Sanat Dersi

2010-2011 Atatürk Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN


2010-2011 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

1.Adayların 2010 YGS’nin herhangi bir puan türünden en az 140. puan almış olmaları önkoşuldur. Merkezi Yerleştirme ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ve diğer Üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da başvuru yapabilirler.

2.Sahne Sanatları-Oyunculuk Sanat Dalına başvuran adayların doğum tarihlerinin 1987 ve daha yukarı olması zorunludur.

ÖĞRENCİ ALINACAK BÖLÜMLER VE KONTENJANLARI



ÖN KAYIT VE SINAV TARİHLERİ



BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER



KESİN KAYITLAR




Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Özel Yetenek Sınavı İlanı
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN


2010–2011 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alınacaktır. Bütün adayların ön kayıt işlemleri ve sınavları Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılacaktır.

ÖĞRENCİ ALINACAK PROGRAMLAR VE KONTENJANLAR



ADAY KABUL KOŞULLARI

Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Belgeler:

a) Ön Kayıt Dosyası : Adaylar, Kayıt Bürosundan 50.-TL. karşılığında alacaklardır.

b) Başvuru Dilekçesi : Ön Kayıt Dosyası`nda verilecek matbu dilekçe, aday tarafından doldurulacaktır.

c) 2010-YGS Sonuç Belgesi : Adaylar; 2010 YGS belgesinin fotokopisiyle birlikte aslını getirecekler ve bu belgenin fotokopisi ön kayıt bürosunda onaylanarak kabul edilecektir.

Liselerin, Öğretmen Liselerinin, Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Liselerinin müzik, sanat, sanat (müzik), resim, sanat (resim) bölümlerinden mezun olan adaylardan aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2010-YGS sınavından 140 veya daha fazla YGS puanı alanlar Özel Yetenek Sınavı`na müracaat edebilirler.

Yukarıda sözü edilen alan/kol/bölümler dışındaki bir alan/kol/bölümden mezun adaylardan, 2010 YGS’den en az 180 veya daha fazla YGS puanı alanlar Özel Yetenek Sınavı`na müracaat edebilirler.

d) Nüfus Cüzdanı: Adaylar; nüfus cüzdanının aslını ve fotokopisini birlikte getirecekler ve bu belgenin fotokopisi ön kayıt bürosunda onaylanarak kabul edilecektir. Ön kayıt esnasında, adayın fotoğrafı çekileceğinden aday, fotoğraflı nüfus cüzdanını mutlaka yanında bulunduracaktır.

e) Özel Yetenek Sınavları Başvuru Formu: Ön Kayıt Dosyası`nda verilecektir.

f) Özel Yetenek Sınav Giriş Kartı: Ön Kayıt esnasında, adayın fotoğrafı çekilerek hazırlanacak olan belge adayın kendisine verilecektir.

g) Özel Yetenek Sınav Harcı Dekontu : Adayların sınav harcı olarak, Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi adına Vakıfbank Üniversite Şubesi İBAN : TR61 0001 5001 5800 7294 9628 02 nolu hesap numarasına 150.-TL yatırmaları gerekmektedir. Yatırılan sınav harcı, her ne sebeple olursa olsun iade edilmez.

h) Adayların, ön kayıtları esnasında fotoğrafları çekileceğinden dolayı bizzat kendilerinin müracaat etmeleri gerekmektedir. Başkaları tarafından veya posta aracılığıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

ı) YGS Sınavı ile herhangi bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış olan adaylar da bu programlara başvurabilirler.

i) Liselerin, Öğretmen Liselerinin, Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Liselerinin müzik, sanat, sanat (müzik), resim, sanat (resim) alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylar diplomalarının aslını ve fotokopisini birlikte getirecekler ve bu belgenin fotokopisi ön kayıt bürosunda onaylanarak kabul edilecektir. Adayların başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan herhangi bir durum belirlendiğinde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında kanunî işlem yapılması yoluna gidilecektir.


SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!...

1 yorum

DiLoŞ
06.05.2010 11:44

ya ne zaman hazırlanacak ona göre hazırlanıyoruz bir an önce açıklansın artık!!!