Sanat Dersi

2011-2012 Uludağ Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİN
AŞAĞIDA YER ALAN PROGRAMLARINA
ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları ile Resim Bölümüne ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.





BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1- 2011- YGS’ye giren adaylardan;
a) Resim Bölümüne; başvuracak adaylardan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin Resim alanından mezun olan adaylardan 2011-YGS’de puan türlerinin herhangi birinden en az 140.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

b) Resim Anasanat Dalına; başvuracak adaylardan yukarıda (a) maddesinde sözü edilenler dışındaki başvurularda 2011-YGS’de puan türlerinin herhangi birinden en az 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

c) Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına; başvuracak adaylardan 2011-YGS’de puan türlerinin herhangi birinden en az 185.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

2- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

3- Fotoğraf; 4,5x6 cm.boyutunda 2 adet ( Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, gözlüklü olması halinde gözlük camının koyu renkli olmaması ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde, kız öğrencilerin başı ve boynu açık, erkek öğrencilerin başı açık, sakalsız varsa bıyıklar dudak hizasında kesilmiş olmalıdır, fotoğraflarda renkli fotokopi kabul edilmez).

4- Dekont; ön kayıt, sınav tanıtım programı ve diğer sınav gideri için; Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi Bürosunda “Özel Yetenek Sınav Ücreti” adı altında açılan TR06 0001 0017 9954 7769 4250 14 IBAN No hesabına 125.00 TL. yatırıldığını gösteren 2 nüsha banka dekontu (Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı ücret iade edilemez).

5- Sağlık Raporu;
a)- Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalına; başvuracak adayların fiziksel ve ruhsal kusuru olmadığını belirtir sağlık raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir).

b)- Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalına; başvuran adayların 25 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

c)- Resim Bölümüne; başvuracak adayların işitme, görme ve el-kol gibi uzuvlarında resim yapmalarına engel durumlarının olmadığını belirtir sağlık raporu (Hükümet Tabipliği, Sağlık Ocağı ve diğer kuruluşlardan alınan raporlar geçerlidir).

6- Mezuniyet Belgesi;
a) Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına; ; Lise Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

b) Resim Bölümüne; başvuracak adaylardan Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri, Güzel Sanatlar Liselerinin Resim bölümünden mezun olan adayların diplomasının aslı veya onaylı örneği (Diğer lise çıkışlılardan diploma örneği istenmemektedir).

7- Belgelerin tamam olması koşulu ile ön kayıt işlemleri adayın kendisi veya bir yakını tarafından yaptırılabilir.

POSTA İLE ÖNKAYIT YAPILMAMAKTADIR.

T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI


Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı giriş yetenek sınavları birinci örgün eğitim ve ikinci örgün eğitim için ortak olup, iki ana sınavdan oluşmaktadır.

ÖN KAYIT SINAV VE KESİN KAYIT ÇİZELGESİ



ÖZEL YETENEK SINAVI

Aday öğrenciler sınav sabahı 08.30’da Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 152 Evler Kampüsü-Yıldırım Yerleşkesinde hazır olacaklardır.

Birinci Aşama (Eleme) Sınavı : 16 Ağustos 2011 Saat : 09.30

İkinci Aşama (Seçme) Sınavı : 18 Ağustos 2011

Seçme Sınavı aşağıdaki aşamalardan oluşmaktadır :

1.Canlı Modelden Desen: 18 Ağustos 2011 Saat : 09.30

2.Gözlem ve Belleğe Dayalı Desen: 18 Ağustos 2011 Saat : 13.30

NOT : Sınav süreleri sınav başlangıcında jüri tarafından adaylara duyurulacaktır.
Sınavlar Eğitim Fakültesi 152 Evler Kampüsü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı B-Blok da yapılacaktır.

Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları ve İstenen Belgeler

2011-YGS’ye giren adaylardan;

a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin Resim, Sanat, Sanat (Resim) ile Uygulamalı Resim alanlarından mezun olan adaylardan ve mezun oldukları alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2011-YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 140.000 ve üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge ve diploma fotokopisi 1.aşama sınav sırasında aday öğrencilerden toplanacaktır.

b) Yukarıda sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olan adayların için ise 2011 YGS puan türlerinin en az birinden 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belgenin fotokopisi 1.aşama sınav sırasında aday öğrencilerden toplanacaktır.

• Adaylar ön kayıt ve diğer sınav giderleri için Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Bürosunda “Özel Yetenek Sınav Ücreti” adı altında açılan (TR06 0001 0017 9954 7769 4250 14) IBAN no hesabına 125.000-TL (Yüz yirmibeş Lira) yatıracaktır. (Aday sınava girmediği taktirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı miktar iade edilmez.)

