Sanat Dersi

2010-2011 Süleyman Demirel Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

T.C.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI TAKVİMİ VE ESASLARI




Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı; Resim, Grafik, Geleneksel Türk Sanatları (Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı, Tezhip Anasanat Dalı), Müzik (Müzik Bilimleri Anasanat Dalı), Seramik, Sahne Sanatları (Oyunculuk Anasanat Dalı, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı), Tekstil Tasarımı Bölümlerine 2010–2011 eğitim-öğretim yılı için 2010 YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) puanı ve Özel Yetenek Sınavı ile aşağıda belirtilen kontenjanlarda öğrenci alınacaktır. 2010 yılı YGS Sınavında herhangi bir puan türünden alan içi 140, alan dışı 180 taban puan şartı aranacak ve her aday bir bölüme veya bir ana sanat dalına müracaat edebilecektir.

A-SINAVLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Aşağıdaki tabloda Seramik ve Tekstil Tasarımı bölümlerine 2’şer adet yabancı uyruklu olmak üzere kontenjanlar belirtilmiştir.



1. Ön kayıtlar 16 Ağustos- 27 Ağustos 2010 tarihleri arasında, mesai saatleri içinde, SDÜ Doğu Yerleşkesi’ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına şahsen ya da bir başkası tarafından ön kayıt yaptırılabilir. Bir başkası tarafından yaptırılan ön kayıtlarda oluşabilecek sorunlardan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı sorumlu değildir. Ön kayıt sırasında adaylara sınavlarla ilgili açıklayıcı bilgi içeren sınav kılavuzu verilecektir.

2. Sınavlar aşağıdaki takvime uygun olarak yapılacaktır.

Ön kayıt tarihi: Yetenek Sınavı Tarihi:
16 Ağustos- 27 Ağustos 2010 01–02–03 Eylül 2010

Kesin Kayıt Tarihleri:
Asil Liste: 13-14 Eylül 2010 Yedek Liste: 15-16-17 Eylül 2010

Kesin kayıtlar üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Batı Kampusünde yapılacaktır. Fakültemiz, Bölümleri ve Anasanat dallarına kesin kayıt tarihlerinde kontenjan dolmadığı takdirde, mesai saatleri içinde yedek listedeki başarı sırasına göre, 15-16-17 Eylül 2010 tarihleri arası 1’er gün ek süre verilir. Verilen gün içinde gelmeyen adaylar hiçbir hak talebinde bulunamazlar.

3.Ayrıntılı Bilgi için;

Başvuru Adresi: Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Merkezi Derslikler İçi,
Doğu Yerleşkesi/ISPARTA
Tel: 0 246 211 3559 (Santral)
0 246 211 3540 (Öğrenci İşleri)

ÖN KAYIT ÜCRETİ: 200 TL

(Not: Kazanamayan ya da sınava giremeyen adayların ön kayıt ücreti iade edilmez.)


B- ÖN KAYIT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

• 2010 YGS sonuç belgesinin aslı ve bir adet tasdikli sureti.
• Son bir ay içinde çekilmiş, adayın kimliğini açık biçimde belgeleyen, başı açık, 4,5x 6 cm boyutlarında 2 adet fotoğraf (Kılık kıyafet yönetmeliğine uygun erkekler sakalsız, kızlar başı açık)
• Özel Yetenek Sınav giderleri için ön kayıt ücret dekontu (dekont üzerinde aday öğrencinin ismi belirtilecek).
(Ziraat Bankası Isparta Merkez Şb.’deki 36331497-5001 no.lu hesabına)
• Başvuru dilekçesi (Dilekçe formu başvuru sırasında fakülteden alınacaktır.)
• Resmi onaylı nüfus cüzdanı sureti (TC Kimlik numaralı)
• Fiziksel ve Ruhsal Problemi olmadığına ilişkin, Tam Teşekküllü Devlet Hastaneleri ve Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanelerinden alınacak Heyet Raporu (Sahne Sanatları Bölümü, Oyunculuk Anasanat Dalı için)

C- KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Son bir ay içinde çekilmiş, adayın kimliğini açık biçimde belgeleyen, başı açık, 4,5x 6 cm boyutlarında 12 adet fotoğraf (Kılık kıyafet yönetmeliğine uygun erkekler sakalsız, kızlar başı açık)
• Mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı
• Resmi onaylı nüfus cüzdanı sureti (TC Kimlik numaralı)
• Öğrenci katkı payı ücretinin yatırıldığını gösteren dekont


