Sanat Dersi

2012-2013 Cumhuriyet Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’ NDEN


2012–2013 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

ÖĞRENCİ ALINACAK PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR




ÖN KAYIT BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ




Ön Kayıt Yeri: Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Özel Yetenek Sınavı Kayıt Bürosu (Dekanlık katı Öğrenci İşleri Bürosu)

Sınav Yerleri: Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü (Müzik Öğretmenliği I. ve II. Aşama Sınavları Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda yapılacaktır)
(Resim-iş Öğretmenliği Sınavı C.Ü. Merkezi Kafeteryada yapılacaktır).

Kesin Kayıt Yeri: Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri Bürosu
Not: 21 - 22 Temmuz 2012 ve 28-29 Temmuz 2012 tarihlerinde hafta sonu tatili nedeniyle kayıt yapılmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE BELGELER


a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) Başvuru Dilekçesi ( Ön Kayıt Dosyası’nda verilecektir.)
c) 2012 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sonuç Belgesinin aslı ve tarafımızca onaylanmak üzere fotokopisi. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin, Müzik, Sanat (Müzik), Resim, Sanat (Resim) alan/ kol/ bölümlerinden mezun olan adaylardan, aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2012 – YGS puan türlerinin birinden en az 140 puan almaları,
d)Yukarıda sözü edilen alan / kol/ bölümler dışındaki bir alan/ kol/ bölümden başvuracak adayların 2012 - YGS puan türlerinin birinden en az 180 YGS puanı almaları gerekir.
e) Nüfus Cüzdanının aslı ve tarafımızca onaylanmak üzere fotokopisi,
f) Diplomanın aslı veya onaylı fotokopisi,
g) İki adet renkli vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş, Kılık-Kıyafet Yönetmenliği’ne uygun olması gerekmektedir).
h) Aday Kimlik ve Bilgi Formu ( Ön Kayıt Dosyası’nda verilecektir).
Adaylar katılmak istedikleri Anabilim Dalı’nı belirtecekler ve son altı ay içerisinde çektirmiş oldukları vesikalık fotoğraflarını yapıştıracaklardır.
ı) Adaylar Ön Kayıtlarını kendileri veya bir yakını tarafından yaptırabilirler. Posta ile yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.
i) Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanı ile herhangi bir Yükseköğretim Programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu programlara başvurabilirler.
j) Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin, Müzik, Sanat (Müzik), Resim, Sanat (Resim) alan/ kol/ bölümlerinden mezun olan adaylar için bir adet onaylı diploma fotokopisi gereklidir.
k) 2011 YGS’de Merkezi Sistemle veya Özel Yetenek Sınavı ile bir Yükseköğretim Programına yerleştirilmiş olan adaylar, 2011 YGS Sınav Sonuç Belgesinin onaylı fotokopisini getireceklerdir.
NOT: Fakülte tarafından belirtilen kesin kayıt tarihlerinde kayıtlarını yaptırmayan asıl adaylar ve boş kalan kontenjanlar için 13 Ağustos 2012 tarihinde dilekçe vermeyen yedek adaylar daha sonra kayıt hakkı talep edemezler.
İrtibat Telefonları: Santral: (0346) 2191010/ (Dâhili: 1880 – 2886)


CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Güzel Sanatlar Fakültesine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜM-ANABİLİM DALLARI VE KONTENJANLARI

1- Heykel : 15
2- Resim : 20
3- Müzik : a) Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı : 20
b) Müzik Bilimleri Anabilim Dalı : 20

BAŞVURU TARİHİ, SINAV TARİHİ VE YERİ




Not: Başvurular Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’na belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Resmi tatillerde, hafta sonu tatillerinde ve dini bayramlarda ön kayıt yapılmayacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

RESİM-HEYKEL BÖLÜMÜ: Bu sınavlara başvurabilmek için 2012 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden 170.00 puan almış olmak gereklidir. (Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ile güzel sanatlar liselerinin, el sanatları, , el sanatları teknolojisi, el sanatları ve çiçek, dekoratif el sanatları, grafik, grafik sanatlar, grafik tasarım, nakış, resim, sanat, sanat (resim), seramik, seramik sanatı, uygulamalı resim, tasarım ve teknolojisi alanlarından mezun olan aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracak adayların başvurularında bu durumlarını belgelemeleri halinde, 2012-YGS de herhangi bir puan türünden en az 160.00 puan almış olanlar da başvurabilecektir.)(Puanlar ham puandır.)