• Adaylar ön kayıt başvurularını, http://egitim.uludag.edu.tr adresinden ulaşacakları online ön kayıt sistemi ile yapacaklardır.
• Resim-İş Öğretmenliğine başvuracak adayların görme ve el-kol gibi uzuvlarında resim yapmalarına engel durumları olmamalıdır.
• Kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Koyu renk camlı gözlük, sakal gibi kimlik kontrolünü güçleştiren ve yanılmalara yol açan durumlarda salon başkanı, adaylara gerekli uyarılarda bulunur; kimliği hakkında şüpheye düştüğü takdirde adayı sınava almayabilir.

SINAV İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

• Nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb. adayın soğuk damgalı fotoğrafının bulunduğu belgeler özel kimlik belgesi
• YGS sonuç belgesi fotokopisi
• Lise diploma fotokopisi (alan mezunları getireceklerdir)
• Kurşun kalem (resim yapmaya uygun)
• Yumuşak silgi
• 50 x 70 ebadında duralit veya mukavva altlık (4mm.lik)
• Sınavda kullanılacak kağıtlar sınav sırasında verilecektir.

İletişim:
Danışma Adresi : U.Ü.Eğitim Fakültesi Güzel San.Eğt.Böl.Resim-İş Eğt.A.B.D. 152 Evler Yerleşkesi Yıldırım – BURSA
Bilgi için Telefon No : 0 224 360 70 45
Fax No : 0 224 360 70 46

-> Uludağ Üniversitesi 2011-2012 Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Giriş Sınavı Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-


T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI


Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı tek aşamalı olup “seçme” niteliği taşımaktadır. Sınav sözlü-uygulamalı olarak yapılır ve kamera ile kayıt edilir.

ÖN KAYIT SINAV VE KESİN KAYIT ÇİZELGESİ



ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1) 2011 - YGS’ye giren adaylardan;

a. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri, güzel sanatlar liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin Müzik, Sanat (Müzik) alanlarından mezun olan adaylardan mezun oldukları alandaki eğitim programlarına başvuracakların 2011-YGS sınavından puan türüne bakılmaksızın en az 140 ve daha fazla puan almış olmak,

b. Yukarıda sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olan adayların ise 2011-YGS sınavından puan türüne bakılmaksızın en az 180 ve daha fazla puan almış olmak,

2) Aday ön kayıt ve diğer sınav giderleri için Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Bürosunda “Özel Yetenek Sınav Ücreti” adı altında açılan TR06 0001 0017 9954 7769 4250 14 IBAN No hesabına 125,00 TL ( yüz yirmi beş lira) yatıracaktır. ( Aday sınava girmediği taktirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı miktar iade edilmez.)

3) Adaylar ön kayıt başvurularını, http://egitim.uludag.edu.tr adresinden ulaşacakları online ön kayıt sistemi ile yapacaklardır.

• Yukarıdaki liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri, güzel sanatlar liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinin Müzik, Sanat (Müzik) alanlarından mezun olan adayların diplomasının aslı veya onaylı örneğini ( diğer lise çıkışlılardan diploma örneği istenmemektedir) sınav günü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığına teslim edeceklerdir. Bu belgeyi getirmeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

4) Danışma adresi: Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı

Görükle Yerleşkesi-Nilüfer/BURSA Tel: 0 224 294 09 40 Fax: 0224 294 21 99

-> Uludağ Üniversitesi 2011-2012 Müzik Öğretmenliği Özel Yetenek Giriş Sınavı Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-


T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZ DEVLET KONSERVATUVARI
LİSANS PROGRAMINA
ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.


2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Lisans Programına ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI ile alınacak öğrenci adaylarının, başvuru koşulları, kontenjanlar, önkayıt, sınav ve kesin kayıt tarihleri ile ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

ÖĞRENCİ ALINACAK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI



BAŞVURU KOŞULLARI VE İSTENEN BELGELER

1-Form dilekçe. (Konservatuvardan temin edilecektir.)

2- 2011-YGS’ye giren adaylardan;

a)-Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri’nin Müzik alanlarından mezun olan adaylardan 2011 YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 160.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge,

b)-Yukarıda (a) maddesinde sözü edilen alanlar dışındaki bir alandan mezun olan adaylardan 2011-YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 180.000 veya üzeri YGS puanı aldığını gösteren belge (Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi mezunları için bu koşullar aranmaz).