RESİM, GRAFİK, GELENEKSEL TÜRK SANATLARI, SERAMİK VE TEKSTİL TASARIMI BÖLÜMLERİNİN ÖZEL YETENEK SINAVLARI İLE İLGİLİ ESASLAR VE AÇIKLAMALAR

Fakültemiz Resim, Grafik, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik ve Tekstil Tasarımı Bölümlerinin, Özel Yetenek sınavı, 3 aşamada gerçekleştirilecektir. Sınava girecek adaylar, sınava giriş belgesi ile birlikte özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Sınava giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

SINAV: Sınav 3 aşamalı yapılacaktır.

1. Aşama Sınavı, Canlı modelden desen çalışmasıdır. (Süre: 90 dk.). Eleme sınavında 50 ve daha yüksek puan alan adaylar II. Aşama Seçme Sınavına girmeye hak kazanırlar.

2.Aşama Sınavı, İmgesel bir konu ile desen çalışması (Süre: 90 dk.) Bu sınav, Gözlem, kompozisyon, özgünlük, algılama, yorumlama, yaratıcılık vb. gibi nitelikler göz önüne alınarak değerlendirilir. Bu sınavda nesnel algılama, gözlem gücü ve tasarım potansiyel anlayışı öncelikli tutulur.

3. Aşama Sınavı, Mülakat sınavıdır. II. Aşama sınavına katılan tüm adaylar bu oturuma katılacaklardır. Bu ön görüşmede adayın kültürel birikimi, sanata yatkınlığı ve yakınlığı, gündemi ve günceli izleyip izlemediği, donanımlarını belli bir mantığa oturtabilme yetisinin olup olmadığı, görüşlerini dile dökme ve aktarma biçimindeki duyarlılığı gözlemlenir.
NOT: Seramik bölümü için ayrıca obje çalışması yaptırılacaktır. (Gerekli malzeme dekanlıkça verilecektir.) (Süre: 90 dk.). Grafik bölümü için ayrıca Genel Kültür ve Mantık sınavı yapılacaktır (Süre 90 dk.).

Sınav sırasında adaylar kimlik bilgilerini her iki kâğıdın sağ üst köşesinde belirtilen yerlere yazacak ve sınav görevlilerinin denetiminde bu kısım kapatılacaktır.

SINAVDA KULLANILACAK MALZEMELER

1. Sınav giriş kartı, Özel kimlik belgesi
2. Yumuşak kurşun kalem,
3. Silgi,
4. Kalem açacağı,
5. Sert altlık (duralit) ve desen kâğıdı (Dekanlıkça verilecek)

SINAV DEĞERLENDİRMESİ:

1. Adayların 1. Aşama desen sınavı kâğıtları aynı anda değerlendirmeye alınır. Değerlendirme, kurul üyeleri tarafından açık görüş belirtilerek yapılır.

2. Her çalışma 100 puan üzerinden değerlendirilir.

3. Desen sınavı 1. Aşama olup barajdır. Sınav sonucunda 50 puanın altında olan adaylar, 2. aşamaya giremezler. 1. Aşama sonunda, puanı 50 ve üstü olan adaylar, en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanarak BAŞARILI- BAŞARISIZ olarak ilan edilir.

Not: Grafik Bölümü için desen sınavı 50, imgesel sınavı 50 olmak üzere toplam 100 üzerinden değerlendirilir ve ortalaması alınır. Ortalaması 50 ve üzerinde olan adaylar “genel kültür” ve “mülakat” sınavlarına girmeye hak kazanırlar. Genel değerlendirme “Desen-İmgesel”, “Genel Kültür” ve “Mülakat” sınavları üzerinden yapılır. Her bir sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve 3’e bölünür, adayın toplam puanı elde edilir. Sıralama en büyükten en küçüğe doğru yapılır. İlk 15 son 15 ise yedek olmak üzere 30 toplam kişi üzerinden sıralama yapılır. Sonuçlar rakam ile değil “Başarılı” ve “Başarısız” şeklinde ilan edilir.

4. 2. Aşamada 100 puan üzerinden İmgesel bir çalışma yaptırılır.

5. 3. Aşama Mülakat sınavı olup, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Grafik bölümü için, 3. aşama Genel Kültür ve Mantık sınavıdır.

Not: Seramik bölümü için ise 3. aşama obje çalışması olup 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bu iki bölüm için Mülakat sınavı 4. aşamadır ve yine 100 puan üzerinden değerlendirilir.

