Sanat Dersi

2011-2012 Selçuk Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN


Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin aşağıda belirtilen bölümlerine 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır. Bölümler ve öğrenci kontenjanları aşağıdaki gibidir.



ÖN KAYIT İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

1. Güzel Sanatlar Fakültesi (G.S.F.) Geleneksel Türk Sanatları, Seramik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Grafik, Heykel, Bölümlerine öğrenci alımları için ön kayıtlar, 08-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde S.Ü. Alaeddin Keykubat Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yapılacaktır.

2. Adaylar Geleneksel Türk Sanatları, Seramik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik, Heykel bölümlerinden 2 farklı bölüm tercihi yapabileceklerdir. Resim bölümünde 2. Öğrenim programı olduğundan 1.ve 2. Öğrenim ile birlikte bir başka bölümü de tercih edebilir.

3. Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları dolmadığı takdirde normal öğrenim kontenjanında kullanılacaktır.

4. Adayın bizzat kendisi kayıt yaptırabilir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

ÖN KAYIT BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin herhangi bir bölümüne ön kayıt yaptırabilmek için, liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin El Sanatları, El Sanatları Teknolojisi, El sanatları ve Çiçek, Dekoratif El Sanatları, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarım, Resim, Sanat (Resim), Seramik, Seramik Sanatı, Tasarım ve Teknolojisi ile Uygulamalı Resim alanlarından mezun olan adayların 2011-YGS puanlarından en az birinden 165 puan almış olmak gerekir.

2. Yukarıda 1. maddede sözü edilenler dışındaki başvurularda 2011-YGS puanlarından en az birinden 180 puan almış olmak gerekir.

3. 2010 ÖSYS’de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural Açıköğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2010-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

4. Bir başka öğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış olanlar ön kayıt yaptıramazlar.

5. Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

a)Başvuru dilekçesi (Matbu dilekçe formu başvuru esnasında okuldan verilecektir.)

b)YGS sonuç belgesinin internet çıktısı.

c) Bir Ortaöğretim veya Yükseköğretim Kurumundan mezun olduğunu gösteren belgenin (Diploma veya mezun olduğuna dair geçici mezuniyet belgesi) yada diploma alamayanlar için son sınıf olduğunu belgeleyen öğrenci belgesi aslı ve fotokopisi (aslı gibidir onayı yapıldıktan sonra aslı iade edilecektir) veya noter tasdikli sureti.

d) Nüfus cüzdanının aslı ve sureti, (aslı gibidir onayı yapıldıktan sonra aslı iade edilecektir) veya noter tasdikli sureti.

e) Fotoğraf (Önkayıt esnasında çekilecek olan fotoğraf belgelere aktarılacaktır.)

6. Kırtasiye ve sınav ücretleri gideri olarak adayların Vakıflar Bankası, Kampus Şubesi nezdindeki 00158007295587854 nolu hesaba;

a) Bir Bölüm için 150.00TL yatırıldığına dair dekontun aslı
b) İki Bölüm için 200.00TL yatırıldığına dair dekontun aslı.

7. Aday, Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacaktır. Bölüm kontenjanlarının son sırasındaki puanı izleyen adaylar kontenjan sayısı kadar yedek olarak yer alacaktır. Sıralamaya göre puanların eşit çıkması halinde özel yetenek puanları ortalaması yüksek olanlar ön sıraya yerleştirileceklerdir. Yine eşitliğin bozulmaması halinde adayların doğum tarihine göre yaşı küçük olanlar öne alınacaktır.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1. Ön kayıt için başvuru, S.Ü.Güzel Sanatlar Fakültesi, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Selçuklu / KONYA adresindeki öğrenci işleri bürosuna 08-19 Ağustos 2011 tarihlerinde (Cumartesi ve Pazar hariç), mesai saatleri içinde yapılacaktır.

2. Sınav Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesinde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yapılacaktır.

3. 2 aşama sınavında, yetenek sınavına müracaat eden öğrenci sayısına göre sınav yürütme komitesi sınav programını revize etme hakkına sahiptir.