3-Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

4- Fotoğraf 4,5x6 cm.boyutunda 2 adet ( Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, önden başı açık, erkek adayların başı açık, sakalsız varsa bıyıklar dudak hizasında kesilmiş adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

5-Dekont; ön kayıt ve sınav gideri için; Ziraat Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi Bürosunda “Özel Yetenek Sınav Ücreti” adı altında açılan TR06 0001 0017 9954 7769 4250 14 IBAN No hesabına 150.00 TL. yatırıldığını gösteren 2 nüsha banka dekontu (Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı miktar iade edilemez).

6-Mezuniyet Belgesi; Lise Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi,

7- Sağlık durumu elverişli olmak,

8- Belgeleri tamam olması koşulu ile ön kayıt işlemleri adayın kendisi veya bir yakını tarafından yaptırılabilir.

POSTA İLE ÖNKAYIT YAPILMAMAKTADIR.

T.C.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ


ÖZEL YETENEK SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Özel yetenek sınavına başvurabilmek için; adayların 2011-YGS’ye girmiş olmaları gerekmektedir. Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin spor alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylardan ve milli sporculardan 2011- YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha fazla YGS puanı alması koşuluyla başvurabileceklerdir.

Yukarıda sözü edilen spor alan/kol/bölümü dışında mezun olan adayların 2011- YGS puan türlerinin en az birinden 180.000 ve daha fazla YGS puanı almaları gerekmektedir.

Değerlendirme; 30 metre sürat, el kavrama, dayanıklılık testleri sonrası puanları 2011 ÖSYM Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjan Kılavuzuna uygun olarak hesaplanacaktır.

TARİHLER

ÖNKAYIT : 01 AĞUSTOS – 10 AĞUSTOS 2011
TANITIM : 11 AĞUSTOS ERKEK ADAYLAR- 12 AĞUSTOS BAYAN ADAYLAR
SINAVLAR : 15 AĞUSTOS – 19 AĞUSTOS 2011
KESİN KAYIT : 5 EYLÜL – 9 EYLÜL 2011
KONTENJAN : 40 Erkek 35 Bayan
KAYIT YERİ : Uludağ Üniversitesi Web sayfasından on-line yapılacaktır.(www.uludag.edu.tr)
BİLGİ İÇİN : Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
( TEL: 0 224 29 40 685)

2011-2012 ÖĞRETİM YILI
SINAV PROGRAMI



Testler belirtilen günlerde saat 09.00’da başlayacaktır.


-> Uludağ Üniversitesi 2011-2012 Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Özel Yetenek Giriş Sınavı Kılavuzu İçin Tıklayınız! <-


SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!

23 yorum

Misafirim ben bu dünyada
28.06.2011 23:05

acıklandı ekle admin

Misafir
06.07.2011 02:48

konservatuara hazırlanıyorum bu sene ve sınav tarıhlerını buradan sureklı takıp edıyorum.
uludag unıversıtesı konservatuar sınav tarıhlerı acıklanmıs!

zenci
07.07.2011 16:26

Bu uludağın müzik sınavı ne zaman yardımcı olursanız sevinirim.

sanat
07.07.2011 22:06

Uludağ üniversitesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği sınav tarihleri henüz açıklanmadı!

Misafir
10.07.2011 01:45

uludağ üniversitesi müzik yetenek sınavı tarihi?

Misafir
10.07.2011 03:20

müzik bölümü açıklanmış diye duydum fakat bulamadım eğer sizler bulabilrseniz ve paylaşırsanız sevinirim

Misafir
12.07.2011 09:22

Bende uludağn gsf sınavına girecegm ama açıklanmamş heralde.

sanat
12.07.2011 10:50

Uludağ üniversitesi güzel sanatlar fakültesinin yetenek sınavı ilanı açıklandı.
Dikkat etmediniz sanırım yukarıda yayınladık!

mualla43
14.07.2011 00:30

uludağ ünivesitesi grafik tasarım bölümünün yetenek sınav tarihi ne zaman acaba?

sanat
14.07.2011 16:50

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği ile Devlet Konservatuvarı özel yetenek sınavları ilanı açıklandı!

Yukarıda ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz!...

sanat
14.07.2011 17:03

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavları ilanı açıklandı!

Yukarıda ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz!

Ahmet01
17.07.2011 03:43

Oyunculuk için nasıl sınavlar?

Misafir
18.07.2011 13:55

gözlem ve belleğe dayalı desen nasıl oluyor ? bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Misafir
21.07.2011 13:26

imgesel ve desen sınavları

Misafir
26.07.2011 14:31

uludağ üniversitesi grafik tasarım bölümü özel yetenek sınavı tarihleri ne zaman açıklanacak?

Konular