6. Sınava giren adaylar, en yüksek puan alandan başlamak üzere bir sıralamaya koyulur, daha sonra kâğıtların sağ üst köşesindeki kapalı bulunan kısım açılarak, listeye tek tek adayların ismi yazılır. Adayın aldığı desen, imgesel, Grafik bölümü için Genel Kültür ve Mantık, Seramik Bölümü için obje ve mülakat sınavları puanları ortalaması ile özel yetenek sınavı puanı (ÖYSP) elde edilir. ÖYSP 70 ve üzerinde olan adaylar değerlendirmeye alınır.

7. Değerlendirmede bu puan, her yıl ÖSYM Sınav Kılavuzunun "Özel Yetenek Gerektiren Eğitim Programları ile İlgili İşlemler" başlığı altında verilen esaslar çerçevesinde ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP) ' na dönüştürülür.

• Adayların yerleştirmeye esas olan puanları;

a) Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP) Standart Puanı (ÖYSP- SP)

b) Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (AOBP) (Puan türlerinden en yükseği)

c) 2010 YGS Puanı (YGS-P) puan türlerinden en yükseğidir.

Bu puanlarının belli ağırlıklarla çarpılarak toplanmasından yerleştirmeye esas olan puan elde edilecektir.

Adayların Özel Yetenek Sınavı Puanlarının (ÖYSP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için bu puanlar standart puanlara çevrilecektir. ÖYSP’lerin standart puana çevrilmesi için önce ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması hesaplanacaktır.

• 2009 ÖSYS’de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir.
Bütün bu değerlendirmeler sonucunda, yerleştirme puanları (YP) en yüksekten aza doğru sıralanır. En üstten başlayarak bölüme alınacak öğrenci sayısı kadar aday asil listesinde, diğerleri yedekler listesinde yer alır, sonuçlar BAŞARILI- BAŞARISIZ olarak ilan edilir.
Adayların aldıkları puanların eşit olması halinde Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) yüksek olana öncelik tanınır.
8. Listeler Dekanlıkça duyurulan yer ve tarihte ertelenmeksizin ilan panolarında ve internet aracılığıyla duyurulur. Duyurulan sınav sonucu kesindir. Listelerin altında değerlendirme komisyon üyelerinin tarih ve imzaları bulunur.
9. Sınav için ilan edilen gün ve saatte sınava girmeyen aday, kesinlikle başka grupla sınava alınmaz.

10.SINAV KURALLARI

a. Sınava başlamadan önce gözetmenler tarafından adayların sınav kimlik belgelerinin ve özel kimlik belgelerinin kontrolleri yapılır. Bu belgeleri gösteremeyen adaylar sınava giremezler.

b. Sınavın başlangıcında adaylar, kâğıtlarındaki kimlik için ayrılan kısma kimlik bilgilerini tükenmez ya da mürekkepli kalemle yazarak imzalarlar. Sınav süresince kâğıtların kimlik kısımları gözetmenler tarafından kapatılır.

c. Sınav kâğıtlarına soruda istenilenlerin dışında yazılacak, çizilecek vb. her türlü yazı, rakam, çizgi ve işaret sınavın geçersiz sayılmasına neden olacaktır.

d. Sınava geç gelen adaylar ilk 30 dakikadan sonra salona alınmazlar.

e. Sınav sırasında sigara içmek, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmek yasaktır.

f. Sınav salonuna cep telefonuyla girmek ya da sınav süresince kulaklıkla herhangi bir şey dinlemek yasaktır.

SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ

1. Oyunculuk Anasanat Dalı
2. Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı (Tiyatro, Sinema, Radyo, TV, Reklâm Yazarlığı)
3. Sahne Tasarımı Anasanat Dalı (Dekor, Kostüm, Işıklama, Efekt Sanatçılığı)

I. OYUNCULUK ANASANAT DALI
(10 Kişi)

Bu anasanat dalına başvuran adayların herhangi fiziksel kusuru bulunmaması, ruhsal sorunlarının olmaması şartı aranır. Ayrıca, sınava girecek adayların boy ve kilolarının artistik uyuma uygun olması oyunculuk anasanat dalı gereğidir.

