Sanat Dersi

2010-2011 Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları



1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT


Fakültenin Resim, Resim II. Öğretim, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Grafik, Seramik, İç Mimari ve Çevre Tasarımı, Fotoğraf ve Müzik Bölümleri’ne 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’nda alınacak öğrencilerin ön kayıtları 2 -13 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. akdeniz.edu.tr adresinde Özel Yetenek Kayıt İşlemleri sayfasından giriş yapılarak, tüm bilgiler doğru ve eksiksiz biçimde doldurulacaktır. Kayıt bilgileri, herhangi bir gecikmeye neden olmaması için, belirlenen banka şubesine (Sayfa18) gün içinde 09:00-11:00-13:30-15:00 ve 17:00 saatlerinde e-ileti olarak gönderilir. Başvuru ücretinin 02-13 Ağustos 2010 tarihleri arasında ilgili banka şubesine yatırılmasından sonra; Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci işlerinde hafta içi, 09.30-16.30 saatleri arasında kayıt evraklarını teslim ederek “Özel Yetenek Başvuru Giriş Kartını” alan adayın başvuru işlemleri tamamlanmış olur. Postayla başvuru kabul edilmez. Adaylar sınav saatleri çakışmayacak şekilde en fazla üç bölüme başvurabilir. YÖS/ Yabancı Uyruklu öğrenci kontenjanları sayısı Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlediği sayılarla sınırlıdır. (1)

Bölüm - Kontenjan Sayısı
Resim - 25 + 2 (Yabancı uyruklu)
Heykel - 15 + 2 (Yabancı uyruklu)
Grafik - 25 + 2 (Yabancı uyruklu)
Seramik - 25 + 2 (Yabancı uyruklu)
İç Mimari ve Çevre Tasarımı - 30 + 2 (Yabancı uyruklu)
Fotoğraf - 15 + 2 (Yabancı uyruklu)
Müzik - 25 + 2 (Yabancı uyruklu)
Geleneksel Türk El Sanatları - 15
Resim Bölümü II. Öğretim - 25
KKTC uyruklu kontenjanlar - (1)
Fotğraf - 1
Heykel - 1
İç Mimari ve ÇevreTasarımı - 1

2. ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt • yaptırabilmek için 2010 YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puan türlerinden herhangi birinden en az 180 puan almış olmak. Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkiye’de öğrenim görme hakkını almış olduğuna ilişkin belge ve son iki yıldan birine ait YÖS sınav sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi,

*Yabancı uyruklu öğrencilerin 2009 veya 2010 YÖS • sınavından en az 50 (elli) puan almış olması gerekir.
*Mezun olduğu kurumdan alınan diplomanın ya da bitirme • belgesinin aslı ve fotokopisi*,
*Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı • olmalıdır, yoksa ayrıca T.C. Kimlik Numarasını içeren belge).
*Mezun olduğu kurumdan alınan diplomanın ya da • mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi*.
*Son altı ay içerisinde çekilmiş (Kılık Kıyafet Yönetmeliğine • uygun) iki adet fotoğraf. (*Yukarıdaki belgelerin fotokopileri onaylandıktan sonra asıIları adaylara geri verilir.)

Adayların yalnız bir bölüme başvuru için • 200 TL, iki bölüme başvuru için 250 TL, üç bölüme başvuruda ise 300 TL Türkiye İş Bankası Akdeniz Üniversitesi Şubesi’nde açılan 6202 303821 numaralı Güzel Sanatlar Fakültesi hesabına yatırmaları ve banka dekontunu ön kayıt sırasında teslim etmeleri gerekir. (Resim Bölümü II. Öğretim dahil) Adayların ön kayıt yaptırabilmesi için 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’nda yer alan sayfa 54, Tablo 5’de belirtilen alan çıkışlı liselerden mezun olanların da YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 puan türlerinden herhangi birinden en az 180 puan almış olmaları gerekir.

*Adayların başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan bir durum saptandığı takdirde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilir.

3. SINAV TARİHLERİ, SAATLERİ VE YERLERİ

Resim, (Örgün Eğitim ve II. Öğretim) Seramik, Heykel, Geleneksel Türk El Sanatları, Grafik, İç Mimari ve Çevre Tasarımı ve Fotoğraf Bölümü

Sınav yeri ve saatinin değişikliği halinde yeni sınav yeri, sınav başlangıcında duyurulur.

