Sanat Dersi

2010-2011 Karadeniz Teknik Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
RESİM BÖLÜMÜ
2010-2011 GİRİŞ YETENEK SINAVI KILAVUZU


Bu Kılavuz, Giriş Yetenek Sınavı ile ilgili koşulları, işlemleri ve hükümleri kapsamaktadır.

1. KISA TANITIM VE ÖĞRENCİ KONTENJANI
Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2004 yılında yasal olarak kuruldu. Kuruluş çalışmalarının tamamlanmasından sonra, geçtiğimiz yıl Resim Bölümü’ne ilk öğrencilerini Giriş Yetenek Sınavı ile aldı. Bu akademik yılda Resim Bölümüne ikinci dönem öğrencilerini almaktadır. Diğer bölümleri de önümüzdeki yıllarda eğitim-öğretime başlatma çalışmaları devam etmektedir.

Bu yıl Resim Bölümüne alınacak öğrenci kontenjanı 15'dir.

2. YETENEK SINAVI TAKVİMİ VE YERİ
Başvuru ve Ön kayıt: 20-30 Temmuz tarihleri arası mesai günleri ve saatleri içindedir.
Yetenek Sınavı: 03 Ağustos 2010 Salı günü saat 13.30'da başlar.
Sınav Yeri: K.T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi (K.T.Ü. Akçaabat Yerleşkesi).

3. BAŞVURU KOŞULLARI, ÖN KAYIT YERİ VE GEREKLİ BELGELER

Başvuru Koşulları:
a) Lise veya dengi okuldan mezun olmak,
b) YGS’den herhangi bir puan türünden en az 180 puan almış olmak; Güzel Sanatlar liseleri Resim alanından gelenler için 140 puan almış olmak.
Başvurular, Ön Kayıt Yeri’nde belirtilen adrese, şahsen veya posta ile yapılacaktır.

Ön Kayıt Yeri: K.T.Ü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (K.T.Ü. Kanuni -Merkez Yerleşkesi). 61080-TRABZON.

Ön Kayıt için gerekli Belgeler:
a) 2010 YGS Sınav Sonuç Belgesinin aslı ve fotokopisi,
b) Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi,
c) Adayın son durumunu gösteren başı açık, sakalsız 3 adet vesikalık fotoğraf,
d) Sınav Giderleri Makbuzu: Adayların T.C. Ziraat Bankası Üniversite Şubesi’ndeki TR78 0001 0012 2511 825144-5003 numaralı hesaba 200 TL yatırdıklarını gösteren makbuz. Makbuzda “Güzel Sanatlar Fakültesi için” kaydı olmalı. Yatırılan sınav harcı iade edilmez.
e) Ön Kayıt Formu: Doldurularak teslim edilecektir. Posta ile başvuruda ise, Ön Kayıt Formu Fakültemizin Web sayfasından, doldurularak alınacak ve vesikalık fotoğraf yapıştırılıp imzalandıktan sonra diğer evrakla birlikte gönderilecektir. Postanın en geç 30 Temmuz 2010 Cuma günü saat 17.00’ye kadar belirtilen adrese ulaşmış bulunması gerekmektedir. Postadaki gecikmeden Üniversitemiz sorumlu değildir.
Ön Kayıt Formundaki bilgilerin eksik veya yanlış çıkması bu Formu geçersiz kılar.

4. SINAV VE YERLEŞTİRME YÖNTEMİ
Yetenek Sınavı çizime dayalı ve iki oturumludur. Sınav sonucunda, sınav kağıtları jüri tarafından, kimlik bilgileri kapalı/yapıştırılmış durumda teslim alınır ve 001 puan ile 100 tam puan arasında puanlandırılır. Daha sonra bu puanlara; adayların YGS puanının % 15'i ve Orta Öğretim Başarı Puanının % 3'ü eklenir. Böylece, toplam puanda adayların yerleştirme puanı ve sıralaması ortaya çıkmış olur. Bunlar arasından en yüksek puanı alan 30 adet aday tesbit edilir ve ilk 15’i Giriş Yetenek Sınavını kazanmış Asıl Liste olarak, kalan 15’i de Yedek Liste olarak tesbit ve ilan edilir.

5. KESİN KAYIT VE BOŞ KONTENJANLARA YERLEŞTİRME
Giriş Yetenek Sınavını kazananların kesin kayıtları 31 Ağustos - 07 Eylül 2010 tarihlerinde K.T.Ü. Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'nca yapılır. Boş kalan kontenjanlar için, 08 ve 09 Eylül günleri mesai saatleri içinde kayıtları yapılmak üzere, Yedek Listedeki sıradan alınarak en fazla iki kez Kesin Kayıt Listesi ilan edilir.
Kayıt Günü kesin kaydını yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder.