Sınava ÖSYM’nin yaptığı herhangi bir sınav ile Yükseköğretim Kurumuna yerleştirilen veya başka Üniversitelerin Özel Yetenek Sınavlarına katılan adaylar da başvurabilirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ:

MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI: Bu sınava başvurabilmek için 2012 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden 170.00 puan almış olmak gereklidir. (Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ile güzel sanatlar liselerinin, sanat (müzik) ve müzik alanlarından mezun olan adaylardan aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracaklardan bu durumlarını belgelemeleri halinde, 2012-YGS de herhangi bir puan türünden en az 160.00 puan almış olanlar da başvurabileceklerdir.)(Puanlar ham puandır.)

Sınava ÖSYM’nin yaptığı herhangi bir sınav ile Yükseköğretim Kurumuna yerleştirilen veya başka Üniversitelerin Özel Yetenek Sınavlarına katılan adaylar da başvurabilirler.

MÜZİK TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI: Bu sınava başvurabilmek için 2012 YGS’ye girmiş ve YGS puanlarının herhangi birinden 170.00 puan almış olmak gereklidir. (Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ile güzel sanatlar liselerinin, sanat (müzik) ve müzik alanlarından mezun olan adaylardan aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracaklardan bu durumlarını belgelemeleri halinde, 2012-YGS de herhangi bir puan türünden en az 160.00 puan almış olanlar da başvurabilecektir.) (Puanlar ham puandır.)

Sınava ÖSYM’nin yaptığı herhangi bir sınav ile Yükseköğretim Kurumuna yerleştirilen veya başka Üniversitelerin Özel Yetenek Sınavlarına katılan adaylar da başvurabilirler.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Form Dilekçe ( Ön kayıt sırasında matbu olarak verilecektir.)
2- 2012 Yılı ÖSYM Sınav sonuç belgesinin yazıcıdan alınan çıktısı.
3- Son 6 ay içinde çekilmiş 4.5x6 boyutlarında iki adet fotoğraf (Bu fotoğrafın, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerekmektedir. Bilgisayar yazıcısı çıktısı ve fotokopi kabul edilmez.)
4- Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi ( Kontrol edilip aslı iade edilecektir.)
5- Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ile Güzel Sanatlar Liselerinin El Sanatları, Grafik, Müzik, Sanat, Sanat(Müzik), Nakış, Resim, Sanat(Resim), El Sanatları Teknolojisi, El Sanatları ve Çiçek, Dekoratif El Sanatları, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarım, Seramik, Seramik Sanatı, Uygulamalı Resim, Tasarım ve Teknoloji alan/kol bölümlerinden mezun olan/olacak adaylardan diploma veya okuduğu programı gösteren belgenin aslı ve fotokopisi ( Kontrol edilip aslı iade edilecektir.)
6- Özel Yetenek Sınavı Giderlerini karşılamak üzere 100.00 (yüz) TL’nin Cumhuriyet Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın Ziraat Bankası Cumhuriyet Üniversitesi Bürosundaki 39877045-5001 nolu hesaba yatırılması ve dekontun aslının kayıt bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir.

Adaylar her Anabilim ve Anasanat Dalı Başvurusu için ayrı sınav ücreti yatıracaklardır.