Birinci Aşama Sınavı (Eleme Sınavı)

Tüm bölümlerin ilk aşama sınavı ortaktır. Bu sınav üç oturumda yapılacaktır. Adayların hangi oturumda sınava girecekleri Üniversite, Fakültenin web sitesinde ve Fakülte ilan panosunda duyurulacaktır. Altlık, kağıt ve kıskaçlar Fakülte tarafından karşılanacaktır. Sınavda imgesel (hayali) resim uygulaması yaptırılacak ve renk kullanılmayacaktır.

Tarih: 18. 08. 2010, Çarşamba
1. Oturum Saat: 09.00 - 11.00
2. Oturum Saat: 11.30 - 13.30
3. Oturum Saat: 14.00 - 16.00
Yer: Merkezi Derslikler, YERLEŞKE / ANTALYA

İkinci Aşama Sınavı (Alan Sınavı)

Bölümlere yönelik olarak iki ayrı grupta ve iki ayrı oturumda ikinci aşama (alan) sınavı yapılacaktır.

Sanat Grubu; Resim, Seramik, Geleneksel Türk El Sanatlar, Heykel, Resim II. Öğretim,

Tasarım Grubu; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik, Fotoğraf Bölümlerinden oluşmaktadır. Oturumların içindeki sınavlar birbiriyle çakışmayacağı için aday isterse her iki gruba da başvurulabilir. Sınavlarda renk kullanılmayacaktır.

Sanat Grubu sınavında canlı modelden ve objeden çizim;

Tasarım Grubu sınavında ise bölümlerin kendi alanlarına yönelik bir model/kompozisyon/uygulama yaptırılacaktır.

Sanat Grubu; İkinci Aşama Sınavları

Resim Bölümü Sınavı
Tarih: 19. 08. 2010, Perşembe
Saat: 09.00
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Seramik Bölümü Sınavı
Tarih: 19. 08. 2010, Perşembe
Saat: 11.30
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Sınavı
Tarih: 19. 08. 2010, Perşembe
Saat: 14:00
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Heykel Bölümü Sınavı
Tarih: 19. 08. 2010, Perşembe
Saat: 16:30
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Resim II. Öğretim
Tarih: 19. 08. 2010, Perşembe
Saat: 19:00
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Tasarım Grubu İkinci Aşama Sınavları

İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü Sınavı

20. 08. 2010, Cuma
Saat: 09.00
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Grafik Bölümü Sınavı
Tarih: 20. 08. 2010, Cuma
Saat: 11.30
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Fotoğraf Bölümü Sınavı
Tarih: 20. 08. 2010, Cuma
Saat: 14.00
Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

Müzik Bölümü Sınavı

Birinci Aşama Sınavı; Bu aşama ön eleme niteliğinde olup, müziksel işitme ve; algılamaya yöneliktir. Sözlü ve uygulamalı olarak yapılır. Sınavda adaya çok ses(iki ses, üç ses), ezgi, ritm sorulur.

Müzik Bölümü

Birinci Aşama Sınavı
Tarih: 17. 08. 2010, Salı
Saat: 09.00
Yer: Atatürk Konferans Salonu, YERLEŞKE/ANTALYA

İkinci Aşama Sınavı
Bu aşamada adaylar; müziksel işitme ve müzik bilgisi ve kültürü, söyleme ve çalma alanlarından sınav olacaklardır.

-Temel Müzik Bilgileri ve Genel Müzik Kültürü Sınavı
Tarih: 18. 08. 2010, Çarşamba
Saat: 09.00
Yer: Atatürk Konferans Salonu, YERLEŞKE/ANTALYA (Sınav yeri değişikliği halinde yeni sınav yeri sınav başlangıcında duyurulacaktır.)

-İşitme, Çalma, Söyleme Sınavı
Tarih: 18. 08. 2010, Çarşamba
Saat: 11.00
Tarih: 19. 08. 2010, Perşembe
Saat: 09 .00
Yer: Atatürk Konferans Salonu, YERLEŞKE/ANTALYA

Adaylar, asılan listedeki sınava sırayla alınırlar ve sınav salonu girişinde hazır bulunan adayların tümünün sınavı yapıldığında, İkinci Aşama Alan Sınavı sona erer. Sınavın bitiminden sonra gelen adaylar, mazeretleri ne olursa olsun, sınava alınmazlar.

