müziksel Yazma (16 puan): Adaylardan piyano ile çalınacak bir ezginin tonu, ritmik yapısı ve sesleri gözetilerek, notalarının dizek üzerinde yazmaları istenecektir.

g. Ses (15 puan): Adaylardan seslerinin gürlük, renk, genişlik gibi özelliklerini gösterebilecek nitelikte hazırlayacakları bir okul şarkısı, türkü, arya, ariantiche, lied gibi 1 adet eseri söylemeleri istenecektir. Adaylar bu eser türlerinden herhangi birini tercih etmekte serbesttirler. Ses sınavının değerlendirilmesinde ses niteliği (genişlik, tını ve gürlük: 5 puan), entonasyon (5 puan) ve müziksel yorum (5 puan) ölçütleri esas alınacaktır.

h. Çalgı (12 puan): Adaylardan hazırlamış oldukları bir eseri piyano, keman, viyola, çello, kontrbas, gitar, flüt, obua, klarinet, bağlama gibi bir çalgı ile seslendirmeleri istenecektir. Çalgı sınavının değerlendirilmesinde eserin doğru seslendirilmesi (6 puan), teknik yeterlilik (6 puan) ve müziksel yorum (6 puan) ölçütleri esas alınacaktır.

i. Çalgı ile deşifre (7 puan): Notası verilen kısa bir eserin, "adayın sınavda kullandığı enstrümanla" deşifre edilmesi istenecektir.

**Müzikoloji Anabilim Dalı
Müzikoloji Anabilim Dalı sınavı tek aşamalıdır ve “dikte”, “yazılı”, “mülakat” ile “deşifre” sınavlarından oluşmaktadır.
a. Dikte (20 puan): Adaylardan piyano ile çalınacak bir ezginin tonu, ritmik yapısı ve sesleri gözetilerek notalarının dizek üzerinde yazmaları istenecektir.
b. Deşifre (20 puan): Adaylardan notası verilen bir müzik cümlesinin deşifresinin (solfejinin) yapılması istenecektir.
c. Mülakat (30 puan): Adaylara genel müzik kültürü, temel alan bilgisinin ölçüldüğü 10 soruluk bir mülakat sınavı uygulanacaktır.
d. Yazılı (30 puan): Adayların okuduğunu anlama ve yazılı olarak ifade edebilme gücünü sınamak amacıyla yazılı sınav yapılacaktır. Değerlendirmede dilbilgisi, anlatım ve konuya hakimiyet hususlarına dikkat edilecektir. Yazılı sınavı sorusu hazırlığı için başvurulabilecek kaynak kitaplar aşağıda belirtilmiştir.
• Ahmet SAY, Müzik Tarihi, Müzik Ansiklopedisi Yayınları, Ankara.
• İlhan MİMAROĞLU, Müzik Tarihi, Varlık Yayınları, İstanbul.
• Sidney FINKELSTEIN, Müzik Neyi Anlatır, Kaynak Yayınları.
• Müzik Üzerine Tartışmalar, Evrensel Basım-Yayım, İstanbul.
Müzik Bölümüne Başvuran Adayların Dikkatine:
Müzik Bölümü sınavlarına girecek olan adaylar, ön kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra fakültenin web sitesinden (http://gsf.kocaeli.edu.tr) sınava girecekleri günü öğrenebilirler. Her aday kendisine bildirilen tarihte sınava girecektir. Adaylar, hem Performans hem de Müzikoloji alanlarına başvuruda bulunabilirler. Başka bir üniversitenin sınavı ile çakışma sorunu yaşayan adaylar, mazeretlerini diğer üniversiteden alacakları bir sınav tarihi belgesiyle belgeleyerek dilekçe ile başvurdukları takdirde, durumları değerlendirilecektir.

Oyunculuk
Bu sınav için adaylar önceden 3 parça, bir şiir ve bir şarkı hazırlamalıdırlar. Parçalardan biri komedya, biri tragedya (biri yerli, biri yabancı) olmalıdır. Üçüncü parçanın türü adayın kendi tercihine bırakılmıştır.(Bir parçanın sunum süresi 5 dakikayı geçmemelidir.)

