Sanat Dersi

2011-2012 Karabük Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

T.C.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
RESİM BÖLÜMÜ
2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU


SINAV TARİHİ VE YERİ

1. Resim Bölümü, Özel Yetenek Sınavı Karabük Üniversitesi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Dekanlık Binası (Tarihi Bina) atölyelerinde gerçekleştirilecektir.
2. Resim Bölümü öğrenci kontenjanları, ön kayıt tarihleri ve sınav tarihlerini içeren tablo aşağıda gösterilmiştir.



SINAV BAŞVURU KOŞULLARI

1. Lise ya da dengi okullar ya da açık öğretim lisesinden 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı veya daha önce mezun durumda olmak.
2. 2011-YGS’e katılmış olmak.
3. Özel Yetenek Sınavı’na YGS sonucuna göre herhangi bir yükseköğrenim kurumuna girmeye hak kazandığı halde kesin kaydını yaptırmayan adaylar başvurabilirler.
4. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanat liselerinin; Resim, Uygulamalı Resim, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarım, Sanat (Resim) alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan aynı alandaki eğitim programlarına başvuracakların 2011 YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almaları gerekir.
5. Liselerin yukarıda belirtilen alan-kol-bölümlerinin dışındaki alan-kol-bölümlerinden mezun olmuş adayların başvurabilmeleri için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 180 puan almaları gerekir.
6. 2011–2012 eğitim-öğretim yılı için Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanına müracaat edecek adayların 2010 veya 2011 YÖS sonucu ile başvurmaları, bu sınavın Temel Öğrenme Becerileri Testinden en az 40 standart puan alması zorunludur.

BAŞVURU TARİHİ, YERİ VE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1. Başvurular 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Dekanlık Binası Aday Kayıt Bürosu’na mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.
2. Başvurular, adayın kendisi ya da bir yakını tarafından yapılabilir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmez.
3. Başvuru sırasında adaylara üzerinde fotoğraf bulunan ÖZEL YETENEK SINAVI GİRİŞ BELGESİ ve SINAV KILAVUZU verilecektir. Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi özel kimlik belgesini göstermeyen adaylar sınava alınmaz.
4. Adayların sınav süresince; sınav salonu ve çevresinde cep telefonu, ses kayıt ve benzeri cihazları bulundurmaları yasaktır.
5. Sınav sırasında uyulması gereken kurallara uymayanlar, sınav disiplinini bozan ve kendisi yerine başkasını sınava sokan adaylar belirlenirse sınava alınmaz, durum tutanağa işlenir ve bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılır.
6. Kazanan adaylara 1 yıl hazırlık (İngilizce) eğitimi verilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. 2011-YGS Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi (Yabancı uyruklu adaylardan bu belge istenmez).
2. Alan-kol-bölüm belirtilen mezuniyet belgesinin aslı ve okunaklı çekilmiş fotokopisi .* Mezuniyet belgesinde alan-kol-bölüm belirtilmemiş ise, sınav sonucu Resim, Sanat (Resim) alanlarının dışında mezun olmuş gibi kabul edilerek değerlendirilecektir.
3. Adayın sınava girmek istediğine ilişkin dilekçe. (Kayıt sırasında verilir)
4. Son altı ayda çekilmiş adayın sınavdaki görünümüne uygun iki adet 4.5x6 cm. boyutlarında vesikalık fotoğraf.
5. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi* (TC kimlik numaralı olmalıdır)
6. Özel Yetenek Sınav Ücreti olarak Karabük Üniversitesi Rektörlüğü adına T.C. Ziraat Bankası Karabük Şubesindeki
52637946-50001 no’lu hesabına 100 TL.
yatırıldığını gösteren banka dekontu.

*Yukarıdaki belgelerin fotokopileri onaylandıktan sonra, asılları adaylara geri verilir.

T.C.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
MÜZİK BÖLÜMÜ
2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU


SINAV TARİHİ VE YERİ

1. Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavı Karabük Üniversitesi Bektas Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçeklestirilecektir.
2. Müzik Bölümü kontenjanları, ön kayıt tarihleri ve sınav tarihlerini içeren tablo asağıda gösterilmistir.



SINAV BAŞVURU KOŞULLARI

1. Lise ya da dengi okullar ya da açık öğretim lisesinden 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı veya daha önce mezun durumda olmak.
2. 2011-YGS’e katılmıs olmak.
3. Özel Yetenek Sınavı’na YGS sonucuna göre herhangi bir yükseköğrenim kurumuna girmeye hak kazandığı halde kesin kaydını yaptırmayan adaylar basvurabilirler.
4. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanat liselerinin; Müzik, Sanat (Müzik) alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylardan aynı alandaki eğitim programlarına basvuracakların 2011 YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almaları gerekir.
5. Liselerin yukarıda belirtilen alan-kol-bölümlerinin dısındaki alan-kol-bölümlerinden mezun olmus adayların basvurabilmeleri için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinin herhangi birinden en az 180 puan almaları gerekir.
6. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanına müracaat edecek adayların 2010 veya 2011 YÖS sonucu ile basvurmaları, bu sınavın Temel Öğrenme Becerileri Testinden en az 40 standart puan alması zorunludur.

BAŞVURU TARİHİ, YERİ VE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1. Basvurular 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Dekanlık Binası Aday Kayıt Bürosu’na mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.
2. Basvurular, adayın kendisi ya da bir yakını tarafından yapılabilir. Posta ile yapılan basvurular kabul edilmez.
3. Basvuru sırasında adaylara üzerinde fotoğraf bulunan ÖZEL YETENEK SINAVI GİRİŞ BELGESİ ve SINAV KILAVUZU
verilecektir. Özel Yetenek Sınavı Giris Belgesi ve nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi özel kimlik belgesini göstermeyen adaylar sınava alınmaz.
4. Adayların sınav süresince; sınav salonu ve çevresinde cep telefonu, ses kayıt ve benzeri cihazları bulundurmaları yasaktır.
5. Sınav sırasında uyulması gereken kurallara uymayanlar, sınav disiplinini bozan ve kendisi yerine baskasını sınava sokan adaylar belirlenirse sınava alınmaz, durum tutanağa islenir ve bu kisiler hakkında yasal islem baslatılır.
6. Kazanan adaylara 1 yıl Hazırlık (İngilizce ve Müzik Hazırlık) eğitimi verilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. 2011-YGS Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi (Yabancı uyruklu adaylardan bu belge istenmez). *
2. Mezun olduğu kurumdan alınan diplomanın ya da bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi.* Mezuniyet belgesinde alan/kol/bölüm belirtilmemis ise, sınav sonucu Müzik, Sanat(Müzik) alanlarının dısında mezun olmus gibi kabul edilerek değerlendirilecektir.
3. Adayın sınava girmek istediğine iliskin dilekçe. (kayıt sırasında verilir)
4. Adayın sınavdaki görünümüne uygun iki adet 4.5x6 cm. boyutlarında vesikalık fotoğraf.
5. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi* (TC kimlik numaralı olmalıdır)
6. Özel Yetenek Sınav Ücreti olarak Karabük Üniversitesi Rektörlüğü adına T.C. Ziraat Bankası Karabük Subesindeki 52637946-5001 no’lu hesabına 100 TL yatırıldığını gösteren banka dekontu.

*Yukarıdaki belgelerin fotokopileri onaylandıktan sonra, asılları adaylara geri verilir.

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!...

1 yorum

misafir
20.04.2012 17:55

bu sene ki yenetek sınavının baraj puanı nedir?

Konular