4. SINAV UYGULAMALARINA İLİŞKİN BİLGİLER

Adaylar sınavlara girerken, ön kayıt sırasında verilen fotoğraflı sınava giriş belgesini ve özel kimlik belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Adaylar, sınavdan yarım saat önce yanlarında getirmeleri istenen belgeler ve malzemelerle sınav yerinde hazır bulunmalıdırlar. Adayların sınava gireceği sınav salonları ve sınav saatleri sınavdan önce Fakülte ilan panolarında yer alacaktır. Sınav süresi içinde sınavlara girmeyen aday, sınava ve değerlendirmeye alınmaz.
Sınav sürecinde, Sınav Alt Kurulu (Komisyon) tarafından, Dekanlığın bilgisi dahilinde, aday sayısına göre, sınav tarih ve saatlerinde uygun görülen değişiklikler yapılabilir.

Sınava giren öğrenciler ve sınavda görevli olanlar dahil cep telefonu, çağrı cihazı vb. araçlarla sınava giremezler.

a. Tüm Adaylar yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtraş ve benzeri malzemeleri getirmek zorundadırlar. Adayların kullanacakları resim kağıdı, altlık ve kıskaç Fakülte tarafından adaylara verilecektir.

b. Müzik Bölümü

İkinci Aşama Alan Sınavı sırasında adaylar, piyano dışındaki çalgılarını kendileri getirmek zorundadırlar. Ayrıca sınav öncesinde kendilerine verilen ve çalacakları eserlerin listesini içeren Çalgı Bilgi Formu’nu doldurmuş olarak çalgı sınavına girerler.

5. SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi 13,14,15. maddelerde açıklanan biçimde uygulanır. Yönerge için bkz. akdeniz.edu.tr

6. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları akademik takvimdeki sınav sonuçlarının duyurulmasının son gününü geçmemek koşuluyla, sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Dekanlık tarafından Fakülte duyuru panosunda ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Web Sitesi’nde duyurulur. Ancak hiç bir şekilde posta yolu ile duyuru yapılmaz. Yedek adayların duyurusu, Özel Yetenek Takvim Sınavı’ndaki tarihler içinde Fakülte Duyuru Panosu’nda ilan edilecektir. Hiç bir şekildre posta yolu ile duyuru yapılmayacaktır.

7. KAYITLAR

Asil olarak kazanan aday kayıt için istenen belgeleri Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşlerine 23-25 Ağustos 2010 tarihleri arasında teslim etmeleri halinde kesin kayıt hakkını kazanırlar.

Asil adayların belirlenen tarihlerdeki başvuruları sonucunda alınacak öğrenci sayısının tamamlanmaması durumunda, yedek adaylar 23-25 Ağustos 2010 tarihleri arasında sıralı olarak ilan edilir. Yedek adaylar başvuru ve kesin kayıtlarını 03-07 Eylül 2010 tarihlerinde yapacaklardır. Asil öğrenci sayısına ulaşılana kadar yedek öğrenci kaydı yapılır. Bölüm kontenjanlarının tamamlanmaması durumunda yedek adaylar iki günde bir ilan edilir.



İletişim:
Akdeniz Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Tel: (242) 227 00 51
(242) 310 62 00


SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!...

8 yorum

Misafir
25.06.2010 02:01

16-20 Augstos

didem
25.06.2010 21:55

akdeniz üniversitesi yetenek sınavları ne zaman olacak

Misafir
29.06.2010 22:32

02-13 ağustos ön kayt
16-20 ağustos sınav.
20 ağustos sınav sonuçlrı duyuruusu.

Misafir
14.07.2010 18:22

02 - 13 agustosda ön kayıt :)

muaz
17.07.2010 18:40

akdenız unw.in on kayıtları için gerekenler neler.. ve yetenek sınavı için baraj puanı varmı varsa kaç..bılgılendırırsenız çok memnun olurum..

Misafir
25.07.2010 17:06

arkadaslar acil bılgıye ıhtıyacım var yardımcı olun lutfeen akdenız unıversıtesının oyunculuk bolumu yetenek sınav terıhlerı açılandımı yada on kayıt tarıhlerı bu bılgıye ulasamadım bır turlu dığer butun dalların açıklanmıs fakat oyunculuk bolumune daır bır bılgı yok çok acil bılgı almam lazım lutfen yardımcı olun...tesekkurler simididen

sanat
25.07.2010 22:47

Akdeniz Üniversitesi Sinema – TV Bölümü için özel yetenek sınavı kılavuzunda bilgi verilmemiş. Bilgi almak için aşağıda vermiş olduğumuz numaraları mesai saatleri içerisinde arayınız:

Güzel Sanatlar Fakültesi
Tel: (242) 227 00 51
(242) 310 62 00

piyanist
27.07.2010 00:45

acaba vekaletname ile kayıt yapılabiliyormu???? lütfeeeen çok aciiiiil :(((