Oyunculuk sınavında adaylara öncelikle temel oyunculuk yeteneklerini ölçmeye yönelik olarak kulak, ritm, doğaçlama, esneklik, okuma ve konuşma çalışmaları yaptırılır ve adaydan, kendi tercihiyle hazırladığı sahne parçasını sunması istenir.

Daha sonra, adaylar, şiirleri ile komik ve trajik parçalarını sunacaklardır.

Oyunculuk Anasanat Dalına başvuran adaylar aşağıdaki yazarların tüm oyunlarını kullanabilirler:

Sofokles, Övripides, Aristofanes, Plautus, Shakespeare, Moliére, İbsen, Çekhov
Aziz Nesin, Güngör Dilmen, Haldun Taner, Aydın Arıt, Vasıf Öngören, Turgut Özakman, İsmet Kuntay, Memet Baydur, Murathan Mungan

Oyunculuk Programına Başvuran Adayların Dikkatine:
Oyunculuk sınavlarına girecek olan adaylar, ön kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra fakültenin web sitesinden (http://gsf.kocaeli.edu.tr) sınava girecekleri günü öğrenebilirler. Her aday kendisine bildirilen tarihte sınava girecektir.

Plastik Sanatlar Grubu (Grafik, Heykel, Resim, Sahne Tasarımı, Seramik)

Bu sınav tek oturumda sorulacak iki sorudan oluşmaktadır.
Birinci soruda, adaylardan nesneye ya da modele bakarak desen çizmeleri istenir. İkinci soruda ise, adaylardan kendilerine verilecek, 250-300 sözcüğü geçmeyen edebi bir metni çözümlemeleri ve görsel olarak yeniden yorumlamaları istenir.


II. AŞAMA SINAVI

Bu oturum, her anasanat dalı için ayrı gerçekleştirilecek mülakat sınavlarından oluşmaktadır. Adaylar II. Aşama sınavına sanatsal çalışmalarını içeren dosyaları ile katılacaklardır.

ÖZEL YETENEK SINAVLARINDA GEREKLİ MALZEMELER

. Sınav giriş kartı, Özel kimlik belgesi
. Yumuşak kurşun kalem, tükenmez veya dolma kalem, silgi, kalemtıraş,
. 50x70 cm boyutlarında sert altlık (duralit)
Müzik bölümü için adayın piyano dışında kullanacağı her türlü çalgı, nota vb. araç-gereci kendisinin getirmesi gerekmektedir.

ÖZEL YETENEK SINAV KURALLARI
a. Sınava başlamadan önce gözetmenler tarafından adayların sınav kimlik belgelerinin ve özel kimlik belgelerinin kontrolleri yapılır. Bu belgeleri gösteremeyen adaylar sınava giremezler.
b. Sınavın başlangıcında, adaylar, kağıtlarındaki kimlik için ayrılan kısma kimlik bilgilerini tükenmez ya da mürekkepli kalemle yazarak imzalarlar. Sınav süresince kâğıtların kimlik kısımları gözetmenler tarafından kapatılır.
c. Sınav kağıtlarına soruda istenilenlerin dışında yazılacak, çizilecek vb. her türlü yazı, rakam, çizgi ve işaret sınavın geçersiz sayılmasına neden olacaktır.
d. Sına başladıktan ilk 30 dakika sonra sınav salonuna aday alınmayacaktır.
e. Sınav salonuna cep telefonuyla girmek, ya da sınav süresince kulaklıkla herhangi bir şey dinlemek yasaktır.
f. Fotoğraf programı I.Aşama sınavına girecek adaylar, sınav günü sınavın başlamasından 30 dakika önce, belirlenmiş olan salon ve sıra numaralarına göre sınav salonlarına alınmaya başlanacaktır. Bu sınavın başlama saati kesindir. Geç gelen adaylar sınav başladıktan sonra, sınav salonuna alınmayacaktır. Bu nedenle adayların sınav saatinden önce salonda bulunmaları gerekmektedir. Adayların yanlarında, sınav kağıtlarının altında kullanmak üzere 30x30 cm. ebadında duralit veya mukavva altlık getirmeleri gerekmektedir.