4. Sınav sonuçları, değerlendirmelerin sona ermesini takiben asil ve yedek listeler halinde Güzel Sanatlar Fakültesinde aday öğrencilerin görebilecekleri yerde ve fakültemizin web sitesinde (http://www.gsf.selcuk.edu.tr/) ilan edilecektir.

5. Sınavlara ilan edilen gün, saat ve yerde girilmesi zorunludur. Sınavlara katılmayan adayın sınav gideri olarak yatırdığı ücret iade edilmeyecektir.

6. Adaylar ön kayıt yaptırdıktan sonra tercih değişikliği isteğinde bulunamazlar. Bu yüzden tercih yapmadan önce ön kayıt görevlilerinden bilgi edinebileceklerdir.

7. Sınav yerlerinde bir değişiklik olması durumunda, sınav tarihinden 1 gün önce Fakültede ve Fakültemiz internet sitesinden ilan edilecektir.

8. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin başarı notu 100 üzerinden 60 (altmış)'tır. I.Aşama Baraj Sınavında başarılı olanlar II. Aşama Branş Yerleştirme sınavına alınacaktır.

9. Sınav kağıtları, Fakülte İdaresi tarafından mühürlü olarak sınav esnasında verilecektir.

10. Sınav Takvimi aşağıdaki gibidir:



KESİN KAYITLAR

1. Yerleştirme Puanlarına (YP) göre kontenjana giren asil adayların kayıtları 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Kontenjan açığı olduğu takdirde yedek listeden 12-14 Eylül 2011 tarihleri arasında kayıt yapılacaktır. Kontenjan açığı olduğu takdirde kontenjan doluncaya kadar yedek sıradan gelenlerin kayıtları yapılacaktır. Yedekten sırası gelen adaylardan kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybetmiş sayılacaktır.

3. Herhangi bir bölümü asil olarak kazanan ve kesin kaydını yaptıran öğrenci, diğer bölümlerin yedek listelerinde bulunsa dahi bu hakkından vazgeçmiş sayılır ve yedek listeden çıkartılır.

4. Yedek listede bulunan adaylar, kontenjan açığı tamamlanıncaya kadar asil kayıt hakkının kendilerine gelip gelmediğini fakültedeki ilan panosundan veya 0 332 223 10 23 no’lu telefondan takip ederek öğrenmek zorundadırlar.

KESİN KAYIT YAPTIRMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kesin kayıt için gerekli belgeler, kazanan adayların listesi ilan edildiğinde ayrıca bildirilecektir.

SINAVLARDA GETİRİLMESİ GEREKEN MALZEMELER :

- 2H, HB, B, 2B, 3B karakalem,
- Normal silgi, hamur silgi,
- Kalemtraş
- Bant
- Kağıt kıskacı
- Cetvel, Pergel, vs.

-> Selçuk Üniversitesi 2011-2012 Güzel Sanatlar Fakültesi Sınav Klavuzu İçin Tıklayınız! <-



SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN


Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dallarına 2011 -2012 eğitim-öğretim yılı için ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Güzel Sanatlar Eğitimi - Müzik Öğretmenliği - I.Öğretim : 40 öğrenci
Güzel Sanatlar Eğitimi - Resim-iş Öğretmenliği - I.Öğretim : 45 öğrenci
Güzel Sanatlar Eğitimi - Resim-iş Öğretmenliği - II.Öğretim : 45 öğrenci

SINAV VE KAYIT TARİHLERİ



BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Resim-iş Eğitimi Anabilim Dallarına başvuracak adayların, 2011 YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 180 puan almış olmaları gerekmektedir.

2. Müzik Eğitimi Anabilim Dalına başvuracak adayların, Müzik Aleti kullanmasında fiziki bir engelinin bulunmaması gerekmektedir.

3. 4 yıl veya daha fazla süreli Yükseköğretim programını bitirmiş erkek adaylar için askerliğini yapmış olması gerekir.

