Sanat Dersi

2010-2011 Uludağ Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİN
AŞAĞIDA YER ALAN PROGRAMLARINA
ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.



2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları ile Resim Bölümüne ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.


SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ



NOT: Sınav sonuçları Oyunculuk Anasanat Dalı için 25 Ağustos 2010’da
Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı için 27 Ağustos 2010’da ilan edilecektir.


RESİM BÖLÜMÜ



NOT: Sınav sonuçları 03 Eylül 2010 tarihinde ilan edilecektir.
Resim Bölümünün sınavları Görükle Kampusundeki binasında yapılacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1-2010-YGS’ye giren adaylardan;
a) Resim Bölümüne; başvuracak adaylardan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin Resim alanından mezun olan adaylardan 2010-YGS’de puan türlerinin herhangi birinden en az 140.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,
b)Resim Anasanat Dalına; başvuracak adaylardan yukarıda (a) maddesinde sözü edilenler dışındaki başvurularda 2010-YGS’de puan türlerinin herhangi birinden en az 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,
c) Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına; başvuracak adaylardan 2010-YGS’de puan türlerinin herhangi birinden en az 185.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

2-Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

3-Fotoğraf; 4,5x6 cm.boyutunda 2 adet ( Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, gözlüklü olması halinde gözlük camının koyu renkli olmaması ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, kız öğrencilerin başı ve boynu açık, erkek öğrencilerin başı açık, sakalsız varsa bıyıklar dudak hizasında kesilmiş olmalıdır, fotoğraflarda renkli fotokopi kabul edilmez).

4-Dekont; ön kayıt, sınav tanıtım programı ve diğer sınav gideri için; Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi (Şube kodu:1799) U.Ü.Döner Sermaye Saymanlığı TR87 0001 0017 9937 2192 9650 05 (Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci Adayı) IBAN no’lu hesaba 125.00 TL. yatırıldığını gösteren 2 nüsha banka dekontu (Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı ücret iade edilemez).

5-Sağlık Raporu;
a)-Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalına; başvuracak adayların fiziksel ve ruhsal kusuru olmadığını belirtir sağlık raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir).

b)- Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalına; başvuran adayların 25 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

c)-Resim Bölümüne; başvuracak adayların işitme, görme ve el-kol gibi uzuvlarında resim yapmalarına engel durumlarının olmadığını belirtir sağlık raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir).

6-Mezuniyet Belgesi;
a)Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına; ; Lise Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

b)Resim Bölümüne; başvuracak adaylardan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liselerinin Resim bölümünden mezun olan adayların diplomasının aslı veya onaylı örneği (Diğer lise çıkışlılardan diploma örneği istenmemektedir).

7- Belgelerin tamam olması koşulu ile ön kayıt işlemleri adayın kendisi veya bir yakını tarafından yaptırılabilir.

POSTA İLE ÖNKAYIT YAPILMAMAKTADIR.


T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİM FAKÜLTESİNİN
AŞAĞIDA YER ALAN NORMAL VE İKİNCİ ÖRGÜN ÖĞRETİM PROGRAMLARINA
ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (Normal Örgün Öğretim) ile Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği (Normal Örgün Öğretim) ve Resim-İş Öğretmenliği (Normal ve İkinci Örgün Öğretim) Programlarına ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.






EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI

BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER



1-2010- YGS’ye giren adaylardan;

a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin El Sanatları, El Sanatları Teknolojisi, El Sanatları ve Çiçek, Dekoratif, El Sanatları, Grafik, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Müzik, Nakış, Resim, Uygulamalı Resim, Sanat, Sanat (Müzik), Sanat (Resim), Seramik, Seramik Sanatı, Spor, Tasarım ve Teknolojisi alanlarından mezun adaylardan ve milli sporculardan, aynı alandaki eğitim programlarına başvuracakların 2010-YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

b) Yukarıda sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olan adayların başvurabilmeleri için ise 2010 YGS puan türlerinin en az birinden 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

2- Aday önkayıt ve diğer sınav giderleri için Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi Döner Sermaye Saymanlığı IBAN No: TR87 0001 0017 9937 2192 9650 05 hesabına 125,00 TL (yüz yirmi beş lira) yatıracaktır. (Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı miktar iade edilmez.)

3- Adaylar önkayıt başvurularını, http://egitim.uludag.edu.tr adresinden ulaşacakları online önkayıt sistemi ile yapacaklardır.

a) Bir mesleğe yönelik program uygulayan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liselerinin Müzik, Sanat (müzik), Grafik, Resim, Sanat (Resim), Seramik, Spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adayların diplomasının aslı veya onaylı örneğini, (diğer lise çıkışlılardan diploma örneği istenmemektedir.) Milli Sporcuların Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden aldıkları Milli Sporcu belgelerinin aslını veya onaylı fotokopisini,

b) Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne başvuran adaylardan: Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Özel Yetenek Sınavına girmesinde sakınca olmadığını belirtir raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir), sınav günü ilgili bölümlere teslim edeceklerdir. Bu belgeleri getirmeyen adaylar sınava alınmayacaktır.


T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ DEVLET KONSERVATUVARI
LİSANS PROGRAMINA
ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Lisans Programına ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.


ÖĞRENCİ ALINACAK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI



BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1-Form dilekçe. (Konservatuvardan temin edilecektir.)

2- 2010-YGS’ye giren adaylardan;
a)-Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin Müzik alanlarından mezun olan adaylardan 2010 YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 150.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,
b)-Yukarıda (a) maddesinde sözü edilen alanlar dışındaki bir alandan mezun olan adaylardan 2010-YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge (Konservatuvar Lise Devresi mezunları için bu koşullar aranmaz).

3-Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
4- Fotoğraf 4,5x6 cm.boyutunda 2 adet ( Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, önden başı açık, erkek adayların başı açık, sakalsız varsa varsa bıyıklar dudak hizasında kesilmiş adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

5-Dekont; ön kayıt ve sınav gideri için; Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi (Şube Kodu : 1799) U.Ü. Döner Sermaye Saymanlığı IBAN No: TR87 0001 0017 9937 2192 9650 05 (Konservatuvar Öğrenci Adayı) hesaba 150.00 TL. yatırıldığını gösteren 2 nüsha banka dekontu (Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı miktar iade edilemez).

6-Mezuniyet Belgesi; Lise Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

7- Sağlık durumu elverişli olmak,

8- Belgeleri tamam olması koşulu ile ön kayıt işlemleri adayın kendisi veya bir yakını tarafından yaptırılabilir.


POSTA İLE ÖNKAYIT YAPILMAMAKTADIR.


SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!...

2 yorum

Misafir
13.08.2010 17:23

ben meslek lisesi(bilgisayarlı muhasebe) mezunuyum.hiç sınava girmedim..2 yıllık üniversiteye geçiş hakkımı kullandım dış ticareti kazandım ama o bölümede gitmedim 1 yıl ara verdim 20 yaşındayım ben konservatuvar sınavlarına katılabilirmiyim..

sanat
14.08.2010 14:00

Bu yıl üniversiteye giriş sınavlarına girip yetenek sınavları için istenilen puanı aldıysanız sınavlara girebilirsiniz!