SINAV TAKVİMİ

Ön kayıtlar……………..……….....….. : 25 Haziran-1 Temmuz 2012
Sınavlar……………………..……..…. : 2-6 Temmuz 2012
Kesin Kayıtlar…………………...…... : 3-7 Eylül 2012
Yedek Listeden Kayıtlar…………….. : 10-11 Eylül 2012

SIRALAMA

I. Aşama
I. Aşama sınavına katılan adaylar bu sınavda aldıkları puana göre sıralanırlar. Her alan için önceden duyurulan kontenjanın üç katı kadar II. Aşama sınavına girmeye hak kazanan aday belirlenir. Bu sınavda 50 puanın altında alan adaylar II. Aşama sınavına katılamazlar.

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Sınav Yürütme Kurulunun kesinleştirdiği listeler onaylandıktan sonra, Dekanlık duyuru panolarında ve fakültenin internet sitesinde duyurulacaktır.

ÖNEMLİ NOT

2012–2013 Ders Yılı için yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı, Güzel Sanatlar Fakültesi Anıtpark Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecektir.

İLETİŞİM

Kocaeli Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Anıtpark Yerleşkesi
Atatürk Bulvarı
41300 KOCAELİ
http://gsf.kocaeli.edu.tr/
Tel: 0 262 303 44 00

-> Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012–2013 Özel Yetenek Sınav Klavuzu İçin Tıklayınız! <-



KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI
2012–2013 ÖĞRETİM YILI
LİSANS ÖZEL YETENEK SINAV TAKVİMİ




-> Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2012–2013 Lisans Özel Yetenek Sınav Klavuzu İçin Tıklayınız! <-



T.C.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
2012 YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU


ÖĞRENCİ KONTENJANLARI



Parantez içerisinde belirtilen kontenjanlar (5) yabancı uyruklu adaylar içindir. Yukarıdaki
kontenjanların gündüz % 20’i, gece % 20’si milli sporcular ve Türkiye Şampiyonalarında okul (ortaöğretim) ve
kulüp (yıldız-genç-büyük)] ilk üç sırayı elde etmiş olan adaylar için ayrılmıştır. Milli sporcular ile Türkiye
Şampiyonalarında (okul ve kulüp) ilk üç sırayı elde etmiş olan adaylar, derecelerini belirten belgelerini ibraz
etmek zorundadırlar. Bu belgeler ilgili federasyonlar veya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınmalıdır.
ÖYS’ye (Özel Yetenek Sınavı) girecek olan her aday yüzme eleme testine katılmak zorundadır.

Milli sporcular ile Türkiye Şampiyonalarında (okul ve kulüp) ilk üç sırayı elde etmiş olan adaylardan
Beden Eğitimi ve Öğretmenliği bölümünü tercih eden adaylar BESYO Koordinasyon Testine katılmak
zorundadırlar. Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine tercih eden adaylar özel yetenek
parkurundan tam puan almış sayılacak ve sınava girmeyeceklerdir. Milli sporcular ile Türkiye Şampiyonalarında
(okul ve kulüp) ilk üç sırayı elde etmiş olan adaylar kendi aralarında değerlendirilecektir.

Antrenörlük Eğitimi programını kazanan adaylar eğitim öğretim sürecinde eğitim alacakları spor
branşlarının tercihinde bölüm kontenjanının %20’sinden fazlasında tercih olması durumunda bölümü kazanan
adayların özel yetenek sınavından aldıkları yerleştirme puanına göre en yüksek puandan itibaren kontenjana göre
sıralanacaktır.