4. Adayın kendisi veya bir yakını ön kayıt yaptırabilir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmez.

5. Sınavların yeri, süresi, saati, sınav için getirilecek malzemeler, sınavın nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler ön kayıtlardan 1 hafta önce Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Web sitesine ilan edilecektir.

6. Sınavlara girmek için herhangi bir Yükseköğretim Kurumunu kazanan veya kayıtlı olan öğrenciler de müracaat edebilirler.

ÖN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1. 2011 YGS Sonuç Belgesinin internet çıktısı.

2. Lise Diplomasının fotokopisi (Diplomasını henüz almamış olanlar için Geçici Mezuniyet Belgesi veya lise son sınıf olduğunu belgeleyen öğrenci belgesi).

3. T.C. Kimlik Numarası bulunan Nüfus Cüzdanının fotokopisi.

4. 4,5 x 6 ebatında 2 adet fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş olacak)

5. Adayların Vakıflar Bankasının aşağıda belirtilen hesap numaralarına başvuru ve sınav ücretini yatırarak alacakları dekont.

Banka Adı : Vakıfbank
Hesap No : TR32 0001 5001 5800 7295 5857 73


NOT: Fakültemizin bir programını tercih edenler 150 TL, Resim-iş Eğitimi Anabilim Dallarından 1. ve 2.öğretimi birlikte tercih edenler 200 TL yatıracaklardır.

NOT: Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında adaylar sınav ücretini yukarıda belirtilen miktarda yatırmak şartıyla 1. ve 2. öğretimi ayrı ayrı tercih edebilirler.


İletişim:
ADRES : S.Ü. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Meram Yeni Yol-KONYA
TELEFON NUMARASI: 0 332 3238220


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN


Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı’nın aşağıda belirtilen programlarına (Anasanat – Sanat Dallarına) 2011 – 2012 Eğitim-Öğretim yılı için Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

KONTENJANLAR

Şan : 10 öğrenci
Tiyatro : 15 öğrenci
Türk Sanat Müziği : 20 öğrenci

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

1- 2011 yılı YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 180 ve daha yukarı puan almış olmak.
2- 4 yıl veya daha fazla süreli Yükseköğretim programını bitirmiş erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak.
3- Müracaat ettiği sanat dalı eğitimini sürdürecek bir engeli bulunmamak.

BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATLERİ

Ön kayıt için başvuru, S.Ü. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Alâeddin Keykûbat Yerleşkesi Selçuklu/KONYA adresindeki Öğrenci İşleri Bürosuna 08 –12 Ağustos 2011 tarihlerinde 08.00 – 12.00 ve 13.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

ÖN KAYIT, ÖZEL YETENEK SINAVI, KESİN KAYIT VE YEDEK KAYIT TARİHLERİ

1- Ön Kayıt : 08 – 12 Ağustos 2011
2- Özel Yetenek Sınavı : 15 – 18 Ağustos 2011
3- Kesin Kayıt : 05 – 09 Eylül 2011
4- Yedek Kayıt İlanı : 12 Eylül 2011 (Bu ilan, kesin kayıt döneminde kontenjanlar dolmadığı takdirde, Konservatuvar’ın web sayfasında yapılacaktır.)
5- Yedek Kayıt : 13 – 14 Eylül 2011

SINAV ŞEKLİ VE PUANLAMA

1. Sınavlar iki aşamada yapılacak olup; 1. Aşama Baraj Sınavı, 2. Aşama Kesin Kabul Sınavıdır.
2. 2011 yılı YGS sınavında başarılı olan Konservatuvar veya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Mezunlarından, Konservatuvarımızın ilgili Anasanat Dallarına başvuran adaylar, 1. Aşama Baraj Sınavından muaf tutulacaklardır.
3. Sınav şekli ve puanlama ile ilgili bilgiler ön kayıt esnasında adaylara verilecek ve ilan edilecektir.
4. Özel Yetenek Sınavına katılan adayların başarı puanları 2011 (YGS) Öğrenci Seçme sınavı kılavuzundaki esaslara göre belirlenecektir.