Oyunculuk Anasanat Dalı Sınav Yöntemi:

1.AŞAMA
Bu aşamada adaylar şan (ritmik algılama, ses kullanımı, kulak), dans ve hareket, doğaçlama ve mimik sınavlarına girecek ve bu alanlarda adayların yetenekleri sınanacaktır. Doğaçlama ve mimik, şan, dans ve hareket sınavları ayrı ayrı gerçekleştirilecektir.

2.AŞAMA
Birinci aşamada başarı gösteren adaylar ikinci aşamaya katılabilir.

Bu aşamada tüm adaylar aşağıda belirtilen parçalardan birini oynamak zorundadır.

Bayan Adaylar için; 1)Euripides “Medeia” Medeia
2)Tom Stoppard “Rosencrantz ve Guildenstern Öldüler” Oyuncu
Erkek Adaylar için; 1)Aiskhylos “Zincire Vurulmuş Prometheus” Prometheus
2) Tom Stoppard “Rosencrantz ve Guildenstern Öldüler” Oyuncu

*Zorunlu parçaların sözleri üniversitenin internet sitesinde yayınlanacak, kayıt anında tüm adaylara dağıtılacaktır.

Ayrıca adaylar, kendi belirledikleri ve hazırladıkları bir tragedya (dram) bir komedi türünde iki parçayı sınav jürisi önünde oynayacaklardır.

Jüri, gerektiğinde adayın kendisinin hazırladığı iki parçayı ve zorunlu iki parçayı seyredebilir veya gerektiğinde parçalardan birinin yerine zorunlu parçayı isteyebilir.

Sınava girecek adaylar, kendi hazırladıkları ve oynayacakları parçaları bir dosya içinde sınav jürisine teslim edeceklerdir. Aday oynayacağı parçaları, oyun kitabından fotokopi yapmalıdır. Dosyanın üstünde adayın adı soyadı ve sınav giriş numarası yazılı olacaktır.

Ayrıca, adayların bir şiir hazırlamaları da zorunludur. Ancak, jüri, seçilen şiiri, adaydan gerektiği takdirde isteyecektir. Adayın, seçtiği şiirin de, kitaptan çektirdiği fotokopisini seçilen oyun parçalarının dosyası içinde vermesi gerekmektedir.

Adaylar, sınava, kendi yazdıkları bir oyun, oyundan bir parça ya da şiirle kesinlikle katılamazlar.

3.AŞAMA

Bu aşamada adaylardan, jürinin belirlediği ve 2. aşamayı geçen adaylara dağıttığı bir parçayı oynamaları istenir.

Parçaların oynanmasından sonra adaylar Tiyatro ve Genel Kültür bilgilerinin ölçüldüğü test usulü bir sınava gireceklerdir.

Jüri, adaylarla gerektiğinde yüz yüze görüşme yapabilir.

*Sınavı kazanan adaylardan fiziksel ve ruhsal sorununun olmadığına ilişkin tam teşekküllü devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinden alınmış bir heyet raporu istenecektir.

II. DRAMATİK YAZARLIK ANASANAT DALI
(5 Kişi)

Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Sınav Yöntemi:

1. AŞAMA. Bu aşamada adaylar sınav değerlendirme kurulu tarafından verilecek bir konu üzerine deneme vb. düzyazı türlerinden bir tanesi üzerine yazacaklardır. Bu sınavda Türk Dilini kullanma yetisi ve dil bilgisi kuralları değerlendirilecektir. ( süre 60 dk.)

2. AŞAMA. Bu aşamada adayların düş gücünü, yaratıcı bir şekilde kullanmalarına yönelik, verilen bir ya da iki konu üzerine yazmaları istenecektir. ( süre 90 dk.)

3. AŞAMA. Adaylar bu aşamada tiyatro ve genel kültür bilgilerinin ölçüldüğü bir test sınavına ve sözlü değerlendirmeye gireceklerdir.


III. SAHNE TASARIMI ANASANAT DALI
(5 Kişi)

Sahne Tasarımı Anasanat Dalı Sınav Yöntemi:

1.AŞAMA. Canlı modelden desen çalışması. ( 90 dk.)

2.AŞAMA. Birinci aşamada başarı gösteren adaylar katılabilecektir. Adayların düş gücünü yaratıcı bir şekilde kullanmasına yönelik bir konudaki çizgisel ve sözlü olarak ifadeleri değerlendirilecektir. (90 dk.)