TÜM BÖLÜMLERİN KESİN KAYITLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER

KESİN KAYIT TARİHLERİ

a) Asıl listeden kazanan adayın kayıtları 06 Eylül 2012 Perşembe günü yapılacaktır.
b) Yedek listeden kazanan adayların kesin kayıt başvuruları 07 Eylül 2012 Cuma günü saat: 12:00’ye kadar yedeklik sıralamasına göre değerlendirilecektir. Saat 13:00–14:00 arasında boş kontenjan kaldığı takdirde kesin kaydını yaptırmak isteyen yedek adaylardan dilekçe alınacak, Özel Yetenek Sınavı Sonuçları Toplam Puanlarına göre değerlendirilerek en yüksek puanlı yedek adaydan başlanarak mesai bitimine kadar kesin kayıtları yapılacaktır.
c) Asıl ve yedek listeden kazananların, belirtilen kayıt gün ve saatlerinde kayıt yaptırmamaları halinde, kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
d) Kesin Kayıtlar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca yapılacaktır.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1- Başvurular Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına Resim – Heykel Bölümleri için 06-29 Ağustos 2012 tarihleri arasında, Müzik Bölümü için 06-10 Ağustos 2012 tarihleri arasında adayın kendisi tarafından ya da bir yakını aracılığı ile yaptırılabilir. Posta ile başvurular dikkate alınmaz.
2- Başvuru sırasında öğrenci adayına, üzerinde fotoğrafı bulunan Sınav Giriş Belgesi verilecektir. Sınav Giriş Belgesini ve Özel Kimlik Belgesini göstermeyen aday sınava alınmayacaktır.
3- Özel Yetenek Sınavına başvuran adaylara “Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu” verilecektir. Bu kılavuzda Özel Yetenek Sınavına ilişkin açıklayıcı bilgiler yer almaktadır.
4- Özel Yetenek Sınavı ücreti iade edilmez.

-> Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2012 - 2013 Sınav Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-



CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU


CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEOKULU
ÖZEL YETENEK SINAVINDA DEĞİŞİKLİK




2012-2013 Öğretim yılı Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavıyla Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40 (25 erkek, 15 bayan), Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 30 (20 erkek, 10 bayan), Spor Yöneticiliği Bölümüne 30 (20 erkek, 10 bayan) öğrenci alınacaktır.

ÖNKAYIT TARİHLERİ VE YERİ

Tüm Bölümler : 28-29 Ağustos 2012
Kayıt Yeri : Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kampus-Sivas

SINAV TARİHLERİ VE YERİ

Tüm Bölümler : 30-31 Ağustos – 01 Eylül 2012
Sınav Yeri : Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Salonu- Kampus/Sivas

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE KOŞULLAR

1- T.C. veya KKTC vatandaşı olmak
2- 2012-YGS Puan türlerinin herhangi (Yabancı Dil puanı hariç) birinden en az aşağıda belirtilen puanları almak.



3- Aday Ön kaydını bizzat kendisinin yaptırması gerekmektedir.
4- Eksik belge sunulması, ilan edilen ön kayıt süresi dışında gecikme olması ve başvurunun posta ile yapılması durumunda ön kayıt kabul edilmeyecektir.

5- Adayların Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki ön kayıt bürosuna aşağıdaki belgelerle başvurmaları gerekmektedir.
a) 2012 YGS sınav sonuç belgesinin aslı ve beraberinde 1 adet fotokopisi.
b) Liselerin spor alan/kol/ bölümlerinden mezun olan adaylardan mezun olduğu okuldan aldığı diploma, yeni tarihli mezuniyet belgesi veya mezuniyet aşamasında olduğunu gösteren belgenin aslı veya noter tasdikli örneği. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçmez.) Adayın mezun olduğu alan/kol/ bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse alan/kol/bölümünden mezun olduğunu gösterir belgenin; aslı veya noter tasdikli örneği.
Liselerin diğer alan/kol bölümlerinden mezun veya mezun konumunda olan adaylar, durumlarını okullarından aldığı diploma, yeni tarihli mezuniyet belgesi veya mezuniyet aşamasında olduğunu gösteren belgenin aslı veya noter tasdikli örneğini başvuru esnasında vermek zorundadır. Kazanan adayların kesin kayıt esnasında diplomalarının aslını getirememeleri durumunda kayıtları yapılmayacaktır.
c) Herhangi bir spor dalında Milli olan sporculardan, 1 Ocak 2012 tarihinden sonraki bir tarihte Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünden veya Özerk Spor Federasyonlarından aldıkları Millî Sporcu Belgelerinin asılları veya noter tasdikli örneği. (Belirlenen tarihten önce alınan belgeler kabul edilmeyecektir).
d) 3 adet 4,5x6 cm ebadında, son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (Renkli fotokopi ile çoğaltılmış fotoğraflar kabul edilmeyecektir).
e) Nüfus cüzdanının aslı ve beraberinde 1 adet fotokopisi.
f) Herhangi bir Sağlık Kuruluşundan alınacak “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının özel yetenek sınavlarına girmesinde sakınca yoktur” ibaresini taşıyan sağlık raporu. (Bu ibare yok ise rapor geçerli sayılmayacaktır)