ÖN KAYIT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE ŞARTLAR

1- Ön Kayıt Formu ( Ön kayıt esnasında adaya matbu olarak verilecek.)
2- 2011 yılı YGS sonuç belgesi (internet çıktısı)
3- 4 adet 4,5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf ( İlgili Mevzuatta belirtilen şekilde ve son altı ay içerisinde çekilmiş olacak.)
4- Lise Diplomasının ya da diplomasını henüz almamış olanlar için Geçici Mezuniyet Belgesi veya son sınıfta olduklarına dair öğrenci belgesinin fotokopisi
5- Nüfus cüzdanının fotokopisi (aslı gösterilecek )
6- Adaylar, ön kayıt ve sınav ücretlerini ayrı ayrı yatırmak şartı ile birden fazla programa ön kayıt yaptırabilir
7- Ön kayıt ve sınav ücreti olarak adayların Türkiye Vakıflar Bankası Selçuk Üniversitesi Kampüs Şubesi (Şube Kodu: 902) 00158007295586474 no’lu Banka Hesabına;

a) Bir Program için 150,00 TL
b) İki Program için 200,00 TL
c) Üç Program için 250,00 TL
yatırdığına dair dekont

8- Adayın kendisi veya resmi vekalet verdiği bir yakını ön kayıt yaptırabilir. Posta vb. ile yapılan başvurular kabul edilmez.

-> Selçuk Üniversitesi 2011-2012 Devlet Konservatuvarı Başvuru Kriterleri İçin Tıklayınız! <-



SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN


S.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Eğitim Programlarına 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında aşağıdaki şartlara uygun olarak belirtilen kontenjanlarda Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

KONTENJANLAR



Milli sporcu kontenjanı toplam kontenjan içerisindedir.

BAŞVURU

Ön kayıt için başvuru, S.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Alaeddin Keykubat Kampüsü KONYA adresindeki Yüksekokul binasında bulunan, Öğrenci İşleri Bürosuna 18 - 22 Temmuz 2011 tarihleri arasında 09.00-12.00 veya 13.30-16.30 saatleri arasında yapılacaktır.

ÖZEL YETENEK SINAV TARİHLERİ

ÖN KAYIT : 18 - 22 Temmuz 2011
SINAV : 03 - 06 Ağustos 2011
KESİN KAYIT : 05 - 07 Eylül 2011
YEDEK KAYIT : 08 Eylül 2011

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

1. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna başvuracak adayların; 2011 YGS puan türlerinden birinden en az 220, Spor Alanı çıkışlı adaylar için 185 ve Milli Sporcular (12.05.2011 tarih ve 27932 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan ‘Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik’ e uygun Millilik Belgesine sahip adaylar) için ise en az 140 puan almış olmaları gereklidir.
2. Sınava, herhangi bir yükseköğretim kurumunu kazanan veya kayıtlı olan öğrenciler de girebilirler. Sınavla ilgili genel kurallar 2011 YGS kılavuzunda belirtildiği şekildedir.

SINAV ŞEKLİ VE PUANLAMA

1. Özel Yetenek Sınavına katılan adayların başarı puanları 2011 (YGS) Öğrenci Seçme sınavı kılavuzundaki esaslara göre belirlenecektir.
2. Sınav yeri, süresi, saati, sınav için getirilecek malzemeler, sınavın nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler basılı evrak ile önkayıt sırasında adaylara duyurulacaktır.
3. Bayan kontenjanları dolmadığı taktirde kontenjanlar erkek adaylardan tamamlanacaktır.
4. Milli kontenjan dolmadığı takdirde eksik kalan kontenjanlara diğer adaylar alınacaktır.

