Sanat Dersi

2011-2012 Balıkesir Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMLERİ
2011 - 2012 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI
ÖN KAYIT - YETENEK SINAVI ESASLARI VE KESİN KAYIT PROGRAMI


Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Baskı Sanatları Bölümlerinin Lisans Programına her yıl Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünce ilan edilen ve içeriğinde belirtilen kontenjan, puan ve şartlara uygun adaylar arasından Yetenek Sınavları ile öğrenci alınır. 2011-2012 Öğretim Yılında Fakültemiz Bünyesinde eğitim-öğretim veren Resim Bölümüne 20, Baskı Sanatları Bölümüne 15 olmak üzere toplam 35 öğrenci alınacaktır. Bu sınavlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş Sınavları Yönergesi hükümlerince yapılır.

SINAV ve KAYIT TARİHLERİ

Ön Kayıt Tarihleri: 15 - 16 - 17 -18 - 19 - 22 Ağustos 2011
Sınav Tarihi: 23 Ağustos 2011
Kesin Kayıt tarihi: 05 - 06 - 07 Eylül 2011 (Asil)
Kontenjan açığı kayıt tarihleri: 08-09 Eylül 2011

Kayıtlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılacaktır.

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ

ÖN KAYIT KOŞULLARI


1- Ön kayıt yaptırabilmek için lise veya dengi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak ve 2011 YGS puan türlerinin herhangi birinden 225 (ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı eklenmeden) veya daha yukarı puan almış olmak,

2- Güzel Sanatlar Lisesi Resim alanından mezun olanlar için (ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı eklenmeden ) en az 180 veya daha yukarı puan almış olmak gereklidir.

3- Merkezi yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da ön kayıt yaptırabilirler.

4- Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar.

5- Başvurular şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

6- Her adayın ön kayıt işlemlerini kendisinin veya noter onaylı vekaletnameye sahip vekilinin yapması gerekir. Başka şahıslar tarafından veya posta yolu ile ön kayıt yapılamaz.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Adayın lise veya dengi okul mezunu olduğunu belli eden diploma veya yeni tarihli mezuniyet belgesi.
2- Başvuru dilekçesi, ( Dilekçe Formu Ön kayıt sırasında Fakülteden verilecektir.)
3- 2011 yılına ait YGS sonuç belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi.
4- Üç adet vesikalık fotoğraf (fotoğraflar 4,5x 6 cm boyutlarında, son altı ay içinde; önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
5- Başvuru için KDV dahil 100 TL sınav giderinin Ziraat Bankası Balıkesir Merkez Şubesindeki TR770001000045372847475025 no’lu hesaba yatırıldığına dair dekont. ( Aday sınava girmediği takdirde, mazereti ne olursa olsun yatırdığı para iade edilmeyecektir.)

İlgili belgeleri tamamlamış olan adaylar ilan edilmiş olan süre içerisinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığından alacakları dilekçe formunu doldururlar. Adaylar iki bölüm arasında sıralama yaparak tercihlerini belirtirler. Puanı yüksek olan adaylar ilk tercihlerine; puanı daha düşük olan adaylar ikinci tercihlerine yerleştirilir. Adaylar, istenilen belgeleri eksiksiz olarak ibraz ederek ön kayıt için başvuru yapabilirler.

Belgelerini tamamlamış olan adaylar için “Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Baskı Sanatları bölümleri için Ön Kayıt ve Sınava Giriş Belgesi” verilir. Bu belgede adayın kimlik bilgileri ve Ön Kayıt Aday Numarası yazılıdır. Adayın fotoğrafı mühürlenerek kayıt işlemleri tamamlanır.

ÖNEMLİ UYARILAR

1- Eksik belge veya ilan edilen süre dışında ve posta ile yetenek sınavına başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.
2- 2010 ÖSYS’ de YGS / LYS puanı veya Yetenek Sınavı sonucu ile bir Örgün Yüksek Öğretim Programına (Açıköğretim kontenjanlı programlar dahil) yerleştirilmiş adayların öğrenim gördükleri Yükseköğretim kurumlarından alacakları öğrenci belgesini ön kayıt sırasında sunmaları zorunludur. Kesin kayıt esnasında ise kesin kayıt için gerekli belgelerde belirtilen hususlar uygulanır. Bu durumda olup da ilgili belgenin sunulmamasından doğacak her türlü sorumluluk adayın kendisine aittir.

2- YETENEK SINAVLARI

SINAVLARDA GETİRİLECEK MALZEME VE BELGELER


1- Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, kalemtıraş.
2- Sınava Giriş Belgesi (Ön kayıt esnasında Fakülteden verilecek.)
3- Kimlik (Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport)
4- Kıskaç ve mandal.
5- 50x70 cm boyutlarında kontrplak veya benzeri sert malzemeden altlık.

ÖNEMLİ NOKTALAR

1- Sınavlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yapılacaktır.
2- Sınavlar sabah saat 9.30 da başlayacaktır. Adaylar sınavın yapılacağı binada yarım saat önceden hazır bulunmalıdır. Sınavın ilk yarım saatinden sonra gelen aday sınava alınmayacak, geç gelen adaylara ek süre verilmeyecektir.
3- Adayların nerede sınava alınacakları Güzel Sanatlar Fakültesinde ilan edilecektir.
4- Adaylar, yanlarında getirmeleri gereken malzemeler ile birlikte sınav yerinde hazır bulunacaklardır.

DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME

Değerlendirme, Canlı Modelden Desen ve İmgesel Desen uygulamaları esas alınarak yapılacaktır.
Özel yetenek sınavı ile fakülteye yerleştirilmeye esas olacak yerleştirme puanı ( YP ) 2011 ( Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ) ÖSYS Kılavuzu esas alınarak hesaplanacaktır.
İki sınav kağıdının not ortalaması başarı notunu belirleyecektir. Başarı notu 100 tam puan üzerinden 60 puan ve üzeridir. İki sınavın not ortalaması alındığında 60 puanın altında kalan adaylar sıralamaya alınmayacaktır.
Öğrenci Kontenjanı Resim Bölümü için 20 asil, 20 yedek aday, Baskı Sanatları Bölümü için 15 asil, 15 yedek aday olarak sıralanır.
Asil adaylar kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Toplam puanı 60’ın altındakiler kontenjanda açık olsa dahi sıralamaya alınmazlar.

KESİN KAYITLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kesin kayıtların yapılabilmesi için aşağıdaki belgelerle başvurmak gereklidir.

1- 2011 YGS Sonuç belgesinin aslı,
2- Adayın lise veya dengi okul mezunu olduğunu belli eden diploma veya yeni tarihli mezuniyet belgesi,
3- Nüfus cüzdanının onaylı sureti, (TC Kimlik No belirtilerek )
4- İkametgah belgesi, (Yeni tarihli)
5- 1991 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için yüksek öğretim kurumuna kaydolmasında askerlikle ilgili bir sakınca olmadığına dair belge,
6- 18 adet 4,5x6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf (Son altı ay içinde, önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
7- Katkı payının ödenmesi ile ilgili belge,
8- Üniversite tarafından belirlenen diğer belgeler.

Kesin kayıtlar Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi’ nde yapılacaktır.

Adaylar kayıtlarla ilgili takiplerini 0(266) 241 00 96- 97, dahili no’lu telefonlardan ya da http://www.balikesir.edu.tr ve www.gsf.balikesir.edu.tr duyurular adresinden yapmaları gerekmektedir.

T.C.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
MÜZİK ÖZEL YETENEK SINAV İLANI/TEMEL İLKE VE KURALLARI


SINAV TAKVİMİ

Ön Kayıt Tarihi: 15 Ağustos-19 Ağustos 2011
Sınav Tarihi: 22-25 Ağustos 2011
Kesin Kayıt: 5 Eylül-9 Eylül 2011
Yedek Kayıt: 12-13 Eylül 2011

SINAV BAŞVURUSU İÇİN ÖNŞARTLAR

Adayların Müzik Öğretmenliği Programına başvurabilmeleri için 2011 YGS’ye girmiş olmaları gerekmektedir. 2011’da YGS’ye girmiş olan adayların;

•Genel Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik, Sanat (müzik), alan/kol bölümlerinden mezun olanların 2011 YGS puan türlerinden en az birinden 180 veya daha fazla puan almaları,

•Yukarıda sözü edilen alan/kol bölümleri dışındaki bir alan/kol bölümünden mezun olanların 2011 YGS puan türlerinin en az birinden 200 veya daha fazla puanı almaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru Formu (önkayıt sırasında verilecektir)
2. 2011 YGS Sonuç Belgesi’nin onaylı fotokopisi (adaylar aslını göstermek şartıyla ilgili fakülte dekanlığında onaylatabilirler)
3. Nüfus Cüzdanının onaylı Fotokopisi (adaylar aslını göstermek şartıyla ilgili fakülte dekanlığında onaylatabilirler)
4. 4.5x6 ebadında son iki ay içinde çekilmiş 2 adet Vesikalık Fotoğraf (kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş)
5. Diploma, Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesinin onaylı fotokopisi (adaylar aslını göstermek şartıyla ilgili fakülte dekanlığında onaylatabilirler)
6. İşitme, el-kol gibi müzik yapmaya engel olabilecek bir durum olmadığını gösterir resmi kurumlardan alınacak Sağlık Raporu (sağlık ocaklarından alınan raporlar da geçerli olacaktır)
7. Başvuru sırasında sınav ücreti olan 130 TL’nin Ziraat Bankası Balıkesir Şubesindeki TR770001000045372847475025 no’lu hesaba (Müzik Eğitimi Anabilim dalı belirtilerek) yatırıldığını gösteren makbuz verilecektir. Aday sınava girmediği takdirde sınav ücreti geri ödenmez.

ÖNEMLİ NOTLAR

•Eksik belge veya ilan edilen süre dışında ve posta ile kesinlikle yetenek sınavına başvuru kabul edilmeyecektir. Adayın kendisi veya yakını başvuruda bulunabilecektir.
•Giriş sınavları Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı binasında yapılacaktır.
•Sınav sonucunda 30 asıl, 30 yedek olacak şekilde tüm adayların sınav sonucu ilan edilir. Kesin kayıtlar üniversitenin ilan ettiği tarihten itibaren, önce asıl listedeki öğrencilerden, kontenjan dolmadığı takdirde yedek listeden sırayla öğrenci alınarak yapılır. Başarılı olup da süresi içinde kayıt yaptırmayan asıl listedeki adayların yerine, puan sıralamasına göre ilan edilecek yedek listeden başlamak şartıyla yerleştirme yapılacaktır.
•Sınav sonuçları 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda açıklanan Özel Yetenek Sınavları değerlendirme esaslarına göre belirlendikten sonra Balıkesir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca açıklanacaktır. Adaylar sonuçları üniversitenin web sayfasından da öğrenebilirler http://www.balikesir.edu.tr (telefonla bilgi verilmeyecektir).




SanatDersi.Com sitesi olarak başarılar dileriz!

1 yorum

Misafir
04.07.2011 18:44

balıkesirin yetenek sınav tarıhı acılanmıs dıolar dogru mu ? dogruysa tarıhlerı nedır ?

Konular