6- 2012-2013 Öğretim yılı için Yüksekokulumuz bölümlerine özel yetenek sınavıyla alınacak öğrenciler, kayıt esnasında Yüzelli (150) TL. sınav ücretini; Ziraat Bankası Kampus Şubesindeki 39877045/5001 nolu Üniversitemiz Strateji Dairesi Başkanlığının hesabına (BESYO Sınav ücreti ibaresi yazılarak) yatıracaklardır.

7- Adaylar birden fazla bölüme ön kayıt yaptırabilirler. Bu durumdaki adayların tercih sırası belirtmeleri gerekir.

8- 2012 LYS’de Merkezi yerleştirme ile bir yüksek öğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da isterlerse özel yetenek sınavına başvurabilirler.

9- Sınav hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler Üniversitemizin web adresinden, besyo2012@cumhuriyet.edu.tr e-posta adresinden veya (0346)2191250 nolu telefondan bilgi edinebilirler.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz...

75 yorum

Misafir
04.06.2012 21:52

meraba ben 2012 ygs sınavından 250 aldım acaba cumhurıyet unv ıcın puanım yeterlımı?

Misafir
08.06.2012 19:22

çok iyi açıklanmış bugün 8 haziran tam zamanın da ilginç bu sefer agustos ta yapıyorlar daha iyi oldu :)

sanat
08.06.2012 23:09

Evet aldığınız puanla birçok üniversitenin sınavlarına başvurabileceğiniz gibi Cumhuriyet üniversitesine de başvurabilirsiniz!

Misafir
09.06.2012 12:36

çok tesekkür ederim son bir sorum daha olacak sınavda dıkte varmı acaba ?

Misafir
09.06.2012 22:15

benim puanım 140 girme sansım kac acaba beni ikinci asamada elerlermi puanımdan dolayı

Misafir
09.06.2012 23:13

Acaba puanı fazla olanlar mı öne çıkıyor yoksa yeteneği fazla olanlar mı?

Misafir
09.06.2012 23:18

Acaba ygs sınavından yüksek puan alanlara mı öncelik tanınıyor yoksa yeteneği fazla olanlara mı?

sanat
09.06.2012 23:22

Her ikisi de yüksek olanlara öncelik tanınıyor çünkü sıralamada puanlarınız sizi öne taşıyor!

Misafir
09.06.2012 23:54

bende merak ediyorum

Misafir61
10.06.2012 01:17

Fiyat aralığı tahmini nedir ?

Misafir
10.06.2012 14:45

173 puan ygsden aldım düz lise çıkışlıyım sınava girme şansım varmı acaba?

sanat
10.06.2012 14:47

Düz lise çıkışlılar için 180 puan istendi!

Mustafa
10.06.2012 20:46

Yetenek sınavından sonra ortaöğretim başarı puanı ve ygs puanı da alınıyor sonra puanı yüksek olan okula alınıyor.Ben geçen sene Sakarya Üniversitesinde Yetenek sınavından ortalaması 100 olup yedekte olanıda gördüm ortalaması 50 olup ( YGS ve ortaöğretim başarı puanı yüksek olduğu için ) kesin kayıt yaptıranıda...

Kağan
10.06.2012 21:28

Merhaba. Sivas'ın sınavının aşamaları hakkında bilginiz var mı? Mesela birinci aşamada dikte var mı vs. ...

Misafir
11.06.2012 00:11

güzel sanatlar lisesi çıkışlıysan sınava girebilirsin düz lise vb. lise çıkışlıysan puanın en az 180 olmalı sınava girebilmen için.....

Konular