BAŞVURUDA GEREKLİ BELGELER

1. 2011 YGS Sonuç Belgesi
2. T.C. Kimlik Numarası Bulunan Nüfus Cüzdanının Fotokopisi
3. Resmi Sağlık Kurumlarından Alınacak “SPOR YARIŞMALARINA GİRMESİNDE SAKINCA YOKTUR” Açıklamalı Sağlık Belgesi
4. 2 Adet 4x6,5 cm. ebadında fotoğraf. (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olacak.)
5. Milli sporcuların fotoğraflı Milli Sporcu Belgesi.
(12.05.2011 tarih ve 27932 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan ‘Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik’ e uygun olarak hazırlanmış A ve B sınıfı Milli Sporcu Belgesi (C Sınıfı belgeler kabul edilmeyecektir)).
6. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun bir programına başvuran adaylar ön kayıt ücreti olarak VAKIFBANK 00158007295585321 bankomat hesap numarasına tercih sayısına göre yatırılan ücretin yatırıldığına dair banka dekontu.(İlk tercih için 150 TL, iki ve daha fazla müracaatlarda program başına ek olarak 25 TL yatırılacaktır.)
7. Adaylar sınav ücretini yukarıda belirtilen miktarlarda yatırmak şartı ile programlara ayrı ayrı ön kayıt yaptırıp sınava girebilirler.

NOT: Adayların kendisi veya bir yakını ön kayıt yaptırabilecek, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir

İLETİŞİM TELEFONU: 0 332 223 31 51

SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!

41 yorum

mustafa
10.04.2011 14:13

bu sene konservatuar puanı 140 mı ?

misafir
15.04.2011 14:53

ben grafik ve tasarım okuyorum .son sınıfım yetenek sınavına girdiğim zaman 4 yıllık okuyabilir miyim

sanat
15.04.2011 21:22

YGS sınavından istenilen baraj puanı aldıysanız yetenek sınavına girebilirsiniz. Yetenek sınavını kazanırsanız da 4 yıllık Grafik Tasarım okuyabilirsiniz.

ziyaretçi
05.05.2011 21:33

mrb arkdaşlar 2011 devlet konservatuar sınavı sahne dalları (tiyatro ) yetenek sınavına girmek istiorum yanlız sınav tarihlerini göremedim ne zaman bi bilgisi olan var mı .?

dilek
10.05.2011 17:26

merhabalar,
ben özel yetenek sınavına girmek istiyorum.. YGS den 161 puan aldım :( bu özel yetenek sınavına girebilir miyim? eğer yetenek sınavını kazanırsam direk 4 yıllığa mı geçebiliyorum.. ve bu bölümlerin içinde moda tasarımı (çizim) var mı?..
teşekkür ederim.. :)

Misafir
16.05.2011 16:17

evet girebilirsin ama yetenek sınavını kazanman gerekli birde sınava giriş taban puanı kaç ona bakmalısın 165 olabilir çünkü.

Misafir
21.05.2011 15:10

hayır giremez taban 180 alan içi ama bu eğer alan dışıysa 200

Misafir
24.05.2011 10:26

barajı geçmesi lazım düz lise mezunuysa 180 hangi bölümden olduğu farkatmıyo en yüksek olan puanı kabul edılıyo

Misafir
24.05.2011 10:28

hazıran içerisinde acıkların ben de beklıyorum sınav tarıhlerini

hulusi
10.06.2011 15:56

bende yetenekk sınavına girmek istiyorum ygs den 242 aldım sınav tarihi ne zamn?

MERT
12.06.2011 01:34

ben ygs den en yüksek 186 aldım girme şansım nedir baraj gecensene kaçtı

.......
19.06.2011 10:55

yetenek sınavlarına şuan yüksek öğrenim görenler giremiyor mu

Misafir
21.06.2011 17:06

ygs ye girmeyenler yetenek sınavına giremiyor mu.

nisa
22.06.2011 10:08

ben ygs den en yüksek 246 puan aldım. Konservatuara girebilmek için kaç puan alabilmiş olmak gerekli birde sınav tarihi ne zaman cevaplarsanız çook sevinirim

ahmet yarkataş
29.06.2011 15:32

sadece ses yeteneği olanlar elemelere katılabiliormu acaba arkadaşlar bilgisi olan varmı bu konuda

Konular