6. SINAVDA ADAYIN BULUNDURMASI GEREKEN BELGE VE GEREÇLER

Belgeler:
a) Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Giriş Yetenek Sınavı Aday Kimlik Kartı (Fotoğraflı, onaylı, ön kayıt sırasında verilecektir. Posta ile başvuran adaylara ise, Fakültemizde, sınav salonuna girmeden önce verilecektir ).
b) Fotoğraflı, onaylı özel kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesi veya Pasaport).

Sınavda gereken gereçler:
a) Yumuşak uçlu kurşun kalemler,
b) Tükenmez kalem veya dolmakalem,
c) Silgi,
d) Kalemtraş,
e) 50x70 cm. boyutlarında sert bir altlık ve kağıdı tutacak klips.

7. SINAVIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ KURALLAR
a) Sınava zamanında girmeyen/giremeyen aday, bu sınavla ilgili bir hak ve talepte bulunamaz.
b) Yerleştirme puanlarının eşitliği durumunda, YGS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.
c) Sonuçlara itiraz, sonuçların açıklanmasını izleyen ilk iş günü mesai bitimine kadar yapılır. Jüri değerlendirmesi kesindir. Sınav Yürütme Kurulu yalnızca maddi hata yapılıp yapılmadığını denetler.
d) Adayların sınava girecekleri salonların "Sınav Salon Numaraları" sınavdan en az bir gün öncesinde Güzel Sanatlar Fakültesi binasını giriş kapısına asılarak ilan edilir. Adaylar Giriş Yetenek Sınavı Aday Kimlik Kartında yazılı aday numarasına göre hangi salonda sınava gireceklerini bu ilan yardımıyla öğrenirler.
e) Kılık kıyafeti yürürlükteki mevzuata uygun olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
f) Kimlik kontrolü ve salona yerleştirme işlemleri için adayların sınavdan bir saat önce giriş kapısında bulunmalarında yarar vardır.
g) Özel Kimlik kartı olmayan adaylar binaya ve sınava alınmayacaktır.
h) "Sınavda gerekli gereçler" (Madde 6.) dışında araç ve gereçler sınav salonuna alınmaz.
i) Sınav kağıtları, adaylara Üniversite tarafından sağlanır. Adaya birden fazla sınav kağıdı verilmez.
j) Sınav sorusu Salon Başkanı tarafından adaylara okunur/dağıtılır. Görevlilerin, bunun dışında, sınav süresince açıklama ve yorum yapma yetkileri yoktur.
k) Sınavın başlamasından 30 dakika sonra gelen adaylar sınav salonuna kesinlikle alınmayacaktır.
l) Sınavın başlamasından sonraki 60 dakika içinde hiç bir aday sınav salonunu terk edemez.
m) Aday ad, soyad ve aday numarasını sınavın başlangıcında tükenmez veya mürekkepli kalemle, sınav kağıdının kimlik kısmına yazıp imzalarlar. Bu kısım sınav sonunda gözetmen tarafından adayın önünde yapıştırılarak kapatılır. Kimlik köşesi kurşun kalemle doldurulmuş olan sınav kağıtları geçersiz sayılacaktır.
n) Sınav kağıtlarında, soruda istenilen konuyla ilgisi olmayan her türlü yazı, rakam ve işaret ya da çizim sınav kağıdını geçersiz kılar.
o) Sınav salonunda telefon ve benzeri çağrı cihazlarının kesinlikle kapalı durumda olması gerekir. Açık tutulduğunun belirlenmesi durumunda aday salondan çıkarılır ve sınava ilişkin hakları iptal edilir.
p) Adayların sınav süresince birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri ya da çekilmesine yardımcı olmaları, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi ve benzeri şeyler alıp vermeleri, Madde 5'de belirtilen gereçler dışında gereç kullanmaları ve sınav düzenini bozucu davranışları sınav kurallarına aykırıdır.
r) Sınav kurallarına aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak için gerekli görürlerse kural dışı davranışta bulunanlara uyarıda bulunmayabilirler. Her iki durumda da, bu adayların kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına açıkca yazılacak ve sınavları geçersiz sayılacaktır.
s) Salon Başkanları, Gözetmenler ve Sınav Yürütme Kurulu üyeleri bu kuralları uygulamakla yetkili ve yükümlüdürler.
t) Aday sınava girmeden önce bu kuralları okumuş olmakla yükümlüdür.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!...

1 yorum

Misafir
19.07.2010 19:16

arkadaşlar ktü'nün yetenek sınavı tarihi açıklanmıştır lütfen sitemizi güncelleştirelim...