YETENEK SINAVI TAKVİMİ

Ön kayıtlar 28-29 Ağustos 2012 tarihlerinde 10.00 –12.00 / 14.00 –16.00 saatleri arasında, Umuttepe
Spor Bilimleri Yerleşkesi’nde yapılacaktır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na bağlı bölümlerin iki aşamalı
olacak sınavlarının birinci aşaması olan yüzme elemelerine 31 Ağustos 2012 tarihinde Kocaeli Üniversitesi
Yüzme Havuzunda (Spor Bilimleri Yerleşkesi-Umuttepe) sabah saat 10.00’dan itibaren bayan adaylarla
başlanacaktır. Yüzme eleme barajını geçen adaylar 03-04 Eylül 2012 tarihinde Umuttepe Spor Bilimleri
Yerleşkesi’nde bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda yapılacak ikinci aşama olan Koordinasyon Testi’ne
katılmaya hak kazanır. Sınav Yürütme Kurulu gerekli gördüğü durumda sınavın yapılacağı test alanlarını ön
kayıtların son gününe kadar ilân etmek şartıyla değiştirebilir. Sınav sonuçları 5 Eylül 2012 tarihinde
http://besyo.kocaeli.edu.tr sitesinde ilân edilecektir. Ön kayıt ve sınavlara ilişkin kılavuzda yer almayan
hususların değerlendirilip sonuçlandırılması Özel Yetenek Sınavı Yürütme Kurulu tarafından yapılır.

BAŞVURU KOŞULLARI

* Giriş sınavlarına Türkiye Cumhuriyeti ve yabancı uyruklu adaylar başvurabilirler. Yabancı uyruklu
adaylar için YÖK/ÖSYM’nin belirlediği ölçütler geçerlidir.
* Adayın 2012 yılına ait YGS sonuç belgesinin aslının ibrazı ve fotokopisi. 2012 yılında YGS sınavında,
liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olanlar, spor lisesi mezunları, milli sporcular ile Türkiye
derecesi elde etmiş sporcular 200.000 (puan türlerinden biri), diğer adaylar ise 220.000 (puan
türlerinden biri) ham puan
ile başvurabilirler.
* Adaylar Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (AOÖBP) gösterir belgelerini getirmek zorundadır.
* Her başvuran aday yüzme eleme sınavına katılmak zorundadır.
* Matbu dilekçe formlu zarf (kayıt sırasında verilecektir).
* Spor Lisesi Mezunları ve kredili sisteme göre eğitim yapan liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun
olanların, mezuniyet belgesi ya da diplomasının aslı ve fotokopisi (Tek dersten başarısızlığı nedeniyle orta öğretim
kurumlarından mezun olamayan, fakat kesin kayıtların son günü mesai bitimine kadar mezun olabilecek durumda
olan adaylar, okullarından alacakları durumlarını belirten resmi bir yazı ile durumlarını belgelemek zorundadırlar).
* İki adet son 6 ay içinde çekilmiş 4,5 x 6 cm ebadında fotoğraf (kılık kıyafet yönetmeliğine uygun).
* Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı aslının ibrazı ve bir adet fotokopisi.
* Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2012 Yılı Özel Yetenek Sınavlarına girmesine ve yüzme sporu
yapmasına sağlık açısından herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin herhangi bir sağlık kuruluşundan
alınacak belge.
* Ön kayıt ücreti bir program için 150.00 TL, diğer tercih edilecek her bir ilave program için artı 25.00
TL’dir. Başvuru ücreti İş Bankası Kocaeli Üniversitesi Şubesi’nin 2407 – 217362 numaralı hesabına
yatırılır. Başvuru ücreti iade edilmez.
* Kayıtlar KOÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda yapılacaktır. Başvurular posta ile yapılmaz.
Başvuruyu adayın kendisi ya da bir yakını yapabilir ve kayıt yapıldıktan sonra tercih edilen
programlarda herhangi bir değişiklik yapılmaz.
* Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu müfredatında yer alan spor dallarından biri olmak koşulu ile bu
branşlarda Milli olan ya da, bireysel veya takım sporlarının Türkiye Şampiyonalarında (okul ve kulüp)
ilk üç sırayı elde etmiş olan adaylar ilgili federasyonlarından alınmış milli sporcu veya derecelerini
belirten belgelerini ibraz etmek zorundadır.
* Birden fazla program için müracaat eden adaylar tercihlerini başvuru sırasında verilecek olan matbu
dilekçe formlu zarf üzerinde isteklerine göre rakamla sıralayarak belirtmeleri ve imzalamaları
gerekmektedir. Tercih sıralamasını yapmayan adayların tercihleri zarfın üzerindeki sıralama gibi kabul
edilecektir.