3.AŞAMA. İkinci aşamada başarı gösteren adaylar bu aşamada tiyatro ve genel kültür bilgilerinin ölçüldüğü bir test sınavına gireceklerdir

4. AŞAMA. Adaylar mülakatla değerlendirmeye gireceklerdir.

Sınav kuralları ve değerlendirme her üç anasanat dalı için geçerlidir. Sınav sonuçları ilan panolarından ve internet üzerinden ilan edilecektir.

DEĞERLENDİRME: Resim, Grafik, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik Ve Tekstil Tasarımı Bölümlerinin Özel Yetenek Sınavları ile ilgili esaslar ve açıklamaların 8. maddesi doğrultusunda yapılır.

SINAV KURALLARI: 10.madde de belirtildiği gibi olacaktır.

MÜZİK BÖLÜMÜ
Müzik Bilimleri Anasanat Dalı


Müzik Bölümü; Müzik Bilimleri Ana Sanat Dalı, "Müzik Araştırmacısı", yetiştirilmesini hedeflemektedir. Müzik Bölümü mezunları MEB'na bağlı okullarda öğretmenlik yapabilmeleri için gerekli olan pedagojik formasyon özelliklerine sahip olamamaktadır. Doğal olarak mezuniyet sonrası, bu tür kurumlarda öğretmenlik de yapamazlar. Ancak, bünyelerinde "Müzik", kapsamında hizmetler sunan (Devlet Opera ve Baleleri, Senfoni Orkestraları, Kültür Bakanlığı, Radyo-TV, Yüksek Öğrenim) kurum ve kuruluşlarda istihdam olanaklarına sahiptirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV YÖNTEMLERİ

Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavları jüri denetiminde ve üç aşamalı olarak yapılacaktır. Adaylar sınava aday numaraları sırasına göre tek tek alınacaklardır. Tüm özel yetenek sınav aşamaları içinde yer alan ölçme ve değerlendirme ölçütleri, video kaydı alınarak arşivlenecektir. Adayların özel yetenek sınavını kazanıp kazanmadıkları, üçüncü aşama olan "Genel Kültür Testi" ve “Kompozisyon” sınavlarının ardından, mülakat görüşmesinden sonra belirlenecektir.

1.AŞAMA=İŞİTME SINAVI

Her adaydan sırasıyla, piyano ile verilecek olan, Tek Ses ( 5 Adet ), Çift Sesli Aralıklar ( 5 Adet ), Üç Sesli Akorlar ( 5 Adet ), Dört Sesli Akorlar ( 1 Adet ), Tonal ve Modal yapıda iki farklı ezgi cümlesini (en az iki ölçü) dinleyerek kendi sesiyle ve "na" hecesi kullanarak tekrar etmesi ve Ritim belleğini ölçmek amacıyla, bir adet ritim cümlesini (2 ölçü) tekrarlaması istenecektir. Son olarak her adaydan vokal seslendirme becerisini gösterebileceği, daha önce hazırlamış olduğu bir okul şarkısını / ulusal marşlarımız / aryantik / lied v.b. piyano eşliksiz seslendirmesi istenir. Birinci aşamanın sonucu, jüri puanlarının aritmetik ortalaması ile saptanır. Birinci Aşama Sınav Sonuç Listesin de notu sadece 60 ( altmış ) ve üzerinde olan adaylar için “BAŞARILI” ibaresi yer alacaktır. Birinci Aşama Sınav Sonuç Listesinde notu 59 ( elli dokuz ) ve altında olan adayların durumu ise; “BAŞARISIZ” olarak ilan edilecektir. BAŞARISIZ olan adayların sınav ile ilişkisi kesilir; bundan sonraki aşamalara girme haklarını kaybederler.

2.AŞAMA= İŞİTME SINAVI

Her adaydan sırasıyla; piyano ile verilecek olan, Çift Sesli aralıklar ( 5 Adet ) , Üç Sesli akorlar ( 5 Adet ) , Dört Sesli akorlar ( 2 Adet ) , Tonal ve Modal yapıda , basit ve aksak ölçülerde iki farklı ezgi cümlesini ( 4 ölçü ) dinleyerek kendi sesiyle ve "na" hecesi kullanarak tekrar etmesi istenir. Ritim belleğini ölçmek amacıyla; basit ve aksak ölçülerde iki farklı ritim cümlesini ( 4 Ölçü ) tekrarlaması istenir. Son olarak her adaydan enstrümanı ile hazırladığı eser / eserleri seslendirmesi istenecektir. Tüm bu ölçme-değerlendirmelerden sonra ikinci aşama sınav sonucu; adayın birinci aşama sınav sonucu olarak ilan edilen notun % 40'ı ile ikinci aşamada elde ettiği notun % 60' ı toplamından elde edilen değer olarak ilan edilecektir. İkinci aşamanın sonucu, jüri puanlarının aritmetik ortalaması ile saptanır. İkinci Aşama Sınav Sonuç Listesinde notu sadece 60 ( altmış ) ve üzerinde olan adaylar için “BAŞARILI” ibaresi yer alacaktır. İkinci Aşama Sınav Sonuç Listesinde notu 59 ( elli dokuz ) ve altında olan adayların durumu ise; “BAŞARISIZ” olarak ilan edilecektir. BAŞARISIZ olan adayların sınav ile ilişkisi kesilir; üçüncü aşamaya girme hakkını kaybederler.