KESİN KAYITLAR

Asil listeden kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kayıtları 6-7 Eylül 2012 tarihleri arasında
mesai bitimine kadar yapılır. Belirtilen süre içinde kesin kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybederler.
Yedek listedeki adayların kesin kayıtları, ilândaki sıralamaya göre 10 Eylül 2012 günü mesai bitimine kadar
yapılır. Bu durumdaki adaylardan ilan edilen kişi, ilan edildiği programa asil kayıt için gerekli evraklarıyla
adının ilan edildiği gün mesai bitimine kadar asil kaydını yaptırmak zorundadır, aksi takdirde hiçbir hak talep
edemez. Tüm adaylar durumlarını kendileri takip etmek zorundadır.

OLAĞANÜSTÜ DURUMLAR

Ön kayıt, Özel Yetenek Sınavı ve kesin kayıtlar süresince ortaya çıkabilecek deprem, yangın, sel, vb.
afet, aday ya da aday yakınlarının başına gelebilecek adli suç teşkil eden durumlar ile adayların sınav sırasında
başlarına gelebilecek boğulma, sakatlanma, yaralanma gibi sağlık sorunları sonucu ortaya çıkabilecek maddi,
manevi ve fiziksel zararlardan Kocaeli Üniversitesi sorumlu değildir.

İLETİŞİM
Kocaeli Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Spor Bilimleri Yerleşkesi (Umuttepe)
41380 İzmit - KOCAELİ
Tel: 0262 303 3602
Fax: 0262 303 3603
e-posta: besyo@kocaeli.edu.tr
http://besyo.kocaeli.edu.tr

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

49 yorum

ηezahatçakır
08.05.2012 16:59

Ne zaman açıklanacak ki?

Misafir
14.05.2012 19:02

barajı yıne 180ne dusurur mu

Misafir
16.05.2012 08:28

açıklandı 25 haziran - 1 temmuz ön kayıt

sınavlar 2-6 temmuz

çok erken niye böyle yaptılar acaba?

Misafir
17.05.2012 19:32

ya baraj kaç olacak acaba
bu sene klasik türk müziği açılmış sanırım bilgisi olan var mı??

Misafir
21.05.2012 19:40

Benim puan yeterse düşünmediğim halde güzel sanatlar deneyebilrim.eğitim fakültesine gireceğim hep ama kocaeli iyi diye duydum belki deneyedebilirim.geçen sene 250ymiş barajı bakalım bu sene kaç olacak?

mb777
23.05.2012 18:38

170 puan aldım nere kayıt yapabilirm düz lise çıkışlıyım ltfen yardım

Misafir
26.05.2012 13:05

240 yapmış barajı:( indiremediler 225 e yine!

soprano-
27.05.2012 13:15

arkadaşlar türk müziğimi sadece??

drogba1
28.05.2012 21:08

baraj 240 açıklanmıstır

Misafir
29.05.2012 19:24

barajda acıklandı

Misafir
30.05.2012 10:59

meslek lisesi grafik tasarım mezunuyum ygs puanım 310 çizimlerde çok iyi değilim kocaeli üniversitesini kazanma ihtimalim sizce nedir

selin su
30.05.2012 21:33

iyi bir kurs eğitimi alırsan bu puanla girersin okula.umarım olur . şimdiden kolay gelsin . başka okulları da mutlaka dene.

ÖMER
01.06.2012 21:09

Güzel Sanatlar geçen sene Anıtpark'a taşınmıştı. Sahne Sanatları ve Heykel daha sonra taşınacaktı. Bi fikriniz var mı acaba tüm bölümler yeni kampüse taşındı mı?

Misafir
06.06.2012 20:34

diğer bölümlerde anıtkparka tasınacağından dolayı bu sene erken yapıyor sınavı. öyle duyum aldım

cansua
11.06.2012 22:57

barajı indirme gibi bi ihtimal olamaz mı ?

Konular