3. AŞAMA = Genel Kültür Testi ve Yazılı Kompozisyon
Birinci aşamada alınan notların % 40 ' ı ile ikinci aşamada alınan notlarının % 60 ' ı toplanarak; üçüncü aşama öncesi başarı notu olarak ilan edilen 60 ( altmış ) ve üzeri puan alan adaylar üçüncü aşamaya girmeye hak kazanacaklardır. Adayların genel müzik kültürünü ölçmeye yönelik kendi içinde iki bölümlü bir sınav yapılacaktır. Adaylar ilk bölümde 60 ( altmış ) soruluk çoktan seçmeli genel kültür testine alınacaklardır. Genel Kültür testinde, Türkiye ve tüm dünyayı kapsayacak şekilde müzik, teknoloji ve sanat alanından seçilmiş bilgilerden oluşur. Değerlendirmede, yanlış cevaplar doğru olanların sayısını etkilemez. Test Sınav Süresi 60 dakikadır. Bu bölümün üçüncü aşama sınavı içindeki ağırlığı ise 100 üzerinden 60 puandır.

Üçüncü aşama içinde yer alan ikinci bölüm ise; adayların yazılı kompozisyon, araştırma ve yazma yeteneklerinin saptanabilmesi amacıyla yapılacaktır. Verilen bir konuyu, en az bir, en çok iki sayfalık bir yazılı kompozisyonda, yazın ve mantık kurallarına uygun biçimde işleyerek başlığını koyması istenecektir. Yazılı Kompozisyon süresi 60 dakikadır. Bu bölümün üçüncü aşama sınavı içindeki ağırlığı ise; 100 üzerinden 40 puandır.

Adayın ikinci aşama sınav sonucu olarak ilan edilen notun % 70’i ile üçüncü aşamada elde ettiği % 30 'u toplamından elde edilen değer, ÖZEL YETENEK SINAV PUANI ’ nı ( Ö.Y.S.P. ) oluşturacaktır. Özel Yetenek Sınav Puanı ( Ö.Y.S.P. ) sadece 50 ( elli ) ve üzerinde olan adaylar; özel yetenek sınav sonuç listesinde “BAŞARILI” olarak ilan edilecektir. ÖZEL YETENEK SINAV SONUCU “BAŞARISIZ” OLAN ADAYLAR, HESAPLAMA İŞLEMLERİNE DAHİL EDİLMEYECEKLERDİR.

ÖZEL YETENEK SINAV PUANI SONRASI HESAPLAMA ESASLARI

• 2010-ÖSYS kılavuzunda “Özel Yetenek Gerektiren Yükseköğretim Programları ile ilgili işlemler” bölümünde belirtilen hususlar doğrultusunda hesaplama işlemleri yapılacaktır.

SDÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Merkezi Derslikler İçi Doğu Yerleşkesi Çünür/ISPARTA
Tel : 0 246 211 35 59 ( Santral)
Faks: 0 246 211 35 51
SDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Kesin kayıt için)
Tel: 0246 2111066


SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!...

1 yorum

Misafir
19.07.2011 16:10

LİSE 4. SINIFA GEÇTİM 7 SENEDİR BAĞLAMA ÇALIYORUM HOCALIK SERTİFİKAM VAR VE ÜNİVERSİTE HAYATIMDA MÜZİĞE DEVAM ETMEK İSTİYORUM AMA ŞAN BÖLÜMÜNDE DE DERSLER ALIYORUM BU SINAVI GEÇEBİLİRMİYİM ÇOK KORKUYORUM YGS VE LYS YE GİRMEM GEREKİYORMU TİCARET MESLEK LİSELİYİM..YARDIM EDERSENIZ SEVINIRIM...